Найденов съзря атака срещу себе си в скандала "Напоителни системи"

Инж. Радослав Чеглайски е новият директор на дружеството
Обновена: 21 фев 2012 16:04 | 21 фев 2012 15:55,
23
Найденов съзря атака срещу себе си в скандала "Напоителни системи"
Снимка: БТА

Атаката срещу председателя на борда на директорите на „Напоителни системи“ Георги Харизанов е по-скоро атака срещу мен и е продиктувана от проверките в системата на дружеството, предприети от ноември 2011 година.

Това обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов след днешното заседание на директорския борд, на което бяха направени рокади в състава на ръководството.

След разразилия се скандал с възстановеното прокурорско разследване около досегашния шеф Харизанов агроминистърът реши да го освободи от поста, като спешно бъде избран негов заместник. Това е инженер Радослав Чеглайски.

Кадровите промени в ръководството на дружеството са извършени от агроминистъра заради това, че Харизанов е премълчал факта, че прокуратурата е възобновила на 13 януари тази година разследване от 2001 година, по което Харизанов е бил само свидетел, а не обвиняем.

"Аз съм изключително доволен от работата на Харизанов, защото благодарение на него и колегите му "Напоителни системи“ на практика излязоха от трагичното финансово състояние, в което бяха към ноември 2011 г. и започнаха сериозно разследване на т. нар. балансови липси, свързани с неосчетоводяването на важни активи от дружеството. Ядосан съм на Харизанов единствено заради факта, че той не съобщи за подновеното разследване, което аз определям като чисто човешка грешка от негова страна".

Самият Харизанов обясни, че атаките срещу ръководството на дружеството са предизвикани от хората, изградили вили в чашките на язовирите, които се управляват от "Напоителни системи".

Той подчерта, че всички медийни атаки срещу него са започнали точно от есента на м.г., когато е стартирала паспортизацията на активите на язовир "Съединение" и язовир "Черковна".

Установени са и други форми на източване на държавната компания, заяви Харизанов.

Още новини за България четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Напоителни системи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
човек преди 12 години
в наше малко село има поделение на напоителни системи . изнесоха и продадоха де що беше останало поливни тръби , трансформатори , двигатели и каквото имаше , вероятно оттам е и печалбата . не смея а си помисля в райони с някога активно поливане , какво е продадено . бил гейтс трева да пасе .
17
1
 
2
 
! Отговори
Станишев преди 12 години
Миро, тоя с условната присъда и с още 2 разследвания аз ти го препоръчах- за да те компроментирам сега.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според Миро Мършата, Харизанов е българския Бил Гейтс?!
15
1
 
3
 
! Отговори
бачо преди 12 години
И аз искам да бъда назначен на високо отговорна длъжност, за да не отговарям за нищо. Отговарям на условията: без диплома, трудно пиша, съден съм, абе симпатяга отвсякъде. За целта съм готов да вися на кръстовището край Велико Търново докато мине шефа.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моля да бъда назначен на овакантеното място за Председател на борда на НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ.Не съм хидроинженер,но съм израстнал в близост до язовир.Ако не става ,тогава мога да приема поста министър на здравеопазването-не разбирам ,но няма да крада.Пък ако нещо работата не върви-няма проблем-тя не върви от много отдавна и могат да ме сменят.Няма да имам, нищо против.Майка ми много ще се зарадва и ще се гордее с мен.
13
1
 
14
 
! Отговори
бачо преди 12 години
Абе , ти забрави да искаш дипломата и на този ,пък после реви че те атакуват. Ако искаш да не те атакуват ела на село ветеринарен лекар, хем вече няма кого да лекуваш , хем ще си дремеш спокойно.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бре, какъв докачлив човечец
11
1
 
10
 
! Отговори
gradaziya na kalinki преди 12 години
Naj-napred be Kalinka - s falshiva diploma.Sled tova dojde Sladurincho - suvsem bez diploma.Kakv li oste bokluzi ima na duuuuulgata skamejka s kadri na B. B.?Miro irlandkoto mesze pochna da voni. Kak taka mahnahte bulgarskiya Bil Geits be?Kakvo ste pravim sega?
10
2
 
25
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
На некадърният Найденов все някой друг му е виновен!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
12.2011
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много интересно как така до 11.2011 година дружеството е на загуба и изведнъж хоп на 12.2012, когато вече не се напоява и пада потреблението на водата, то става на печалба? Какъв е приноса на Харизанов в случая? Документалните хватки ли - тук ще зачислим това, там ще отчислим онова и хоп - стъкмихме да сме на печалба...по документи:))))))
7
3
 
30
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
А образованието? Какъв ценз се изисква за заемането на тази длъжност, след като той не е завършил. Дословно Харизанов каза, че е зъвършил висшето си образование в Датския колеж. А сутринта Найденов се оправдава, че не той а борда на директорите са го назначили. А те са общо трима избрани от Министъра и видишли седнали са самички и си избрали Харизанов без дори и да го питат. Да бе, да. Каде е тази политическа отговорност? Поне да не приказва глупости.
6
3
 
26
 
! Отговори
Offf преди 12 години
Калинка Илиева и тази мутра ВЪН ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИЯ СРАМ СРАМ И ПАК СРАМ!!!!!!!!
5
2
 
25
 
! Отговори
той преди 12 години
тоя министър знае ли изобщо кой работи в подчиненото му министерство?
4
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колко трябва да си ***,за да не ти е ясно че е точно политическа поръчка?Дело,което е повече от 10 години има давност,още повече ,че е бил свидетел,какъвто може да стане всеки гражданин на БГ.При положение,че дружеството е показало добри финансови резултати,значи все пак си върши работата-колко вишисти ,колко предприятия загробиха...все пак Руменчо,когато сатана шеф на МВР ,по времето на станишев имаше 3 дела-тогава защо не му поискаха оставката....ей,къса памет..
3
4
 
37
 
! Отговори
Горски преди 12 години
Опаа, Найденов, кажи си колко Клинки държиш още в най-голямото министерство?И дали ти, с внесеното праисторическо месо не си първа калинка?
2
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В това министерство, единствената оставка, която ще бъде от полза е на Мирослав Найденов. Вече ми омръзна да обяснявам защо. най вече той носи отговорност за несполучливите назначениея във ведомството си. Всеки месац скришни назначения и публични уволнения. Найденов е най-голямата Калинка.
1
43
 
6
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Дано издържат на атаките на БСП/ДС...