Борисов поиска прошка от българите и опонентите си

Премиерът откри в посолството ни в Тунис училище за политика
Обновена: 27 фев 2012 08:59 | 26 фев 2012 20:14,
299
Борисов поиска прошка от българите и опонентите си
Снимка: БТА

Поискал съм прошка от всички българи, каза министър-председателят Бойко Борисов. Той обясни, че го е направил, тъй като днес е Сирни Заговезни и традицията е такава.

Борисов добави, че днес е поискал прошка и от всички свои политически опоненти.

Премиерът е на посещение в Тунис, където откри училище за политика в жилищна сграда към българското посолство. Заедно с придружаващите го министри и членове на българската делегация той се срещна с наши сънародници в посолството на България.

Основни проблеми пред българите в Тунис са пенсионното и здравното осигуряване, както и старата нормативна база, по която имат трудови договори. За тях е трудно да внасят осигуровки в България а и да получават пенсиите си в родината, ако решат да се върнат в България, каза Ели Соколова, която от 25 години работи в Тунис. По думите ѝ е необходимо двете страни да сключат спогодба, в която да изчистят тези въпроси.

Българските специалисти сега получават по-ниски заплати от своите колеги, местни жители. Български преподавател получава 900 тунизийски динара (около 450 евро), докато неговите колеги получават по 1500 тунизийски динара (около 750 евро). За това неравенство е виновна липсата на спогодба за висшето образование, посочиха участници в срещата.

Премиерът Борисов, министърът на образованието и науката Сергей Игнатов и Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма, обещаха да представят тези проблеми пред своите тунизийски колеги на утрешните срещи на делегацията. Тези въпроси ще бъдат обсъдени и в България от членовете на кабинета, каза Сергей Игнатов, защото те са същите и в други страни от региона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
9
 
2
 
! Отговори
до 211 преди 12 години
батьо, ами нали и аз това казвам де! айде да се покаже тоя, да си излезе от дупката, да ни убеди че той е човека и ще го изберем! ама що така не го виждам нещо? или предпочиташ да махнем тези пък после ще му мислим! междувременно ще загубим още няколко години докато ни управлява някаква безотговорна коалицийка...или служебно правителство! големи сте разбирачи, ама те изборите са затова! щом народа си е избрал Герб значи това иска в момента! сори ако не ти харесва! ;)
191
4
 
23
 
! Отговори
електорал преди 12 години
Не получава прошка. Да си ходи!
190
4
 
21
 
! Отговори
Тунисофил преди 12 години
Много хубаво посещение! То ще ни помогне да достигнем някога Тунис и другите африкански държави!
189
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
koga q poiska proshkata ne mi stana qsno a vzemi i namali akciza na gorivata
188
4
 
27
 
! Отговори
от народа преди 12 години
Някой да го е чул и видял да иска прошка? Непрекъснато ръси глупости, независимо къде се намира.
187
21
 
6
 
! Отговори
хаха! преди 12 години
комунягиии! колкото и да пишете тук, все тая! ще видите власт на кукуво лято! топите се като пролетен сняг! никога повече комунизъм (популизъм)! драскайте тук по цял ден, нещастници, и се оплаквайте, той някой друг ще ви свърши работата! некадърници мързеливи! кажи му комунист и повече не го обиждай!!!
186
0
 
7
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Просте(е)те ми драги българи!Просте(е)те ми!
185
3
 
11
 
! Отговори
до 170 от батя ти преди 12 години
Мунч0. Ти по- скоро си тъпан отколкото "спец" от мен да го знаеш. Какво е това овчо мислене "нямало по-добър избор" затова да си дремем докато той и Герб си върлуват. Това си е принцип който не си върши работата бива уволнен. Това трябва да му се случи на режима на ГЕРБ. А за новият избор не се притеснявай кадърни и принципни хора в тая страна все още има.
184
3
 
22
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
ТОЙ ОПРЕДЕЛЕНО СЕ ПОДИГРАВА С НАС.ЗА КАКВО ДА МУ ДАДЕМЕ ПРОШКА ЗА КОЕ ПО КОНКРЕТНО ОТ ВСИЧКИ ЗЛИНИ КОИТО ВЪРШИ.ЗА РАСТЯЩИТЕ ЦЕНИ ИЛИ ПЪК - НИСКИ ДОХОДИ.А ЩЕ СЕ ПОПРАВЯТ ЛИ НЕЩАТА СЛЕД КАТО МУ ПРОСТИМЕ.КАКВА ПАРОДИЯ - УЧИЛИЩЕ ЗА ПОЛИТИКА,ДА УЧАТ ОТ НАС,ДА ГИ ПАЗИ ГОСПОД ОТ НАШИЯ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ ВЕЧЕ 22 ГОД.
183
2
 
17
 
! Отговори
KUKU преди 12 години
ДА ТИ Е ПРОСТЕНО ДОН КАРЛЕОНЕ.
182
0
 
25
 
! Отговори
очуден преди 12 години
За какво да му прощавам ? Та , ТОЙ е безгрешен !!!
181
2
 
25
 
! Отговори
123 преди 12 години
ТАЗИ ТИКВА СЕ ПОДИГРАВА С БЬЛГАРСКИЯ НАРОД НИКОЙ НЕ МУ ДАВА ПРОШКА ЗАРАДИ ЗЛИНИТЕ И УНИЖЕНИЯТА КОИТО ТОЙ ПРИЧИНЯВА НА БЬЛГАРИЯ ПОРАДИ НЕКАДЬРНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ
180
25
 
6
 
! Отговори
прост да си! преди 12 години
ББ най-сетне премахна комунистите от властта! ББ наи-сетне премахна Доган и другите агенти на ДС от властта! ББ махна и агентите от посолствата ни! ББ не направи коалиция с никой от подлизурковците, дето се въртят като фурнаджийски лопати! ББ поема сам отговорността за успеха или неуспеха си! ББ ще направи най-после магистралите! ББ единствен уволнява свои кадри, щом се провинят! ББ не говори 1 час без нищо да каже! Само за това да е, прощаваме ти!
179
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Призовавам знаещите арабски да пишат в тунизийските форуми, че тази мутра е нашенския еквивалент на Бен Али! Аман от такива демократизатори! Тоя мутрьо от магнаурската школа бил ДЕМОКРАТ!? Пази Боже!
178
0
 
11
 
! Отговори
крадец преди 12 години
Здравният октопод Огнян Донев ощетява държавния бюджет и дребните акционери в Софарма чрез износ на лекарства през офшорна компания.Това обяви в предаването Неуловимите на TV7 бившият партньор на здравния октопод Христо Грозев. Според него чрез износа на лекарства за Украйна и Русия през офшорката Делта сейлс корпорейшън фармацевтичният бос си прибира тайно от акционерите около 100 млн. лв. годишно, върху които не плаща данъци. Затова отстраненият като съдружник от Медийна група България холдинг Грозев смята да подаде сигнал до прокуратурата.
177
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Бойко, Браво Борисов! Европа тясна за твоята дейност ленторезач е! Давай смело, сега в Африка после и по други континенти!
176
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лъже, от мен прошка не е искал!
175
12
 
4
 
! Отговори
zapalkata преди 12 години
Другари, удвоете производството на мнения под тази статия незабавно. Не може да се появяват постове като 178 и 185. Да живее пропагандата, смърт за народните врагове!
174
0
 
18
 
! Отговори
Лорд Джон преди 12 години
Прислужника на лорд Джон влязъл при него и казал простете лорд Джон но от 3 месеца не сте ми давали заплата. Добре прощавам ти! Благородно му отговорил лорда.
173
0
 
23
 
! Отговори
хубава новина преди 12 години
Хубаво е, че пожарникарят е заминал за Тунис. Лошото е, че той ще се завърне от там!