Евродепутатите на ГЕРБ и БСП против АСТА

Те ще гласуват против ратификацията в Европарламента
10 фев 2012 16:16,
30
Евродепутатите на ГЕРБ и БСП против АСТА
Снимка: Reuters

Българските евродепутати от ГЕРБ и от БСП ще гласуват против ратификацията на Търговско споразумение за борба с фалшифицирането (АСТА), съобщиха от двете партийни централи.

Ратификацията в Европейския парламент е предвидена за юни.

Твърдата позиция на евродепутатите от ГЕРБ е за отстояване на свободното ползване на глобалната мрежа. 

Докато не се изчистят съмненията, че в желанието си да защитим правата върху интелектуалната собственост, жертваме правата и интересите на потребителите на интернет, не може да става дума за ратификация на АСТА в сегашния й вид. 

Споразумението е неясно в тази си част и Европейската комисия не успя да убеди европейската общественост в ползите от АСТА, посочват евродепутатите от ГЕРБ.

Те отбелязват, че са първите заявили своята позиция, че няма да подкрепят ратификацията на АСТА във вида, в който споразумението е подписано от Европейската комисия.

От Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент също заявяват, че няма да подкрепят споразумението и ще отстояват политическите и гражданските свободи на интернет потребителите.

Българските евродепутати социалисти са за спазване на закона, включително и за защитата на авторските права, но смятат, че споразумението не бива да бъде прието, тъй като текстовете, свързани с ролята на интернет доставчиците са твърде неясни и оставят въпросителни относно прилагането на разпоредбите. 

Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент ще огласи официалната си позиция по АСТА по време на пленарната сесия в Страсбург следващата седмица, посочват от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
65
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Споделянето в интернет е основано на железния принцип, че ако имам информация, която ти търсиш или обратното си я разменяме. Както понякога съседа ми дава бормашина, а аз му давам стълба. Така че акта, макта - не са познали ;)
2
1
 
50
 
! Отговори
За да е истина преди 12 години
Посланникът да се прибира от Япония, мръсни са му ръцете. Трайчо също!
1
4
 
39
 
! Отговори
adolf преди 12 години
Защо тогава сте го ратифицирали?