Дянков иска справки от всички министерства за бонусите

До седмица ще са готови измененията по Сребърния фонд
24 фев 2012 19:54,
87
Дянков иска справки от всички министерства за бонусите
Симеон Дянков в парламента. Снимка: Impact press group

Министърът на финансите Симеон Дянков ще поиска от всички министерства справки за това кои представители на политически кабинети са били членове на бордове на държавни дружества и какви бонуси са получавали.

Финансист №1 пое ангажимента след питане на народните представители от левицата Корнелия Нинова, Пламен Орешарски и Димчо Михалевски за взимането на дивиденти от държавни дружества.

48 депутати са се подписали под искането за дебат в парламента за раздаването на бонуси.

Дискусията ще се проведе на следващото пленарно заседание за парламентарен контрол.

Дянков коментира, че ще бъде интересно да се обсъди дали е по-добре държавата да получава дивиденти и те да отиват в хазната или е по-добре, както е правено в миналото, да се дават огромни бонуси на заместник министрите и така да се източват държавни пари.

Симеон Дянков заяви още, че се надява до седмица да бъдат готови законовите промени, свързани с измененията в инвестиционните ограничения за Сребърния фонд.

Той подчерта, че те ще дадат възможност за пренасочване на активите на фонда към нискорискови дългови инструменти и български държавни ценни книжа. Предстоящите изменения не били нови, те са част от антикризисните мерки, обсъждани със синдикатите и работодателите през 2010 г..

Според данни на Министерството на финансите заради консервативната политика на Сребърния фонд се губят по около 40 млн. годишно само от обезценяване на средствата.

Симеон Дянков съобщи, че очакванията са през пролетта на тази година парите в Сребърния фонд да надминат 2,1 млрд лв. и може да се мисли за повишаване лимитите за инвестиране.

Той увери, че ще се запази забраната активите на фонда да се трансферират в други пера, освен към фонд "Пенсии".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
1
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
DA JIVEE,DA JIVEE LENIN,STALIN,BORISOV!.DA JIVEE,DA JIVEE LENIN,STALIN,BORISOV!.DA JIVEE,DA JIVEE LENIN,STALIN,BORISOV!.DA JIVEE,DA JIVEE LENIN,STALIN,BORISOV!.DA JIVEE,DA JIVEE LENIN,STALIN,BORISOV!.DA JIVEE,DA JIVEE LENIN,STALIN,BORISOV!.DA JIVEE,DA JIVEE LENIN,STALIN,BORISOV!.DA JIVEE,DA JIVEE LENIN,STALIN,BORISOV!.DA JIVEE,DA JIVEE LENIN,STALIN,BORISOV!.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бонусите са най-сладкото нещо за тези по върховете. Ако се даваха по равно на калпак, щеше да е нормално. Нали всеки е допринесъл за добрите резултати, дори и Василка чистачката /за хигиеничната атмосфера/. Всеки получава заплата спрямо заеманата длъжност и отговорност. Шефът на чистачката Василка взема 2000 лв., а тя 500, но бонусът и за двамата трябва да е по 1000 лв., той е еднократен. Годишно той взема 24000, тя 600 лв.
28
14
 
6
 
! Отговори
Карл Маркс преди 12 години
до 35 Дефакто мерките на Дянков стабилизираха икономиката в "клинична смърт". --Когато говорите за икономика, посочвайте цифри, драги ми инфантили.По времето на Дянков БВП на България нараства всяка година, докато на Гърция вече пета година се свива. България е една от малкото страни в ЕС с растеж на икономиката. А защо сега сме бедни отговорът е *** - 50 години управление на БКП съсипа държавата ни. Преди БКП бяхме по-добре от Гърция.
27
3
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
на Унгария им спряха фондове заради тежки нарушения на европейски демократични ценности.--Ало агитаторчето от БСП, Европейската комисия иска да отреже 500 млн. евро от кохезионните фондове на Унгария заради несправяне с бюджетния дифицит. Тук не са ти изкуфелите червени бабички да ни говориш дивотии.
26
0
 
6
 
! Отговори
БГ преди 12 години
До 35 .... прочел си нещо *** не си фанал нищо .... *** си ... заклевам се !!! А за бонусите ... който и да и бил до сега разлика никва ... дали малоуминия здравен министър или *** нинова все там .... ти ми давай 3 000 на месец пък им викай бонус или трудово възнаграждение все там .....
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков да не забрави да направи справка за бонусите в неговото министерство.
24
4
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
*** герберастки - на Унгария им спряха фондове заради тежки нарушения на европейски демократични ценности. На закъсалата Гърция ЕС даде повече от колкото ни се полага на нас за 50 години напред по евро-програмите.... Ама се искаше малко акъл - преди да се е разсмърдяла работата с Гърция да влезем в евро-зоната. Заемите през 2009та бяха със 30-40% по ниски лихви (още не беше гръмнала гръцката бомба)... Дефакто мерките на Дянков стабилизираха икономиката в "клинична смърт". Румъния заложи да активна политика за привличане на инвестиции и съкращаване на разходи - намали полиция и армия с по 10% и намали заплати в държавния сектор - в резултат Румъния вече има 3,4 ръст на БВП и над 3 милиарда привлечени инвестиции през 2011та и то при между 30 и 60% по високи данъци от нас и без 1 км магистрала (ако не броим околовръстното на Букурещ)...
23
2
 
5
 
! Отговори
Йосифов преди 12 години
Дянков слуша Боко,Боко не знае кой да слуша .....
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този пак справки иска!:)))) Само той не разбрал какво става вбъджетната сфера на БГ:) Стига крадохте бе Дянич:))
21
3
 
9
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
Дянков дали може да е толкова глупав че да си вярва че прави нещо и само той да не е вземал :))))))))))))
20
3
 
8
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
работата на сребърния фонд не е, за да бъде превърнат на магистрала, вземи прочети малко преди да пишеш глупости
19
2
 
15
 
! Отговори
Руми преди 12 години
Дянков чува за първи път, за бонуси и държавни дивиденти.
18
4
 
3
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
GERBERI DAVAM VI SROK OT 24 CHASA DA SE OTTEGLITE OT VLASTTA,AKO NE GO NAPRAVITE DOBROVOLNO SHTE RAZPROSTRANIA E-MAIL DO FONDOVITE BORSI PO SVETA CHE V BULGARIA VECHE NIAMA VALUTEN BORD I SLED TAZI NOVINA BULGARIA SHTE SE SRINE IKONOMICHESKI V RAMKITE NA 2 CHASA.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
picata e margarita be?A SEGA KAKVO STANA MAI E KALCONE?
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков да изиска справка от Красимир Стефанов, какви ДМС -та си е давал и какви ДМС -та е давал на своя любимец Бойко Атанасов.
15
26
 
6
 
! Отговори
вашта.... шапка преди 12 години
Шебеци празноглави, ако не беше Дянков сега щяха да ни спрат 500 милиона евро от еврофондовете, както спряха на Унгария. Щяхме да имаме огромни заеми както Гърция - това предложи Първанов. Заплатите щяха да са двойно по-малки.Стига идиотии тип партиен секретар от времето на БКП.
14
18
 
9
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
СРЕБЪРНИЯ ФОНД е ОТКРАДНАТ ОТ БОРИСОВ ПРЕЗ 2011 г . , с него се направи магистрала Люлин , взеха се комисионни под формата на заплати . --Как е откраднат, след като е там под формата на магистрала, която ползват всички българи?Значи работниците на магистралата са вземали комисионни във вид на заплати?Момче, с тези дивотии дори в агитката на БСП от *** 20 няма да те вземат.
13
12
 
4
 
! Отговори
комунягите преди 12 години
освен вече да запеят до болка познатата им песен "Партизан за бой се стяга" Голяма веселба настана в редиците след Първанов.
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До седмица ще са готови измененията по Сребърния фонд - дойде му ред и на него.Докодина ще си дадат бонуси, че са успяли бързо да го източат.
11
0
 
12
 
! Отговори
борд преди 12 години
Що е член на борда на директорите в една фирма? *** който "Добър ден не казва на фирмата" но получава заплата равна минимум на три средни раборни заолати в дружеството.