За всичко ни атакуват, ядосват се от ГЕРБ

Управляващите твърди за забраната за шистовия газ
Обновена: 2 фев 2012 19:10 | 2 фев 2012 18:51,
141
За всичко ни атакуват, ядосват се от ГЕРБ
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ няма да премахне мораториума върху забраната за проучване и добив на шистов газ, който беше наложен преди две седмици от парламента.

Тогава депутатите след остри спорове и протести в страната наложиха безсрочна забрана върху проучването и добива на шистов газ по метода "хидравлично разбиване" или сходни техники.

Днес обаче Иван Костов поиска мораториумът да бъде отменен. Лидерът на ДСБ цитира становище на Геологическия институт на БАН, в което се казва, че институтът подкрепя проучванията за наличието на шистов газ у нас.

"Счита се, че е неразумно България да не проучи потенциала си за този нов енергиен ресурс", са посочили учените.

"Категорично няма да махнем мораториума върху шистовия газ до момента, когато българското общество е постигнало съгласие, че това е безвреден метод", обяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов.

Още по темата

По думите му тук е ролята на учените и на експертите да убедят обществото, че този метод е безвреден за проучване и добив на шистов газ.

Тогава ГЕРБ вече можела да преосмисли решението си.

"Едно изявление на ДСБ категорично няма да направи това. Виждате ли как се люшкат политическите сили? Ще цитирам тук премиера, който каза, че за жалост, няма политическа класа в България.

Всеки използва всеки един случай политически да нападне правителството на ГЕРБ. Когато приехме мораториума, в един момент започват обратните атаки – защо сме го приели", възмути се Николов.

Той беше категоричен, че ГЕРБ ще отстоява решението си забраната да остане, защото българските граждани имали страхове и притеснения. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че какво сте направели свестено като хората че да не ви атакуват?То сутрин имате едно мнение,на обяд друго а за вечерта трето.Увеличихте пенсионната възраст само за това че искаше Дянков,защото така щеше да се вдигне кредитният рейтинг на България и щели да паднат лихвите.Да ама не.НОЙ пак ще е с дефицит ,лихвите пак са си високи само където хората няма да могат да се пенсионират, а младите ще стоят без работа и ще се деквалифицират.Лошото е че цялата ви работа е такава.
21
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20Какъв гербер съм бе ***:))) За първи път обаче подкрепям ГЕРБ!
20
7
 
22
 
! Отговори
Roni преди 12 години
Ами ГЕРБ дойдохте на власт защото ние имахме надеждата, че ще свършите някаква работа. А то се оказа че вие сте продължението на посткомунистическия феодализъм. Има един въпрос какво сте направили ? Дали сте подобрили бизнес климата, или са се увеличили работните места ? Единственото дето направихте, е че останахме с най ниските доходи, най високите лихви по кредитите 19% - 20% и най високата безработица. Кажете с какво можете да се похвалите ? Престъпността и корупцията са си същите.
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 16и след тъпотията ти по умен ли стана? *** гербер, ама заради тикви като вас другите страдат
18
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хилари Клинтън идва и тогаз гледайте кой ще върти опашка пред нея. Няма да е Костов, а един голям иначе бабаит.
17
3
 
11
 
! Отговори
gtf преди 12 години
ми то за газа свършихте нещо наистина правилно и полезно, другите решения са на 90% лобистки ..а за АСТА - никой не иска закон който ще отслаби икономическите му позиции, само някой корумпиран може да го приеме ...
16
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми нормално е БСП да атакува с всички сили - нали иска да се върне на власт и пак да *** държавни парички.А как не измряха старците, дето гласуват за комунистите! И то е ясно, че сегашната БСП няма нищо общо с тогавашната БКП от техните спомени от едно време! Сегашните само крадат.
15
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
15Костовистите вървете го духайте защото това ви е последният парламент! И в това е щастието на БГ!
14
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do 12хахаха Костов му виновен, всички гербери сте *** ми да затвирят и марица изток бе, я виж колко земя се опропости заради едни въглища
13
0
 
8
 
! Отговори
pipi преди 12 години
a be *** kakvo vi preqiga garagnite magasini
12
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов е гад платена! Съсипа България! За първи път тук ще застана зад ГЕРБ, но ....Борисов също заяви, че ще преосмисли мораториума:)
11
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов да не се върти като фурнаджийска лопата за няколко долара повече комисиона.Свърши баницата с 36 яйца.
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората взеха да имират от извадена сливица, а този иска да ги хвалят! Егати наглеците!
9
7
 
33
 
! Отговори
Иван преди 12 години
"Днес обаче Иван Костов поиска мораториумът да бъде отменен. Лидерът на ДСБ цитира становище на Геологическия институт на БАН, в което се казва, че институтът подкрепя проучванията за наличието на шистов газ у нас."Абе тоя *** що не хване да се застреля.Егати чуждопоклонничеството и постоянно лобиране.Колко ли пари са налапали някой хора та сега толкоз се натискат за този газ..Омръзна ми от измамници и хора гледащи чужди интереси!!!!!!!
8
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми като сте прости ще ви атакуват!
7
3
 
8
 
! Отговори
Harmony преди 12 години
Ще надрусаме ли целият свяят ?
6
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
щото сте прости, затова ви атакуват бе, михлюзи
5
23
 
18
 
! Отговори
мене преди 12 години
ТОВА Е ХУБАВО! Фактът, че ви атакуват за щяло и нещяло означава, че правите онова, което ОНЕЗИ не са направили, защото не са имали воля. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ, въпреки че и вие ще допускате грешки. Но грешките на ОНЕЗИ бяха толкова много, че никой отново не ги пожела.
4
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атакуват Ви защото правите далавери на чужди страни за сметка на Българския народ!
3
36
 
23
 
! Отговори
jo преди 12 години
Aтакуват Ви ,защото спряхте кранчето на комунисти, НДСВ и Догановите еничари. Продължавайте да мачкате отрепките. Открийте лагера в Белене и всичката ***,вътре.