Евтим Костадинов остава начело на Комисията по досиетата

Цветан Цветанов: България се нуждае от истината за прехода
Обновена: 21 фев 2012 11:10 | 21 фев 2012 11:10,
41
Евтим Костадинов остава начело на Комисията по досиетата
Председателят на Комисията по досиета Евтим Костадинов. Снимка: Булфото

Досегашният председател на Комисията по досиета Евтим Костадинов ще бъде подкрепен от ГЕРБ и парламентарното мнозинство и ще бъде номиниран за нов председател на Комисията по досиетата.

Това обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на форум "Комисия по досиетата: Равносметката".

Мандатът на сегашната Комисия по досиетата изтича през април 2012 г.

"Искам категорично да заявя, че днешното мнозинство в българския парламент ще продължи и ще заложи с необходимия кредит за продължаване на започнатото през 2007 г. от досегашната комисия", обоснова подкрепата си за Костадинов МВР шефът.

По думите му НС скоро ще започна процедурата по избор на новата комисия, за да може тя да започне своята дейност след изтичане на мандата на сегашната.

"Евтим Костадинов е човекът, който получи подкрепата на мнозинството в 40-ото Народно събрание и той не се поколеба. Трябва да знаем каква е истината за кредитните милионери, за банкерите, за висшия адвокатски състав и за ръководителите на учебните заведения.

Всеки един от нас трябва да знае историята си, така че Комисията по досиетата ще получи политическата подкрепа на управляващата партия. България се нуждае от истината и всичко, което се е случвало в държавата, ние трябва да го предоставим на историците и на българската общественост", категоричен бе Цветанов.

Вътрешният министър похвали Евтим Костадинов и членовете на комисията, че са показали изключителна обективност за времето на прехода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
9
 
! Отговори
Чех преди 12 години
Спасението е в лустрацията. Направиха го навсякъде в бившите соц. страни и те станаха нормални средно европейски държави.Не всеки комунист е ***, но всеки *** е комунист.
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая комисия харчи луди пари. Бонусите на тия калинки от скорошните скандали са дребна сума пред заплатите на комисарите. За един мандат накупиха по 4 - 5 имота
14
1
 
14
 
! Отговори
13 преди 12 години
До 13.Незначително спрямо червените пари откраднати от народа. Съд и конфискация на имуществото на кредитните милионери и техните кукловоди.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дреме ми за досиетата! Отдавна са прочистени и са оставени тези, които могат да бъдат манипулирани! Добра сказка е това за ГЕРБ!
12
11
 
14
 
! Отговори
Д-р Хаусов преди 12 години
Цецо Лъжецо /Даскала, Ал Бънди, Физкултурника и т.н./ искал да знае истината на прехода. И ние искаме. Най-много искаме да знаем за мутренското битие на Пожарникаря /данни за него има в изобилие в оперативните дела на ДАНС/ и в личното кадрово досие на самия Цецо - къде е работил, с чия протекция е попаднал там, какво е свършил, та е придобил такъв "ценен" оперативен опит. Искаме и психиатрично освидетелстване на тези двамата, като преди това искаме да ги прекарат през любимия им детектор. :-))
11
2
 
9
 
! Отговори
12 преди 12 години
Всички досиета в интернет и закон за лустрацията.
10
3
 
7
 
! Отговори
10 преди 12 години
дали ще си толкова възторжен ако наистина видиш какво има там > и за кого от "идолите ти" ?
9
1
 
12
 
! Отговори
Аз преди 12 години
*** заграбиха милиарди, но си останаха същите ***. Това е.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще го подкрепят, де ще идат, кой знае какво има из досиетата и за тях самите
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След 22 г. каквото и да изнесе тази комисия е без значение. Още повече като няма лустрационен режим за гадините от ДС!
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е то много истини искаме, вкл. и за "консултантските" му услуги на Цветанов също, но не ги получаваме... лесно се иска, трудно се отговаря на неудобни въпроси
5
2
 
13
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Истината???Ами нека да се каже за червените куфарчета с пари!Да се каже за банковото ограбване на спестяванията и на държавата!Да се каже за това как държавни предприятия минаха в частни ръце - такива като БулгарГаз, оръжейните заводи и др.Не само да ни замазват очите с някакви глупави досиета, като се знае, че няма да има никой осъден!
4
4
 
8
 
! Отговори
Kiro преди 12 години
То е ясно на всеки, че кредитните милионери са от партията майка и сътрудници на ДС. Остава само да се обяват публично.Както и на *** да се пенят по форумите като на априлски пленум.
3
6
 
8
 
! Отговори
по-голям бюджет преди 12 години
Комисията по досиетата има по-голям бюджет, отколкото Националната Разузнавателна Служба! Какво повече да коментираме?
2
6
 
10
 
! Отговори
паметник на жертвите преди 12 години
А кога ще издигнем паметник на жертвите на режима на пожарникаря? На умрелите онкоболни, на майките с малки деца, на гладните пенсионери, на битите по грешка при арестите, на жертвите на безработицата, на жертвите на ежедневните обири, на жертвите на алчните и лакоми банки, на пострадалите от мутрите, на стотиците хиляди подслушвани, проследявани и репресирани заради различното им мислене, на убитите при катастрофи по скапаните пътища и по разбитите улици?
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще остане ми! Нали скри кредитните милионери и запази герберите от още по-голям резил:))) Време е за отплата!:)