Дебат за бонусите иска Плевнелиев

Администрацията не трябва да връща парите, категорична е вицето му
Обновена: 2 мар 2012 12:58 | 2 мар 2012 12:57,
173
Дебат за бонусите иска Плевнелиев
Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. Снимка: архив Булфото

Българската администрация трябва да работи спокойно, по правилата, а и да бъде добре платена и мотивирана, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Той обясни, че очаква сериозен дебат в парламента за бонусите и допълнителното материално стимулиране.

Държавният глава допълни, че се надява Народното събрание да направи промени в Закона за администрацията, които най-после да гарантират правила за една мотивирана работа на държавната администрация.

Плевнелиев каза, че в качеството си на министър на регионалното развитие и благоустройството не е взимал бонуси.

От своя страна вицепрезидентът Маргарита Попова, която преди да заеме този пост бе министър на правосъдието, заяви, че не съветва служителите в бившето й ведомство да връщат бонусите, защото те са получени абсолютно законно и по правилата.

Тя обаче обясни, че заместник-министрите, който са членове на политическите кабинети, трябва да се откажат от тях.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че всички в нейното ведомство вече са върнали получените бонуси.

Тя обясни, че днес е превела 1400 лева по сметката, която Министерството на финансите откри за тази цел. Павлова е взела парите в качеството си заместник-министър.

"Аз като министър не получавам бонуси и няма как да получавам. Имала съм възможност да дам допълнително възнаграждение на някои служители, но всичко е по закон. Няма нищо извънредно, което да е раздавано като бонуси", допълни тя.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов също заяви, че никога не е получавал бонуси.

По отношение на подчинените си той каза, че има раздадени допълнителни възнаграждения, но те са регламентирани от закона.

За 2011 г. зам.-министър в неговото ведомство е взел между 3000 и 3500 лева. Парите за бонусите са дошли от глоби, събрани от "Главна инспекция по труда".

Младенов допълни, че ако се налага, те ще върнат парите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
18
 
2
 
! Отговори
Dan преди 12 години
Абе не мога да разбера,тези 5 човека на заплата на "Позитано",не разбраха ли,че с помия по форумите не става, загубиха де що има избори и продължават по същата схема, идеите ли Ви се изчерпаха, или залагате на старата изпитана марка през годините "дезинформация и подривна дейност"!За пръв път от толкова години преход се заговори открито за бонусите,за пръв път силният човек в държавата казва -Да се върнат!А вие си знаете-Краставицата която!И като напише някой"Никога БСП на власт" и настръхвате!
125
2
 
24
 
! Отговори
срам преди 12 години
Абе,тия пари ваши ли са ? От джоба си ли ги давате, че така смело се разпореждате.Това са народни пари,пари от нашите данъци,кървавите ни левчета,които сме изгладували всички ние.Защо в криза само народът трябва вечно да стяга колана,а ви ще си раздавате за една година 78 годишната пенсия на един български пенсионер като бонус? Вие 2 стомаха и два *** ли имате,бе?Спомнете си Левски какво пише-изхарчих 2 гроша народна пара за хляб и маслини,че бях много гладен Това е морал,вашето е гьонсуратл
124
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милионерът Плевнелиев чии интереси ще защитава? Отговорът е ясен!
123
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
spiraite da si pla6tate danucite.....za6toto tezi bonusi sa ot na6ite pari.....i az iskam 78bona bonus ....ama nqmaaaa za tezi maznici vse ima
122
0
 
10
 
! Отговори
Иванчо преди 12 години
Сит на гладен не вярва. Трябва все пак да има някакъв морал. Комунистите го нямат още от време на св. война. И така възпитаха българския народ. Затова има и дебати по темата.
121
1
 
9
 
! Отговори
Бойко тиквата преди 12 години
Мошенници и то от най-виш клас! Сложиха Станишев и Доганов в малкия си джоб! А за наглостта им нямам думи!
120
0
 
14
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 12 години
Я кажете колко плащате на "бордовете" на общинските фирми? Защо не го публикувате?!Да видят Софиянци как ги крадът! И то нагло!
119
0
 
12
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Аз пък искам дебат за бонусите, които е раздаваала вице президентката М. Попова, защото това са мои пари, а тя ми е вице президент!
118
0
 
8
 
! Отговори
НА КЪДЕ ОТИВА..... преди 12 години
....РАБОТАТА?Всички граждани в Бг да станат политици ,или *** ,......НЯМА ДА ВАЖАТ ЗАКОНИ,ПРАВИЛА,........ЕГАТИ ГОТИНИЯ ----КОМУНИЗЪМ ,ЗАПОЧВА ДА МИ ХАРЕСВА ---КОМУНИЗъМА!ОТ КАПИТАЛИЗъМА ,САМО ----ЯДОВЕ И БЕЗПАРИЧИЕ !
117
1
 
7
 
! Отговори
...? преди 12 години
САМО в Бг!Кога ще помилват -----крал Киро *** ,преди да влезе в затвора ,.....имало и такива ОПЦИИ при 3-ната коалиция---А.Марин !И още един въпрос:Кога А.Марин ще върне 2млн.,НАШИ ПАРИ,.....които подари на любовницата си ---Светла Тошкова ---палат в гр. Банско -------ПРОШКА НЯМА ДА ИМА !
116
0
 
11
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Продължаваме да ---ПАДАМЕ ,....под дъното има дупка !
115
0
 
11
 
! Отговори
дебат ли? преди 12 години
Дебат ----"Шменти -капели".....!
114
0
 
14
 
! Отговори
DONA преди 12 години
Г-жо Попов - много си нагла - подайси оставката - неставаш . Вие сте позор за юридическата общност. Като прокурор лижехте ***. Защо не се борите с престъпноста на държавната администрация а Вие я защитавате . най е лесно да повдигните обвинение на един обикновен човек . Признайте колоко пари получихте от " макоденците" да получат българско гражданство а защо не давахте на истинските българи в Бесарабия - Молдова и Украйна . Марин Ви бил Виновен. Вие сте за народен съд след тази ваша наглост
113
0
 
10
 
! Отговори
работещ преди 12 години
Ами ето - аз започвам "дебата": от четиримата на горната снимка, разпознавам двама - Маргарита Попова, която само за няколко месеца е раздала на себеси, заместниците си и началниците в Министерството на правосъдието десетки хилиди левове бонуси на червен ръководен калпак (по-точно - нагла мусура като нейната), също и президента ви златен - Плевнелиев - милионер от продажба на бели български роби в строителството в Германия и България на безценица и укриване на данъци - и в Германия и в България.
112
0
 
14
 
! Отговори
YYY преди 12 години
НИЕ СМЕ ***,ЗАЩОТО СЛОЖИХМЕ НЕКАДЪРНАТА МАРГАРИТА ПОПОВА ПАК НА СЛАДКА СЛУЖБА,А ЗАРАДИ НЕЙНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ И НЕКАДЪРНОСТ СЕГА ОТ БРЮКСЕЛ ИМА ГЛОБА ЗА ГЛАВА ПРАВОСЪДИЕ И ГЛОБА ЗА ПОДОПЕЧНИЯ И ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР,А ТЯ НАГЛАТА БОНУСИ РАЗДАЛА,ЧЕ И НЕ ИСКА ДА ГИ ВЪРНЕ
111
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев да иска дебат за бедността, а не за облажилата се адмнистрация. Народът се чуди как да свърже двата края, а той ще ми иска дебат за бонусите. Хората залагат за хляб венчалните си халки, самоубиват се от бедност, а ние за администрацията говорим.
110
2
 
22
 
! Отговори
ДалайМама преди 12 години
Рибата се вмирасва откъм главата. По-интересни са боносите на баш Майстора - ББ. В края на миналата година ги бил закръглил на 1 млрд. лв. До края на мандата ще стигнат да изплати външния дълг, но мисля, че ще му потрябват за да си спазари някое политическо убежище :)
109
8
 
4
 
! Отговори
Dan до 111 преди 12 години
А аз да съм казал нещо по темата? Ще повтовя, НИКОГА ВЕЧЕ БСП НА ВЛАСТ!!!
108
1
 
9
 
! Отговори
нов морал и нови.... преди 12 години
....ценнности !"Обръсни си главата ---бъди ---МУТРА ,*** ,ИЛИ ---ПОЛИТИК "!
107
1
 
11
 
! Отговори
само в Бг преди 12 години
ДЕБАТ,...означава да ни "УБЕЖДАВАТ",колко било правилно "ТЕ"---нагоре да си вземат допълнителни КИНТИ ,а ние да продължаваме да СТЯГАМЕ КОЛАНИТЕ ,докато ни изкочат ----очите!22г.преход----ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ -----това ли са ценностите на един бял народ ----Бг?Кога ще се обаразоваме ,няма и култура ,....*** станаха ---РОМИ , а ние -----*** !