Трайков провери язовир "Въча"

Големите язовири се наблюдават прецизно, увери министърът
Обновена: 11 фев 2012 15:12 | 11 фев 2012 15:12,
37
Трайков провери язовир "Въча"
Трайчо Трайков Снимка: архив, БТА

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков започна проверката на каскада "Въча" от язовир "Кричим". Заедно с него са началникът на НЕК Михаил Андонов и областният управител на Пловдив Здравко Димитров. На място те се запознаха със съоръжението, което контролира и изпуска водите на язовир "Кричим". 

Стана ясно, че в рамките на 500 метра след язовирната стена коритото на река Въча е почистено, но надолу по поречието и в рамките на град Кричим, то е обрасло с дървета и храсти. 
 
Министър Трайков подчерта, че трябва и вече има водени разговори с Министерството на земеделието и храните служители на горското стопанство да организират изсичането на тази растителност. В понеделник ще влязат първо служители, които ще маркират дърветата, а вторник ще започне масовото изсичане. 
 
27 от големите язовири, които се управляват от "Язовири и каскади", и в тях се съдържа 55 процента от контролирания обем на водата у нас, се наблюдават изключително прецизно, коментира Трайчо Трайков.
 
Прави се воден баланс на всеки час, обясни той. Министърът добави, че вчера на някои места на тези язовири все още е имало преливане, но добави, че това е контролирано и не е проблемно. 
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: ЯзовирТрайчо Трайков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
ици преди 12 години
пишете и за язовир "Искър"
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКВО МУ ПРОВЕРЯВАТЕ НА ЯЗОВИРА? КОЛКО ВОДАЛИ ИМА? СТЕНИТЕ НА ВСИЧКИ ЯЗОВИРИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕГЛЕДАТ ЗА ПУКНАТИНИ. НА ВСЕКИ 10 ГОДИНИ СЕ ПРАВИ ОСНОВЕН РЕМОНТ НА СТЕНИТЕ БЕ ТРАЙЧО.ТАКА БЕШЕ ПО ВРЕМЕТО НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ОТ КАПИТАЛИСТИТЕ ТОТАЛИТАРИЗЪМ БЕ ТРАЙЧО. СЪС ГЛЕДАНЕ РАБОТА НЕ СЕ ВЪРШИ БЕ ТРАЙЧО. ВИДЯХТЕ СЪС ГЛЕДАНЕ КАКВО СТАНА СЪС ЯЗОВИРА НА СЕЛО БИСЕР. ИЗБИСТРИХТЕ СЕЛОТО МНОГО ЯКО. ИЗКЪПАХТЕ ГО ЧАК ЛЪСНА ОТ ЧИСТОТА. АКО РАБОТА СЕ ВЪРШЕШЕ СЪС ГЛЕДАНЕ ЦЕНА НЯМАШЕ ДА ИМАТЕ.
27
1
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Че ватмана какво разбира от язовири?
26
6
 
0
 
! Отговори
ффффф преди 12 години
е ти като си акъл какво ще направиш бе можете да си плюете тука ама иначе навън сте гола вода
25
1
 
7
 
! Отговори
Николай преди 12 години
Народът казва: "Ти го плюеш, а то - Божа росица!". Чиба, *** крастави, освободете ни от присъствието си! Някога ненавиждах Т.Ж.(без да съм се правил на герой!). Сега малко ме е срам, като виждам какви го наследиха!
24
0
 
8
 
! Отговори
пустиняк преди 12 години
"На място те се запознаха със съоръжението"...то на снимките се вижда,че се замерят със снежни топки...това им е проверката...хвала на такива управници(проверяващи)
23
1
 
6
 
! Отговори
трайчо тррррр преди 12 години
и как по-точно го провери. ако го е проверил както на сляпо подписа АСТА горко на тая държава с поредния *** министър, който не може да си намери ***.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проверяват яз. Въча дали може да побере водата на Цанков камък ако изтърве.
21
2
 
3
 
! Отговори
мен преди 12 години
бесилката пита за тиквун, цюцюн "POV" цвичката, трайчо "поемам го целия за 2 лева" актов, миро "1.25 милиона бонуси" гмо наденичката и другите продажни женски полови органи.
20
0
 
1
 
! Отговори
monk76 преди 12 години
triabva da stane tragedia kato tazi v biser za da se razmardat niakoi hora.az sam ot gr. kri4im.predi godini grada ni se razmina na kosam ot tragetiata spoletiala biser.prosto kasmeta ni pomogna togava.ako prirodata ne se be smilila nad nas,sigorno togava v grada ni steshe da ima stotici jertvi.tragediata stseshe da bade mnogo goliama togava.no kato gledam izminalite sabitia ot sedmicata nikoi v tazi darjava ne si e vzel pouka.samo se molia vsiako 4udo da ne e za 3 dni.
19
2
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА, казва народа ниИ 1 МИЛИОН НЯМА ДА ВИ ОТЪРВЕ ОТ ЗАТВОРА, ЗАЩОТО ВЕЧЕ ЗНАЕМ- ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЗНАЕЛО за състоянието на яз. Иваново, АМА... ЧАКАЛИ ПРОЛЕТТА..., а КАРАДЖОВА, пък разкри тайната на... 500-те ЛИПСВАЩИ ЯЗОВИРА... - ТЕ НЕ БИЛИ ЯЗОВИРИ, А СА..."... - По повод на язовир "Иваново" Караджова каза, че става въпрос за авария на ЗАЩИТНО СЪОРЪЖЕНИЕ и силно се надява това да не се повтори в близките дни..." (ЗНАЧИ ИМА И ДРУГИ ТАКИВА, ПРАВИТЕЛСТВОТО ГИ ЗНАЕ, НО БЕЗДЕЙСТВА)ЯВНО СА ВИНОВНИ...!!! НО... И ЛЕВИТЕ СА ЛЕВАЦИ...- Деградираха интелектуално до ниво, да не могат да формулират поне един свястен вот на недоверие, ЕДНО СВЯСТНО ИСКАНЕ, ЗА ИЗСЛУШВАНЕ И ДЕБАТ ПО НЕЩО ВАЖНО...- Например...:1. ПРОБЛЕМА - "ЦАР КАЛОЯН БИСЕР, СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДИТЕ И ПЛАН ЗА ПОЛЗВАНЕТО ИМ ДО 2020-50г."2. МИНАЛАТА И ТАЗГОДИШНАТА ГАЗОВА КРИЗИ - СЪСТОЯНИЕ НА ГАЗОВИЯ СЕКТОР И МЯСТОТО МУ В ЕНЕРГИЙНАТА СТРАТЕГИЯ 2020-50г."И за десерт помислете...:- АКО РАБОТЕШЕ НЕФТОПРОВОДА "БУРГАС - "АЛЕКСАНДРОПУЛИС" И ВОДАТА ОТ ЯЗ. ИВАНОВО БЕШЕ МИНАЛА ПРЕЗ НЕГО... ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ НЕМИСЛИМОТОНЕОБХОДИМИ СА НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВНИ АГЕНЦИИ:- ЯЗОВИРИ И ХИДРО МЕЛИОРАТИВНИ СИСТЕМИ с външен контрол, имащ брутални правомощия.- ГРАЖДАНСКА И ПОЖАРНА ЗАЩИТА И ОХРАНА с подвижни сили и 28 областни бригади с хора и инженерна техника.Ало-о-ооо Гл. ПРОКУРОР:- ДЕЛОТО ПО КОЕТО ДА СЕ СЪДЯТ МИНИСТРИ, да се е образува по: Чл. 335. (1) Който причини наводнение по непредпазливост и с това изложи на опасност живота или имота на другиго, се наказва с лишаване от свобода до три години.(2) Ако е последвала смърт или значителни вреди, наказанието е лишаване от свобода до пет години.- Чакаме, разследването може да започне и срещу неизвестен извършител
18
1
 
5
 
! Отговори
www преди 12 години
ТОЗИ ПЪК ОТ КЪДЕ ГО НАМЕРИХА ИЗОБЩО НЕ СТАВА ЗА МИНИСТЪР - ЗАДАВАТ МУ ВЪПРОСИ НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ОТГОВОРИ ПРОСТО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА .
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няколко високопоставени лица от МВнР во главе с министър Младенов, като по чудо вкупом се оказаха с простудни заболявания и остър катар на горните дихателни пътища след посещението Хилари Клинтън.От американското посолство в София казали, че Клинтън ще слезе от самолета само по сако, което автоматично налагало официалните посрещачи да са без връхни дрехи. Така външният министър Николай Младенов, титулярът на легацията ни в САЩ Елена Поптодорова, директорът на дирекция Америка Христо Гуджев, главата на българския държавен протокол Иван Димитров и още няколко официални лица треперели двадесет минути по сака при страшните 15 градуса под нулата.Трагикомичното било, че в крайна сметка Хилари се появила на стълбицата на самолета с дебело палто, а един ден след знатната й визита, нашите хора се тръшнали на легло.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАКОН ЗА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИВ сила от 01.05.2006 г.Обн. ДВ. бр.17 от 24 Февруари 2006г., изм. ДВ. бр.30 от 11Април 2006г., изм. ДВ. бр.102 от 19 Декември 2006г., изм. ДВ. бр.105от 22 Декември 2006г., изм. ДВ. бр.11 от 2 Февруари 2007г., изм. ДВ.бр.31 от 13 Април 2007г.Част първа.ОСНОВИ НА ДЕЙНОСТТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НАВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИГлава трета.ОСНОВНИ ЗАДАЧИЧл. 6. Основните задачи на МВР са:Т.4. осигуряване на пожарна безопасност и защита на гражданите и имуществотопри пожари, бедствия, аварии и катастрофи;
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябвало е да поканят най скъпоплатеният хидроинженер на България-Ахмед *** Доган
14
0
 
26
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Толкова "трудолюбиво" правителство до сега не сме имали - Трайко обикаля язовирните стени,Миро раздава дърва, Цецо поставя фургони и отводнява къщи, а Вожда кръжи с хеликоптера да ги наблюдава.
13
0
 
12
 
! Отговори
Стария преди 12 години
В групата на проверяващите не е споменато име на някой хидроинженер, конструктор или на някой, който разбира от язовири.Разбира се, може да има нещо, което аз не разбирам, а то е, че има хора, които разбират от всичко, което е неразбираемо от моя страна.Дано НАЧАЛНИКА на ББ се смили над тези хора, които живеят по поречието на язовирите!
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Областният управител носи вина че не е проверил и не е взел мерки за сигналите че язовирната стена може да се спука. Министъра който също е получил сигнала и той носи вина. Министър Председателя също носи вина че не е организирал правителството така че да научава за сериозните сигнали навреме. За всичките тези трябва съд и затвор!!! Как така Главният Прокурор още не се е самосезирал!!! Рангът на виновните изисква главният прокурор и Върховният съд да действат или да бъдат съдени един ден!!!
11
0
 
18
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Бре мама му стара. Всички знаят, че язовирите стопанисвани от Язовири и каскади се поддържат. Не се поддържат заграбените от мутри микроязовири. Те отглеждат риба, не дават водата за поливане и ХТС инженер са виждали само по телевизията. За мен са пълен абсурд наводненията в община Гълъбово. Който познава района, знае за какво говоря. Това правителство счита за работа появяването на телевизионния екран. Пълна скръб. Да пази Бог да не се случват пак, щото са най-голямото бедствие за нас.
10
0
 
13
 
! Отговори
Deer преди 12 години
г-н Трайков, не виждам защо трябва да се ходи показно по големите язовири. Разбира се, че там всичко е в ред. Обърнете внимание на по-малките водоеми, ако знаете чии са, разбира се. Защото малките камъни обръщат колата!