Зам.-министри от кабинета на Станишев „гушнали” 1,1 млн. лева от бордове

Корнелия Нинова взела 150 хил. лева от „Булгартабак холдинг”
Обновена: 24 фев 2012 14:37 | 24 фев 2012 07:09,
486
Зам.-министри от кабинета на Станишев „гушнали”  1,1 млн. лева от бордове
Червената депутатка взела като зам.-министър 150 хил. лв. Снимка: архив, Булфото

Седмина бивши зам.-министри от кабинета на Сергей Станишев са получили общо 1,1 млн. лв. от бордове, докато са били на власт, показа проверка на “Труд”.

Преди ГЕРБ да забранят на членове на политически кабинети да вземат премии от бордове, хонорарите от държавните предприятия са превишавали значително доходите от заплата на управленците от тройната коалиция.

Соцдепутатката Корнелия Нинова, бивша зам.-министърка на икономиката, е прибрала близо 150 хил. лв. от борда на “Булгартабак холдинг”, докато нейната партия бе на власт. Нейната съпартийка Анна Янева и дясна ръка на бившия икономически министър Румен Овчаров, е взела от тютюневата компания също толкова.

Малко по-скромни допълнителни доходи е реализирал друг настоящ соцдепутат - Димчо Михалевски, който бе заместник в регионалното министерство - близо 110 000 лв. Неговите възнаграждения са от фонда ФЛАГ и предприятието “Публични инвестиционни проекти”. Бившият зам. транспортен министър Георги Петърнейчев, днес червен депутат, е получил около 117 000 лв. Той бе в управлението на “Холдинг БДЖ”.

Кирил Ананиев, зам.-министър на финансите в три правителства (на Костов, Сакскобургготски и Станишев) и бивш финансов секретар на президента Първанов, само за две години е получил около 300 000 лв. от бордове. Другият заместник във финансите от времето на Орешарски - Димитър Ивановски, е взел около 120 хил. лв. Същата сума върху заплатата си е получил и още един бивш зам. финансов министър - Любомир Дацов.

Сумите, взети само от тези седмина зам.-министри, се равняват на всички бонуси, изплатени за 2011 г. в Държавен фонд “Земеделие” на 1543 служители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами *** са издръжливи ,ние ги бутаме в клозета и пускаме водата да ги завлече в канала ,но те пак изплуват по чинията.Така и *** от тях отърване няма,а може би и ние това заслужаваме да ни управляват крадци повече от 20 години.Възкачвхме ги дрипави и гладни,изпращахме ги богати и преуспяли
302
2
 
17
 
! Отговори
от народа преди 12 години
Всички управляващи, от всички партии, на всички нива, без изключение - министерства, агенции, областни управи, общини, президенство и др. краднаха, като за последно, и със задниците си затова сме на този хал. Това само в БГ може да се случи. За 22 г.-няма осъден!!!За младите с добро образование - терминал 1 и 2. Тук живот няма. Краднаха от техните бащи и майки, нека децата да живеят по-добре.
301
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предизборната кампания на ГЕРБ и продажбата на едро на вестниците продължават...Да се всее омраза, само и само, за да не се осъзнае, че днес те управляват мутри и че по-нагла *** не е имало от началото на Прехода. Проверка на Труд... а аз все си мислех, че органът, компетентен да провери е Сметната палата...Омраза и простотия, заедно с шизофреничен социален наивитет - неочаквано добра комбинация ... там може да управлява и ***.
300
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИМАЙТЕ МИЛОСТ КЪМ ТОЗИ ИЗСТРАДАЛ НАРОД,НЕ ГИ ПОКАЗВАЙТЕ ТЕЗУ ЦИФРИ.ТОЙ ГИ ЗНАЕ,ЧЕ ВЗЕМАТ И МНОГО ПОВЕЧЕ ДОРИ! ВСЕ ЕДНО НА ЕДИН РОДИТЕЛ,КОЙТО ЗНАЕ,ЧЕ ДЕТЕТО МУ Е ***,ДА МУ ПОКАЖАТ ВИДЕО КЛИП,ИЛИ СНИМКИ ОТ ЗАНИМАНИЕТО МУ!!!
299
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Народе, ако искате ми вярвяйте ама бедна ни е фантазията БКП/БСП колко пари са изпрали от както са на власт.
298
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Внимание КРАДНЕ.....ако се види някъде да се ликвидира
297
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е сега с тази новина, какво се опитват, да омаловажат бонусите, които си раздават по време на криза с бюджетен дефицит и замразени пенсии и заплати на обикновения гражданин.
296
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От това държава не става...............с тези отрпки дето ни управляват 22 годинки си ни го подават на ротационен принцип........ама и ние сме издръжливи и доста жилави щом след 22 години преход се оказа че сме най бедната страна в европейския , но с можеби най богатите. политици. Скоро ще трябва да се сабудим ако искаме да съществуваме
295
3
 
9
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
До 334 - ти си жалка ***.В БДЖ хората бяха с ниски заплати и протестираха,а оня си зел 117 000.13 ти пенсия е със заем от МВФ.Дъртако хайде не се обяснявай ами отивай да си пиеш хапчетата,че си жалък.Долу Комунизма
294
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВНИМАНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!ДЖЕБЧИЙКА НОМЕР ЕДНО.................
293
4
 
10
 
! Отговори
язе преди 12 години
чугунените глави се успокояват и даже се радват, че сегашните управляващи са по-зле от тройната коалиция и това е достатъчна причина да се лашнат пак към добрите стари крадци и пропагандисти. Драги ***, сигурно никога няма да проумеете че въпроса е не кой е по-малко зле, а кой се справя добре. бсп-то на три пъти доказва, че основен приоритет за членовете и, е личното им забогатяване, за всеки разумен човек да не гласува за тях. като не ви харесва герб гласувайте за друг, но не и за бсп.
292
0
 
10
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 12 години
Всички управляващи, на всички нива последните 22 г., вземаха и крадеха, колкото можаха. Затова сме на този хал....
291
2
 
8
 
! Отговори
да се разберем по мъ преди 12 години
К*рнелке, сега какво ти е в/на устата,чакам отговор от парламентарната трибуна.
290
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***--В МЪЖКИЯ ЗАТВОР,А СТАНИШЕВ-В ЖЕНСКИЯ.
289
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** комунистическа паплачБСП са абсолютно неморални провалени хоранямат нито душа нито съвесталчни и лъжливи ***
288
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОМУНИСТ ЛИ Е---РЕЖИ МУ ГЛАВАТА...ОТ КРЪСТА ...
287
3
 
14
 
! Отговори
ИВО преди 12 години
*** ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ ИЛИ ВЕДНАГА ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА И В ЗАТВОРА ЗА ТОЛКОВА ПАРИ ДО 5 ГОДИНИ ,РОМ БЕШЕ ОСЪДЕН ЗА 3 КУБИКА ДЪРВА НА 5 МЕСЕЦА.
286
2
 
12
 
! Отговори
Raytchev преди 12 години
Бре крадливо племе сме това българите !Всеки който се добере до някаква власт нищо друго не го интересува освен да краде - пък народа нека мре !Затова и сме на тоя хал и никога няма да се оправим...Това си е манталитет,внедрен в човешката(българска)натура - щом мога да "краднем"защо да не се възползвам. А обвиняваме ***...
285
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нагъл, по нагъл, КОМУНИСТ
284
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tova ne e li tasi maznata mediz.sestra ot libia?