Московски: Върви се към концесии на летища и гари

Тече подготовка за концесионирането на летищата в София и Балчик
Обновена: 22 фев 2012 14:56 | 22 фев 2012 13:25,
50
Московски: Върви се към концесии на летища и гари
Ивайло Московски. Снимка: Булфото

Поредица от концесии на ключови обекти се подготвя от правителството, каза в интервю за Investor.bg министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

В момента тече подготовка за отдаване на концесия на гражданските летища в София и Балчик, централната гара в София и гара Подуене, Централна жп гара Пловдив и на гарата във Варна.

При наличие на инвеститорски интерес могат да бъдат подготвени за концесиониране допълнително и други железопътни гари, коментира Ивайло Московски.

През тази година се предвижда да стартира и най-голямата инвестиция в пристанищна инфраструктура за последните години - изграждането на нов пътнически терминал от първо до четвърто корабно място на пристанищен терминал Бургас-Изток.

Прогнозите на министерството показват, че само за първата половина на 2012 година по ОП „Транспорт“ се очаква да бъдат разплатени над 590 млн. лева, отбеляза Ивайло Московски.

Тази година предстои провеждането на търговете за изграждане на дигитални магистрали за широколентов достъп до интернет в селски райони, обхващащи 92 общини в страната, посочи още министърът.

Какво ще се случи със строежа на магистралите, метрото в София и другите ключови инфраструктурни проекти в транспорта може да видите в пълното интервю с министър Московски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
този да не е от квотата на Зветелин Кънчев?
42
0
 
12
 
! Отговори
дядо преди 12 години
бдж и пощите са предпоследната тлъста ама много тлъста хапказа сведения на тъпите българи в евросъюза има деректива - след две - три години за забрана на превози с тежки камиони на дълги разстояниятова е сигнала за приватизация до влизане на директивата в силадо тогава бдж трябва да се даде на правилните хоразатова са си сложили и такива управници дето за никакъв *** не стават - пардон изпълняват правилно инструкциитевсичко си е както при предишнште на парите
41
0
 
4
 
! Отговори
дядо преди 12 години
пустата и демокрациянавъдиха се едни нови управници дето скапват всичкоа после го приватизират и или дават на концесия като в някои случай го постягват предварително с даржавни парипри демокрацията като неможеш да се справиш на определено място си заминаваши ако се го забатачил може и да ти раират костюмапри нас като си го забатачил или не се справяш го приватизираштия момчета не са виновнивиновни са си тъпите българи дето си ги баламосват и им отнемат построеното с труда на мама и тате
40
0
 
6
 
! Отговори
Гарантирано от гроб преди 12 години
Явно мисията на петрбурски е съсипване на БДЖ и пощите.
39
0
 
7
 
! Отговори
Бобсън преди 12 години
Тоя министър като го гледам май е от ДПС-то,а?
38
0
 
10
 
! Отговори
бълг.гражданин преди 12 години
За отдаването на такива държавни монополи трябва референдум. Щото докато са държавни са и на всички нас , а тоя там е един от нас и сме го наели и му плащаме ние да работи за нас и нашето благополучие.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А държавата какво ще прави - ще си раздава бонуси ли? Не може основни летища и гари да се дават на концесия. Утре поредната мутра ще я гътнат и летището ще си остане така - разпаднало се. Нека и държавата поеме отговорност. Така дадохме Балкан на едно еврейче и той разпродаде всичко каквото можа офиси в чужбина, самолети, слотове. Аман от търгаши. Който иска - да си построи летище и да го предлага като конкуренция на държавното. Колко летища в ЕС са на концесия. Кой ще отговори?
36
0
 
8
 
! Отговори
ха така .... преди 12 години
И НА ТЯХ ДА ИМ ЕБ.ТЕ МАЙКИТЕ НАЛИ .................... *** ПРОДАЖНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
35
0
 
7
 
! Отговори
Germanski преди 12 години
Tazi *** ,mirizliva da vzeme se skrie nqkude ....
34
0
 
15
 
! Отговори
9999 преди 12 години
Нали още трябва да се нагушите, та и летищата и гарите да съсипете,защото това Ви е за последно.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека не забравяме,че концесиите на летища не са новост.През 2007г. 2 от най-оборотните летища Бургас и Варна,бяха дадени на концесия на известна групировка за 35г. срещу 250 млн. евро инвестиции,които ще бъдат направени в тях.Като бивш служител на едно от летищата знам,че само от търговията се печели по 2.5 млн.евро годишно на летище т.е грубо 5 млн. от 2-те.А тръговията е само една малка прашинка от огромния оборот,които тези златни летища правят.Изводите всеки сам за себе си.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някои знае ли каква анархия е в БДЖ?От 22 г. съм там и знам за какво става на въпрос,но много от пишещите тук си нямат и идея за какво става на въпрос.Само се изкарват специалисти по всичко?!Има много,много какво да се желае от работата на БДЖ.И то в интерес на цялото ни общество.
31
0
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Злобар ли?:) Ами не, просто живота ми мина приятелю (или приятелко)... Докато някои се накрадат, ние остаряхме и деца имаме вече... Иначе аз съм добре материално :) (Слава Богу!) :)Може би щях да съм още по-добре, ако повечето сънародници бяха умни, но ...уви :)
30
5
 
0
 
! Отговори
До-31 преди 12 години
*** злобара!?!Гледаи да не ти стане нещо от злоба бе човек,не може винаги да изкарваш българите гадове,те могат да кажат същото за теб!
29
0
 
19
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 12 години
ДА ВИ КАЖА ЛИ КОЙ ЩЕ ВЗЕМЕ ЛЕТИЩЕ СОФИЯ? АМИ ТОЗИ КОЙТО ВЗЕ ЛЕТИЩЕ ВАРНА И ЛЕТИЩЕ БУРГАС, БЕЗ ДА СЕ ШУМИ ПУБЛИЧНО - ***!
28
1
 
26
 
! Отговори
Биби преди 12 години
Давам на концесия 6 000 000 Български роби.То друго почти не остана,
27
0
 
22
 
! Отговори
аз съм преди 12 години
Най добре ще да е България да се даде на концесия, стига тая държава се е мъчили вече.
26
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да изразя възхищението си от редовия български ***! - Този, който гласува за ГЕРБ! Този, който вярва на Апостола на свободата, Освободителя, Демоктратизатора, Стратега, Съвестта и Строителя на нацията! Не мога да не се възхитя на кокошия мозък на тези българи, които с гласа си за ГЕРБ осигуриха на децата ни "светло" бъдеще, а на по-възрастните - еднопосочни билети от аерогара София! На редовия български *** искам да кажа: да ви е честито всичко, което получихте и ще получите още!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
te odavna sa na aerogara sf terminal 2
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Концесия = узаконена кражба. По правило се "дават" на "концесия" отремонтирани или с перспектива за добра печалба обекти. Всичко, що е на загуба си остава на гърба на държавата, така де... олигарсите да не са прости? От кого ще грабим, ако не от държавата? Целта е да станем транспортен коридор и географско понятие. Всяко правителство е по гадно от предишното...