Възмутена съм от лъжите, отвръща Кунева

Тя никога не била участвала в преговорите по АСТА
Обновена: 13 фев 2012 14:48 | 13 фев 2012 10:14,
224
Възмутена съм от лъжите, отвръща Кунева
Снимка: архив, БТА

Председателят на сдружение "България на гражданите" Меглена Кунева категорично отрече да е участвала в преговорите по търговското споразумение за борба с фалшификациите АСТА, което разбуни духовете и предизвика протести в цяла Европа.

По повод публикациите от последните дни първият ни еврокомисар коментира във Facebook атаките срещу нея.

"Реставрирам тройната коалиция, открадвам партията на Слави Бинев и се подписвам под АСТА според хора, с които се наложи да работя в част от кампанията ми за президент. Очаквам утре да прочета с колко деца закусвам сутрин", пише Кунева.

Според нея генерирането на енергия в нейното сдружение "уплаши бъдещите коалиционни партньори - ГЕРБ и БСП", и фабриката за компромати заработи отново с пълна сила.

"Безкрайно съм възмутена от поредните лъжи по мой адрес с ясна цел - подмяна на отговорността за поставянето на подписа от българското правителство под споразумението АСТА. Категорично заявявам, че никога не съм участвала и не съм имала отношение към преговорите по АСТА, нито в качеството си на български еврокомисар, нито след това", допълва Кунева.

"Интернет е свободно пространство и трябва да остане такова. Всички действия, които могат да доведат до увреждане на фундаментални човешки права и свободи, трябва да бъдат изключително внимателно обмисляни, за да не се допусне това", категорична е председателят на сдружение "България на гражданите".

Справка в интернет страницата на Европейската комисия показва, че в периода на най-интензивните преговори - януари - октомври месец 2010-та година, когато са изготвяни и договаряни текстове по АСТА, българското правителство нито веднъж не е изразило позиция.

Още по темата

Колежът на комисарите е разглеждал Споразумението през юни 2011-та година и никога преди това. Еврокомисарите са обсъждали темата повторно и през октомври 2011-та година, но отново позиция на България - няма.

"Българското правителство не само не проявява интерес към преговорите по АСТА, но както се вижда и от начина за присъединяване към Споразумението, дори и не намира за необходимо да обсъжда темата", смята Кунева.

"Трябва да е ясно, че евентуалното оттегляне на подписа на България ще е единствено и само заради ясно изразената негативна реакция на интернет потребителите и под страх от поредно освиркване", заявяват още от Сдружението.

По думите на Кунева много преди споразумението АСТА да е било на дневен ред, тя последователно и категорично е защитавала правата на потребителите.

Именно в качеството си на комисар тя успяла да извоюва включването на дефиницията "интернет потребител" в цялостната Стратегия на потребителите в ЕС.

"У нас протестите по АСТА са срещу следенето в интернет, нарушаването на личната неприкосновеност и липсата на диалог с правителството, което си позволява да взима важни решения без открит публичен дебат и диалог с обществото. Атаките срещу мен идват на фона на тежките критики от ЕК в Доклада по правосъдие и вътрешен ред и разбира се, часове след многохилядната демонстрация под прозорците на властта в София", коментира Кунева.

"Явно поръчителите на материала се опитват да убият с един куршум три заека, но всъщност се прострелват в крака", допълва още Меглена Кунева.

"Всичко това обаче ми дава още по-голяма увереност в смисъла от "България на гражданите". Очевидно будим страхове, с което си обяснявам и въвличане на името ми в неизвестни за мен проекти и коалиционни сценарии", заключава председателят на сдружение "България на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: Меглена КуневаАСТА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
1
 
! Отговори
murmashka преди 12 години
Да-а-а,страх ги е в ,,Герб" от Кунева.Страх ги е и затова я оклеветяват.Но нищо чудно де,а Бойко клеветата му е ,,коронен номер"И както гледам и тук са се намерили ,,герберчета" които да я оплюват
183
1
 
0
 
! Отговори
BALGARIN преди 12 години
VE4E WE SI IMAME I EVREISKA PARTIIA....SAMO BALGARSKA SI MIAMAME....
182
3
 
1
 
! Отговори
и аз възмутен преди 12 години
И ние сме възмутени от теб,от Симо ментата,от свекъра ти,ама...Аман от *** и лайнарки-все бивши другарки...
181
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази пък е толкова отвратителна, че не е истина.Каменно лице, лишено от усмивка и какъвто и да е животец.Нещо ми фалшивее, ама много!
180
2
 
9
 
! Отговори
А на Бас преди 12 години
На бас че,платената *** Слави Трифонов ще я покани в шоуто си да плюят всички на ред,и че тя е светица.Но за АЕЦ въпроси не и задава. Абе щом мутрата-пияница исшмъркал кг. кока Слави Бинев прави партия то тая държава НИЩО ДОБРО НЕ Я ЧАКА!!!Ще стане като мутренските години.
179
1
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Кунева да не увърта, а да каже ясно - аз, ако зависи от мен ще гласувам това споразумение да не се приема! Ако се приеме, ще гласувам да се премахне - примерно. Какво ми го увърта.Тогава и аз мога да гласувам за нея...
178
2
 
7
 
! Отговори
ЗА 212 преди 12 години
ГОВОРИ СЕ ЗА 200 000 ЕВРО/СРЕБЪРНИК АНА МЕСЕЦ ЧЕ ЛАПВА,КАТО ЧЛЕН НА БОРДА НА ПАРИБА....
177
3
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
КУНЕВА...- И АЗ СЪМ ВЪЗМУТЕН ОТ ЛЪЖЕТЕ...- КАЖИ И НЕ ЛЪЖИ...:- КОЛКО ТИ Е БОНУСА ЗА ЗАКРИВАНЕТО НА КОЗЛОДУЙ, ТА ТОЧНО ДНЕС ВНАСЯМЕ 400 Mw ТОК ОТ ФРЕНСКО-КУНЕВАТА "ЧЕРНА ВОДА"..., КОЛКО ТИ Е МЕСЕЧНОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ОТ "ПАРИБА-БАНК"... И КЪДЕ СИ ПОДАВАШ ДАНЪЧНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ... В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ДРУГАДЕ...???
176
2
 
6
 
! Отговори
ЗА 206 преди 12 години
НАРОДЕ МОЙ, МНОГО СТЕ ПРОзТИ :р КАТО СМЕНИТЕ БОКУ СЪС СНАХАТА НА ПОЛИТБЮРО ЩЕ ГО ПОДБРЪСНЕТЕ ДВА ПЪТИ ТЪКМО :Р
175
2
 
7
 
! Отговори
ЗА 208 преди 12 години
ТРАКТОРЪТ И ГОЦЕ КРЪСТНИКА....ХИЧ НЕ СА НЕВИДИМИ СА И МАСТЕРИТЕ
174
2
 
11
 
! Отговори
уууууууууууууу преди 12 години
А махни се ***, писна ми да те гледам.........ееее не спря да се навира
173
2
 
12
 
! Отговори
Мъпет Шоу преди 12 години
КУНЕВА - поредният МЪПЕТ - кукла на конци, която маха с ръчички, крачета, повтаряйки 1:1 движенията на НЕВИДИМИЯТ ГОСПОДАР.
172
2
 
18
 
! Отговори
ш преди 12 години
Възмутена съм от лъжите СИ.Помисли си Кунева.
171
4
 
4
 
! Отговори
Гласа на народда преди 12 години
Какво си се закъхарила ***? Не разбра ли че 17-18% интелигентни фена в таз страна не стигат. Тук властваме ние посредствените хейтари дето сме фенове на светата троица - Пайнер Мюзик, Бойко и Голфу 3-ка. Туй че честните ни медии са те омаскарили си е в реда на нещата. Да си хващаш самолета за Брюксел и от там си лай заедно с Първанката. Може да сме най-гладния народ в Европа но сме и най-щастливия и Бойко не си го сменяме. Дотодина пак за него ще гласуваме щот "Бий магаре -по магаре"
170
3
 
4
 
! Отговори
До 162 преди 12 години
Меги, това ти ли си, ***? Ходи се скрий при Бъроузу. Нали той ти е любовникът.
169
2
 
7
 
! Отговори
Иван Котев преди 12 години
Нека отговори на зададените и от Емил Кошлуков преди месец въпроси. За какъв страх от БСП спекулира, като цял живот е продукт на БКП/БСП.Много рано я е налегнала амнезия.
168
12
 
5
 
! Отговори
Mite преди 12 години
КУНЕВА ПРЕМИЕР
167
2
 
23
 
! Отговори
ReaktoriteNI преди 12 години
Кунева спря нашите реактори!Президентът Никола Саркози е решил да продължи живота на 58-те френски ядрени реактори до над 40 години, заяви днес министърът на промишлеността, енергетиката и дигиталната икономика Ерик Бесон, цитиран от ДПА и БТА.Ядрените реактори във Франция са построени със срок на експлоатация 40 години, но властите по ядрената сигурност могат да решат, въз основа на конкретни случаи, да удължат живота на даден реактор.
166
4
 
22
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
Тоя пекинез на снимката направо ме отвращава!!!
165
3
 
8
 
! Отговори
МДААААА..... преди 12 години
" Очаквам утре да прочета с колко деца закусвам сутрин", пише Кунева.....И кой ще и брои мъжките полови клетки в закуската ?