Военното ни разузнаване с ценен принос в НАТО

Расмусен благодари на Плевнелиев за сигурността в Югоизточна Европа
Обновена: 26 яну 2012 13:13 | 26 яну 2012 13:13, Елка Василева
45
Военното ни разузнаване с ценен принос в НАТО
Снимка: Reuters

България помага за постигането на целите на НАТО, като участва с осигуряването на тежкотоварна авиация и наземно разузнаване. Това е ценен принос, заяви генералният секретар на пакта Андерс Фог Расмусен след срещата си в централата на Алианса с президента Росен Плевнелиев, предаде БТА.

Расмусен изтъкна факта, ще посещението на Плевнелиев в централата на НАТО става толкова скоро след встъпването му в длъжност, което показва ясно отношение към организацията. 

България е важен член на НАТО, заяви Расмусен и подчерта, че страната ни има водеща роля за сигурността в Югоизточна Европа, осигурила е ценна помощ за мисиите в Афганистан, Косово, както и при защитата на хората в Либия. Имате принос в обсъждането как да направим нашата организация по-умна и ефективна, добави той.

От своя страна президентът Росен Плевнелиев посочи, че се среща с Расмусен в първата работна седмица на новия президент на България, както и в рождения ден на генералния секретар на пакта. Той изтъкна, че е дал категорична заявка за активна позиция и ясна посока.

„България е достоен член на атлантическото семейство, гордее се с участието си в мисиите, но искаме и можем да бъдем по-активни и по-интегрирани“, заяви президентът.

Доверието, доброто партньорство и добрата комуникация са в основата на общия ни успех, България иска да бъде добър партньор на регионално ниво, посочи Плевнелиев.

Той изтъкна значението на добрата комуникация на всички нива, която е в основата на успеха.

"Съзнаваме, че само заедно в този глобален свят можем да имаме активно регионално сътрудничество, заяви Плевнелиев. Това за нас е важно, тъй като регионът, в който живеем, в миналото бе символ на напрежение, добави той. Историческа задача на България е да превърнем този регион в място не на граници, а на мостове, на стабилност, мир и просперитет", заяви президентът.

В отговор на въпрос на журналисти след срещата Расмусен заяви, че е благодарил на президента Плевнелиев за приноса на България в мисията в Афганистан и не е поискал допълнително участие в дейността на ИСАФ, защото страната ни вече е направила достатъчно.

По-късно днес българският държавен глава се среща с председателите на Европейския парламент, на Европейската комисия и на Европейския съвет. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
4
 
! Отговори
rusnak преди 12 години
Така като го гледам и слушам, няма да се учудя, ако е толерантен член на "БГО Джемини"...
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв добър момент нашия да му иска някакви небрежни 3-4-5-6 милиарда евро помощ.Че сме толкова зле че няма на къде повече.Впрочем има накъде.Някой африкански армий се разкарват по джапанки и оръфани къси гащета стиснали АК-47 от 50-те години на миналия век.В сравнение с тия Българската армия е направо от друго измерение.Лошото е че винаги ставаме по-зле никога по-добре.Добре че не съм в армията.
15
11
 
5
 
! Отговори
rusnak преди 12 години
Това нещо, ми било главнокомандващ, дето жена си не може да кандиса за най-важният ден в живота му на политик:))))))))))))
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ние и с Германия бяхме през WW2...ама стана тя една.
13
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Членството ни в терористичната организация Варшавски договоре най -срамната глава в модерната българска история ,подобно унижение никога не е било!
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ви е.а и в етническите толерасти .България все повече се превръща в развъдник за ***,а българите роби,работещи да ги изхранват
11
10
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
а тоя психопат расмусен е военно-престъпник и заслужава бесилка!
10
2
 
3
 
! Отговори
Do 11 преди 12 години
Mersi za pliusa ne sam saglasen s tova, no ti si znae6.
9
15
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
членството ни в терористичната организация нато е най -смрамната глава в модерната българска история ,подобно унижение никога не е било!
8
2
 
6
 
! Отговори
Do 9 преди 12 години
Selsko i tapo izkazvane.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Bez voennite sme za nikade.
6
2
 
6
 
! Отговори
Do 5 преди 12 години
Mnogo si zle ama mnogo. Tolkova ti se smeq sega, 4e prosto neznae6 kolko.
5
9
 
14
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Членството на страната ни в структурите на НАТО е един от четирите кита,на които се крепи стабилността на държавата и обществото ни!Другите три са членството ни в Евросъюза,стабилния валутен борд и етническата и религиозна толерантност!Поздравления,Г-н Плевнелиев!
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а на кой да се подложи на Станишев,Доган и Гоце
3
14
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Плевнята увери че ще бъде вярна натовска ***!
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къде сте поплювковци
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как няма да има принос ? С такива агенти като Агент Гоце ? Имаме принос и към руското разузнаване