До 2 мес. се договаряме с Газпром за по-ниска цена на газа

Доставките ще стават без посредници, обясни Трайков
Обновена: 29 фев 2012 17:43 | 29 фев 2012 17:33,
22
До 2 мес. се договаряме с Газпром за по-ниска цена на газа
Алексей Милер в МС Снимка: БТА

До месец-два ще стане ясно с колко ще се намали цената на природния газ в настоящите договори с "Газпром". Това съобщи пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и  туризма Трайчо Трайков след срещата в Министерския съвет на премиера Бойко Борисов с директора на "Газпром" Алексей Милер.

Следващите договори за доставка на синьо гориво за България ще бъдат на изчислявани с нова формула, която няма да обвързва в такава степен както досега цената на природния газ с цената на нефта, обясни Трайков.

„Бъдещите договори за доставка на природен газ ще бъдат сключени при условията, договорени с руската компания през лятото на 2010 година”, съобщи още Трайков.

По думите му доставките ще стават без посредници – директно между „Газпром експорт” и „Булгаргаз”.

На срещата с премиера Борисов е бил обсъждан и проектът за газопровода "Южен поток".

Постигнато е съгласие през следващите месеци да бъдат завършени предварителните дейности, което да позволи до ноември да се вземе окончателно инвестиционно решение за българския участък от газопровода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
сфсд преди 12 години
МНОГО ГРЕШИШ,ШИСТОВ ГАЗ ЩЕ ИМА ,И ТОЧНО ЗАТОВА БЕШЕ ТУК ГОНДОЛИЗА РАИС,МОЖЕ И ДА ИМАТ НЯКЪКЪВ КОМПРОМАТ СРЕПЩУ БОИКО И СЕГА ГО ИЗНУДВАТ,НАЛИ ЗНАЕШ ЗА КАКВО Е РАЗСЛЕДВАН ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ СЛУЖБИ -ИЗТОЧВАНЕ НА ГОРИВА И НАРКОТРАФИК,СЪС СИГУРНОСТ ИМА СТРАШНО МНОГО ГАЗ И НА ШЕВРОН НЕ ИМ ПУКА ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА,ИСКАТ ДА ЛАПАТ ,
19
0
 
1
 
! Отговори
сдас преди 12 години
тва е само пиар ,лятото ще го намалим и есента пак увеличение
18
1
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Бъдете честни...И си признайте, че газовия "балон" НАБУКО" се спука... - ГАЗ НЯМА...!!!ХИЛАРИ КЛИНТЪН НИ ЗАПОВЯДА...- "...1. ГАЗОПРОВОДИТЕ НАБУКО И ЮЖЕН ПОТОК ДА СЕ СЛЯТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ..., ЗА ДА СЕ ЗАОБИКОЛИ, ОСВЕН УКРАЙНА И ТУРЦИЯ!!!2. Да се строи АЕЦ-Белене!!!"ОБАЧЕ..., АКО ИМАМЕ ПОНЕ МАЛКО АКЪЛ, ТРЯБВА ДА КАЖЕМ...:"... - ПЪРВО СТРОИМ ОБРАТИМИТЕ ВРЪЗКИ С РУМЪНИЯ, ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ И ГАЗОВ ТЕРМИНАЛ В БУРГАЗ И... ТОГАВА ВСИЧКО ОСТАНАЛО...- ИНАЧЕ ЦЕНАТА НА ГАЗА НЯМА ДА ПАДНЕ!!!- ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ МОЖЕМ СПОКОЙНО ДА ЗАБРАВИМ...!!! И БЕЗ НЕГО СТАВАМЕ ГАЗОВИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЮГО-ИЗТОЧНА ЕВРОПА!!!
17
2
 
4
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Руснаците не бива да понижават цената на газта, реално не знаят каква пумия се излива над Русия тук..за Тиквата само вдигане на цената нищо друго не заслужава.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаххахахахахаха, Боко Шланга още през 2010та каза че от 2011 ще плащаме по евтин газ.... Само че се оказа че вече е 10% по скъп от от 2010....
15
0
 
2
 
! Отговори
ПРАВЕТЕ СВИРКИ... преди 12 години
..НА ***.....ЗА ДА ВИ Е ТОПЛО И ЕВТИНО ГОРИВОТО!!!!ЕТО ВИ ЕДИН ЦЕНЕн СЪВЕТ ОТ ПАРТИЯТА ......НА ПОЗИТАНО-20!ПРКЛОНЕНА ГЛАВИЦА И НАВИРЕНО ДУПЕ----САБЯ НЕ СЕЧЕ!!!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега е 1.44 ще падне на 1.38 ха ха ха ха ха ха ха
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а досега къде дремахте
12
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 12 години
А накой вярва ли, че парното ще поевтинее?
11
5
 
3
 
! Отговори
товаеположението преди 12 години
Като се зъбим на руснаците, ще плащаме.
10
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Значи можело и по-евтино!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руснака всъщност не е никъв руснак! :D Българомразец!
8
7
 
14
 
! Отговори
руснак преди 12 години
Като не искате руска тръба през България, ще плащате! Извадете ши$товия газ да ви е евтино! А той като свърши, ще плащате бозбожно повече, но пък ще живеете в пустиня! И хляб ще ви продаваме и то скъпо!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пак ще ни приебат
6
4
 
14
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
Газовият гигант е добронамерен към България, след като се е съгласил доставките да бъдат договаряни директно с нашето правителство без посредници, които да вдигат цените! Дай боже договореното да стане реалност, само русофобските кратуни Гаргамел /Костов/ и пелтека Маллтинчо да не са обаждат, че току виж издънили работата! По времето на соца я получавахме без пари, ама сега са други времена, америк. бази на наша територия, при това ги ползват без да плащат и стотинка ... това е положението!
5
3
 
10
 
! Отговори
Филма сме го гледали преди 12 години
За последните месеци Газта се вдигаше непрекъснато а за два месеца цената ще се вдигне с още 20%, после Бойко ще се потупа в гърдите че я е свалил с 2%. Честито на печелившите!
4
14
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,АААА,,,,... преди 12 години
....ДА СЕ ВДИГА ЦЕНАТА ,БЕ......ЩО ДА НЕ СЕ ВДИГА..????ДОКАТО ИМА *** И *** В БЪЛГАРИЯ, КА КУПУВАТ СКЪПАТА РУСКА ГАЗ....А , НЕ ПОЛЗВАТ СВОЯТА , ЕВТИНАТА ------ТАКА ЩЕ Е...!НА ЧУЖД--БЪЛГАРСКИ ***.....И СТО ТОЯГИ СА МАЛКО!ВСЕКИ НА ТОЗИ СВЯТ, СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА....!
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NISHTO V BG NE E KAKTO TRQBVA VSI4KO E IZMAMA I SAMO NI LAJAT NO SE PITAM DO KOGA NARODA SHTE SI TRAE ???????????????????????????? KOGA SHTE GRABNEM SOPITE I KOI KAKVOTO IMA I DA GI PO4VAME EVN 4E3 LUKOIL VSI4KI KOITO NI SADIRAT KOJATA NI E NQMAME BADESHTE AKO PRODALJAVAT TAKA NQMA BADESHTE V BALGARIQ
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
спорозумяха се цената на природния газза лятото да падне с 1.9%, а наесен ще се вдигне с 19%
1
2
 
13
 
! Отговори
Пабло преди 12 години
A цената на газта ще се вдигне с 20% ей тъй на