Трайчо Трайков не е вземал бонуси през 2010 и 2011 г.

Сумите са за председателски постове в два фонда, заемани от министъра
Обновена: 24 фев 2012 19:01 | 24 фев 2012 18:58,
42
Трайчо Трайков не е вземал бонуси през 2010 и 2011 г.

Относно изявления за допълнителни възнаграждения над заплатата, получени от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трачо Трайков, пресцентърът на министерството изпрати съобщение до медиите.

В него се посочва, че според Закона за безопасно използване на ядрената енергия (ЗБИЯЕ), чл. 51, ал.2 и чл. 95, ал.2, министърът на икономиката, енергетиката и туризма е председател на УС на Фонд „Извеждане от екслоатация на ядрени съоръжения“ (ИЕЯС) и Фонд „Радиоактивни отпадъци“.

Съгласно чл.52, ал.1 от ЗБИЯЕ в УС на фонда „Извеждане от екслоатация на ядрени съоръжения“ влизат зам.-министри на финансите, на здравеопазването, на икономиката, на околната среда и водите, на регионалното развитие и благоустройството, председателят на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР), представители на лицензиантите, експлоатиращи ядрени централи, и директорът на „Института по ядрени изследвания и ядрена енергия“ към Българската академия на науките.

Съгласно чл.95, ал.3, членове на УС на Фонд „Радиоактивни отпадъци“ са представители на министерството на икономиката, енергетиката и туризма, министерството на регионалното развитие и благоустройството, министерството на околната среда и водите, министерството на здравеопазването, министерството на финансите, АЯР и БАН.

Средствата за управлението на двата фонда, включително административните разходи (в това число за възнаграждения на председателя и членовете на УС) са определени с Наредба за реда за установяване, събиране, разходване и контрол на средствата и за размера на дължимите вноски във фонд ИЕЯС и съответно за Фонд РАО, прети от Министерски съвет, съответно с ПМС № 300 от 17.12.2003 г. и ПМС № 301 от 17.12.2003 г.

Още по темата
Размерът на възнагражденията се определя с Вътрешни правила за дейността на управителните съвети, приети 2003 г. С последната актуализация от 1.01.2009 г. те възлизат на 770 лв. за член на работната група и двойния размер за член на УС (в това число и председателят).

Средствата, получени от министър Трайков, са декларирани надлежно в декларацията му пред Сметната палата, която е публична и е публикувана на страницата на институцията в интернет.

От пресцентъра напомнят, че от приемането на закона през 2002 г, министрите на икономиката насам са председатели на управителните съвети на двата фонда, носят съответната отговорност и са получавали възнаграждения съгласно закона и цитираните подзаконови нормативни актове.

За периода 27.01.2006 г. до 2.08.2007 г. като министър на икономиката г-н Румен Овчаров е получил възнаграждения от двата фонда в размер на 47 504,18 лв. За периода 1.08.2007 г. до 13.12.2008 г. в качеството си на министър на икономиката г-н Петър Димитров е получил възнаграждения в размер на 52 687,46 лв.

Народните представители, сред които г-жа Корнелия Нинова и г-н Антон Кутев, имат възможност да проведат законодателна инициатива за промяна в Закона за безопасно използване на ядрената енергия, добавят от пресцентъра на МИЕТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Трайчо Трайковбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
Лошо работеща и неграмотна администрация.Те не могат да заработат заплатата си а имат наглостта ч-з БОНуСИ да ограбват народа.Всички да се разследват и сегашни и предишни и само да не ми казват че са ги заслужели.От Европа непрекъснато ни правят забележка за лошо работещата администрация а те сами се хвалят колко са кадърни..
33
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ХА-ХА-ХА, БОНУСИ...БОНУСИТЕ СА - "13, 14, 15..., N, N+1, ЗАПЛАТИ", КОИТО ВИДНИТЕ ГЕРБЕРАСТИ СИ РАЗДАВАТ ЗА СМЕТКА НА... ДЕЦАТА И ПЕНСИОНЕРИТЕ...- 30% ОТ ПЕНСИЙТЕ СА 136 ЛЕВА... (СОЦИАЛНИЯ МИНИМУМ Е 625 ЛЕВА)- ДЕТСКИТЕ СА 35 ЛЕВА И ТО АКО МАЙКАТА НЕ СЕ Е ОСИГУРЯВАЛА ПОД 350 ЛЕВА... АКО НЯКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК ИЗГЛЕЖДА СЪВРЕМЕННИЯ ГЕНОЦИД...:- ДА СЕ ОГЛЕДА...!!!
32
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
След подобно обяснение,просто няма какво да се коментира.Пълни буклуци...
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май ни са много членовете,буквите и точките.Че то много вратички бе.
30
0
 
9
 
! Отговори
ВОЙВОДОВ преди 12 години
Абе тепането му е майкат,дотам сме я докарали.Моя дедо викаше на всеки 50 годин требе да има по една война ,че да се изтребват мръсниците.
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И после чакайте някой от тези да се кахъри за вас. На кого от тези ще му пука как оцелява едно дете с 35 детски, един пенсионер с 200 лв. или работещ с 300 лв. На кого ще му пука колко некоректни фирмаджии има и не плащат заплати. Те нали си пълнят гушите през всякакви измислици. Сега е по-лошо и отпреди 1989 г., тогава поне имаше и за хората.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не врат,а шия.Наглеците край нямат.
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали тези бяха различни?Уж тези бяха с друг морал?Значи обул си Илия пак в тия.
26
9
 
3
 
! Отговори
ще е интересно преди 12 години
да се прочете справката на сметната палата, която е възложил Дянков, да извади всички бонуси на министри и зам министри на ГЕРБ и и тройната коалиция. Тогава и бабите ще престанат да гласуват за БКП.
25
0
 
12
 
! Отговори
гербОВЦИ преди 12 години
Ний винаги сме прави и даже, когато съгрешим дори!
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СД раздавал бонуси за проваляне на Бургас-Александрополис, този - за участие във фонд Извеждане от екслоатация на ядрени съоръжения. Е чак сега се убедих в предимствата на демокрацията. Щото и аз от малък най-обичах да руша и чупя ама в тоталитарната казарма имах един лош ротен дето викаше "Чупи-купи" А сега кво хубаво станало - хем рушиш - хем ти плащат
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕДНО време се жалваха, че няма 1 милион, за да стане България член на Европейската космическа агенция. Ами как ще имат? Ами за бонуси НЯМА ДА ОСТАНАТ. Друг е въпросът, че тези които отговарят за приемането ни в ЕКА са едни к.р.а.т.у..н.и и явно удобни на хората с бонусите!
22
3
 
8
 
! Отговори
другари преди 12 години
то се видя, че не можем да свалим ГЕРБ ами да поемаме балкана и ново партизанско движение.Сега няма мандри, но има коли, златарски магазини и други неща.Все келепир
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
брей законно си узакониха бонусите. А по улиците на България и в ДЪРЖАВНИТЕ УЧИЛИЩА И ВУЗОВЕ- МИЗЕРИЯ
20
10
 
2
 
! Отговори
хаоса преди 12 години
в БКП върви с пълна сила, ха са мръкнали ,ха отново осирание отгоре до долу, от Първанов до Кутев,през Мая Манолова и *** Нинова. Сеир.Даже и ДСБ за съжаление, стоят по-стабилно от тях :))))))
19
1
 
2
 
! Отговори
PRAVDA преди 12 години
Silno se nadqvam na protesta 17.03.2012 da se merne ot parlamenta i tozi gei che da go napluq v liceto. Prizovavam vsichki vas pisateli vuv statiite da otdelite pone 3 chasa ot cennoto si vreme i da se suberem na protesta,a ne da revem i pishem ot vkushti kolko sme zle,mizerni i tragichni. Trqbva da se obedinim i da gi smachkame kradlivite utaiki,kakto napraviha nashite roditeli i blizki prez 1997 godina.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
zemaria.blog.bg/politika/2011/10/20/iznenadata-na-izbori-2011.838199Абе то явно със закони и говорене за демокрация- няма да стане. Къде са ни водачите?когато беззаконието стане закон съпротивата е задължителна. но...нямаме водачи
17
13
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 12 години
хем умен ,хем хубавец,просто ги елеминира от пътя си ,комунистите
16
16
 
1
 
! Отговори
горките преди 12 години
***, оплетоха се като пилета в кълчища. Както винаги, Кутев *** пак недочули ,недоразбрали и недостатъчно информирали. Напълно истеризира столетницата,кормилото свободно и хаоса пълен.Боат между най-гладните кучета Първанов и Станишев дава своите плодове.:)))))
15
1
 
17
 
! Отговори
ххх преди 12 години
Аха не били бонуси а допълнителни възнаграждения значи. И какъв съзидателен фонд "Извеждане от екслоатация..." А фонд "За разграждане и закриване на държавата" не сте ли създали? Да живей либералдемокрацията с всичките и благини - фондове, каси, бордове, управителни съвети, агенции, консултанти... все законни механизми за прибиране на пари. И накрая разбира се железния аргумент "Ама вижте ги предните!"