Борисов не се е срещал с руски мафиот, отсече Цветанов

МВР шефът и Антон Кутев със взаимни обвинения във връзки с мафията
Обновена: 20 яну 2012 17:38 | 20 яну 2012 14:05,
240
Борисов не се е срещал с руски мафиот, отсече Цветанов
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов не се е срещнал с издирвания от Интерпол и от руските служби Константин Циганов, сочен за кръстник на една от най-сериозните руски престъпни групировки в близкото минало "Уралмаш".

Това заяви по време на парламентарния контрол вътрешният министър Цветан Цветанов в отговор на въпрос на Антон Кутев от БСП.

Цветанов заяви, че Циганов е придобил българско гражданство през 2001 г. на основание български произход.

Била му е издадена обаче заповед за налагане на принудителни административни мерки, експулсиране и отнемане на правото на пребиваване в България.

Циганов е настанен в специален дом за временно настаняване за чужденци и на 17 март 2011 г. е експулсиран от България.

Кутев обаче не остана доволен от отговора и поиска да знае дали е имало в крайна сметка футболен мач през 2008 г., има ли връзки между премиера, тогава столичен кмет Бойко Борисов, и Циганов.

Червеният депутат припомни, че снимка от такъв мач се е появила в една медия.

"След като той веднъж е бил експулсиран от България и след като има каквито и да е данни за контакти на министър-председателя с този човек, предполагам, че МВР си е направило труда да установи какви са контактите и дали ги има", отвърна Кутев и продължи: 

"Не мога да си представя да се появи снимка на Барак Обама как играе голф с някакъв международен дилър или на Ангела Меркел на танцова забава с масов убиец и това да не доведе до някакви действия на техните органи".

"Няма срещи, които да са провеждани на министър-председателя с въпросното лице. Относно снимки със съдържание от футболни срещи, трябва да призная, че МВР не осъществява контрол на всички играчи на терена или на всички зрители на даденото спортно мероприятие", отвърна му МВР шефът.

И не пропусна да нападне БСП, като припомни, че основното лице по групата на "Килърите" Петър Стоянов-Пешо Сумиста беше съветник в групата на Коалиция за България.

"За връзките на организираната престъпност с политически партии аз смятам, че вие имате добър опит, добра практика. Нека ви припомня връзките ви със СИК", нападна Кутев Цветанов.

"Аз никога не съм нито създавал, нито управлявал ИПОН и никога не съм бил съдружник с Пашата", не му остана длъжен червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
16
 
! Отговори
футболист преди 12 години
Ми то някои колеги по топка на ББ се уредиха с постове (и записи излязоха по медийте) защо не и този?И аз ще опитам - ама първо да стана мутра, и после ще му се помоля, нема как да ми откаже!
16
3
 
34
 
! Отговори
Кой е мафиота преди 12 години
Комунист при Тодор Живков, майор в школата на ДС в Симеоново, бизнесмен охранител през 90-те заедно с половинката си Цветелина Бориславова, снаха на член на Политбюро на БКП.Ортак с занкови фигури от "бизнеса" от 90-те - Маджо от СИК, Алексей Петров от Аполо и Болкан, и с *** от Варна. Разследван за производство на цигари без лицинз.Доверен човек на Царя, назначен на върха на МВР за гл. секретар, без един ден стаж в МВР за да пази тила на Царя.По негово време 2001-2005 София заприлича на Чикаго през 30-те години, с пик на убииствата, от които Борисов не успя да разкрие даже и едно от тях.
15
4
 
16
 
! Отговори
Ils преди 12 години
Като не се е виждал с Циганов, няма начин да не се е виждал с Путин поне.
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Две пържолчета на снимката! Охранени!
13
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОСНОВНА ЗАДАЧА НА ЧЕРВЕНИТЕ Е ДА СВАЛЯТ ГЕРБ ОТ ВЛАСТ. ТЕ НЕ МИСЛЯТ НИТО ЗА СТРАНАТА, НИТО ЗА ХОРАТА, НИТО ЗА НИКОГО, ОСВЕН КАК ДА СЕ НАЛАПАТ С ВЛАСТ.
12
3
 
43
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Цв.Цв ни доказа за две години, че може да лъже като дърт ***.
11
9
 
3
 
! Отговори
ФЪФ -Бг- преди 12 години
Синьо-червената мъгла ,започна да става -----черна,....що ли?Станаха много,......... ЧЕРНИТЕ ЗАБРАДКИ ......."фъф"----Бг---!
10
4
 
22
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Правителство от Герб,Президент от Герб ,Съдебната система на Герб .Хубавото е че ГРОБ вече не може да се оправдава занапред със съда......от седмица и тази институция е под управлението им..........ха сега да видим колко осъдени ще има..........ГЕРБ облада Темида пред разсеяния Брюксел.Управляващите бяха толкова твърди в прокарването на магистратските кандидатури, че изобщо не ги интересуваха дори критиките на официален Брюксел. Нещо, което със сигурно ще им се връща тъпкано. Лошото е, че и на цялото общество. Защото едни от най-тежките забележки в последния мониторингов доклад бяха именно заради липсата на прозрачност при назначенията на съдебната власт.При избора на съдебните инспектори управляващите ясно показаха, че изобщо нямат никакво намерение да се съобразяват с мнението на неправителствения сектор или пък с предупрежденията на Еврокомисията.Те избраха на практика без почти никакво обсъждане 10 членове на инспектората към Висшия съдебен съвет. Това, което дава смелост на вицепремиера Цветан Цветанов и на министър-председателя Бойко Борисов да си правят каквото искат, е ситуацията в ЕС.И двамата разчитат на това, че забележките, които получават от Брюксел, са ритуални, но без последствия, тъй като България не е сред фундаменталните проблеми на съюза.
9
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не беее! Бойко не е бандит! Той е Капо ди тути капи":)))) Хайде стига ни занимавайте с неща, които всички знаем! Боко или Цветанов да обвинява някой за СИК, ВИС и т.н.:))) Той Боцето и Пашата не познава! Само го е виждал на снимка на която са заедно с Пашата във връзка с честване на СИК:))))
8
2
 
31
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
При ГРОБ отвличанията станаха ежедневие.......И преди имаше ,но тогава отвличаха олигарси,а сега обикновени хорица.........18- годишната Каролин от село Руска Бела край Мездра е в неизвестност от 9 януари. Сутринта момичето тръгнало за училище и повече никой не я видял. Каролин е сираче и единствените й близки са двете й сестри и вуйчо на покойната й майка. От МВР работят по версията, че ученичката е избягала от дома си и твърдят, че го е правила много пъти. Сестрите й обаче са категорични, че Каролин никога не е бягала от вкъщи и винаги се обажда, ако ходи някъде. Из селото се говори, че момичето е отвлечено от трафиканти на бели робини за Гърция.Също като в случая с похитената и убита Мирослава от Перник, полицията отново твърди, че Каролин е избягала. По- голямата сестра на момичето, Валя, живее в София и изчезналото момиче често я посещавало. Каролин винаги се обаждала на вуйчо си и другата си сестра Анна Мария, когато ходи на гости в столицата.
7
3
 
21
 
! Отговори
Toi преди 12 години
Не търсете мафията, където не е. Депутати + олигарси = мафия.
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
той какво ли не е отричал, човека-отрицание
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Двамата мильоцонера
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха, това вица на деня ли е.
3
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов вероятно не е, обаче червените другари са.
2
4
 
16
 
! Отговори
НАЛИ! преди 12 години
От 1944г ,до сега ....всичко е политизирано!Няма за какво да се говори .....вятър и мъгла се получава на практика !
1
3
 
27
 
! Отговори
...– преди 12 години
В политиката ---МОРАЛ И ПРАВИЛА ---НЕМА !