Ананиев не искал бонуси, но му се полагали

Призова колегите си от тройната коалиция да върнат парите
Обновена: 8 мар 2012 08:41 | 8 мар 2012 08:41,
101
Ананиев не искал бонуси, но му се полагали
Кирил Ананиев дарил бонусите. Снимка: архив, Булфото

Бившият зам.-министър на финансите Кирил Ананиев не искал да взима бонуси. Дори бил наречен "емоционален" заради отказа от премии.

Въпреки това получил сумата от 540 хил. лв., за която вчера стана ясно от думите на Борисов. Още вчера Ананиев обясни, че е дарил парите.

Ананиев изтъкна пред bTV, че не той определя размера на премията. Не можел обаче да излиза от правилата, според които нормативни актове задължават всеки чиновник да вземе полагащия му се бонус.

Още по темата
Разходването на парите бившият зам.-министър обясни с благотворителност. Направил десетки парични преводи за лекуването на болни деца. Доказателства към думите му обаче липсват, тъй като нямал документи за всички финансови акции.

Кирил Ананиев одобри поетата политика от правителството завръщане на бонусите от политически назначените държавни служители. Дори призова бившите си колеги от кабинета на тройната коалиция също да върнат надвзетото, ако не са го направили вече.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: бонусиКирил Ананиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
14
 
11
 
! Отговори
мравка преди 12 години
Всички са *** и от герберасите и от тройката.Дюдянков да върне народна пара с която закара метресата си до Китай на разходка. Всички са мекерета. А Бориславова да върне парите спечелени по безчестен начин с подкрепата на Батман.ПП не си ли гербераст няма за теб работа . Същото както беше по време на Бй Тошо. Не си ли член не можеш да заемаш ръководни длъжности. Тогава беше комунизъм , сега е Бойковизъм.
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДАВАЛ БИЛ НА ХОРАТА ЗАСТАНАЛИ ДО КОНТЕЙНЕРИТЕ....ПО ГОЛЯМА ЛЪЖА ИМА ЛИ ? ЗАТОВА ЛИ СЕ УВЕЛИЧИХА ХОРАТА ПО КОНТЕЙНЕРИТЕ ЗАЩОТО ЧАКАТ АНАНИЕВ ДА ИМ ДАДЕ СТОТАЧКА...
23
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нагли са от БСП-то, ама ГЕРБ ги задминаха!
22
3
 
14
 
! Отговори
Той беше! преди 12 години
И да престанат да хитруват с обясненията кое е бонус, кое допълнително възнаграждение за отлична работа, кое чудовищен хонорар като на Доган! Все едно, отнети са от децата ни! МИНИСТЪР ДЯНКОВ да не се измъква по допирателната, да не се прави на света вода ненапита - той тръбеше какви жертви трябва да правим всички и че чиновниците няма да получат нито лев. Като е раздавал в същото време с шепи стотици хиляди лева на свои хранени хора! По-голям лицемер не сме виждали!
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОПУЛИЗМА НА КОМУНИСТИТЕ ГИ ДОВЕДЕ ДО ТАМ. С ТЯХНИТЕ КАМЪНИ ПО ТЯХНИТЕ ГЛАВИ. ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ НАГЛЕЦИ !!! БЪЛГАРИЯ Е НА ОПАШКАТА НА ЕВРОПА НЕ ОТКАКТО Е ГЕРБ НА ВЛАСТ А ОЩЕ ОТ 89 Г. И КАЖЕТЕ НИ ЗАЩО ВЗЕМАХТЕ БОНУСИ ,ЗАЩОТО НИ ИЗКАРАХТЕ НАГОРЕ Н ТАЗИ УНИЗИТЕЛНА ТАБЛИЦА .
20
0
 
15
 
! Отговори
Костов преди 12 години
Е тоя е прекалено нагъл. Три мандата зам.министър, ама и той сега - да връщат само ония от тройната. А симовските ? А костовските ?
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами Нора АнаЛниева какво иска?
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Доказателства към думите му обаче липсват..."
17
1
 
7
 
! Отговори
Parcuc преди 12 години
Това само при едни истински бантускотове може да стане !!!
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чак от умиление се разплаках, но това е схемата - взимаш половин-един милион бонуси, "даряваш" ги на някаква "благотворителна" фондация, която е собственост на голямата риба и от там ти дават до 10% от "дареният" бонус. Парите от фондациите отиват за финансиране на партията или за учене на богаташките синчета в престижни университети по света (за справка - синът на Р. Овч., Георги Първанов...).
15
0
 
9
 
! Отговори
честен преди 12 години
аз цялата заплата си дарявам, на жена ми, на дъщеря ми, на любовницата си, на келнерите, на продовачите на коли, на строителни фирми и туристически агенции, но нямам документ, документ имам само за тези дарения, с които си приспадам данъци
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОРКИЯТ....ЖИВ ДА ГО ОПЛАЧЕШ....
13
0
 
9
 
! Отговори
8ми март, благодарим преди 12 години
Е, на днешния си празник жените и майките на България вече знаят на кого да благодарят за състоянието на децата и родителите си! Не беше един, не бяха двама. За съжаление, има и мутирали жени на ръководни длъжности, които не са виждали причини да не грабят това, което обикновените хора са изработили.
12
0
 
9
 
! Отговори
смяна на статуквото преди 12 години
Нещата които казва са истина. Трябва ТОТАЛНА СМЯНА на системата и законодателството и криминализиране на сега законните грабежи. А не някакво си телевизионно шоу с върнати няколкостотин хиляди от стотици милиони законно ограбени за година.
11
0
 
14
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Бившият зам.-министър на финансите Кирил Ананиев не искал да взима бонуси.Излиза че предишните министри са били луди.Боже като си помисля че луд ни е управлявал.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще ги върнат когато чумата върне на хората децата
9
0
 
13
 
! Отговори
ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ преди 12 години
до един !!!!!
8
0
 
10
 
! Отговори
4545 преди 12 години
и на мен не ми се полагат,ама що някой не ми даде едно бонусче.пък после чакайте да го върна.
7
0
 
19
 
! Отговори
Безмилостни! преди 12 години
540 хиляди лева! Плюс голямата заплата! И идват ей така, без да ги иска. Само че му се полагали! Дарил ги, но следи няма! Ако беше истина, щеше да проглуши света, колко е благороден! Като си помисли човек колко деца щяха да бъдат изпратени на лечение в чужбина с тези пари, при това получени само от един човек! А като се добавят и възнагражденията за "добра работа", или както там се наричат и на останалите "бонифицирани", държавата наистина щеше да е майка за децата си!
6
4
 
10
 
! Отговори
sOMEONE преди 12 години
KAKVI MINUSI MI SLAGATE , NE VIJDATE LI 4E TEZI KOMUNISTI SA SI VZEMALI BONUSITE PREZ POSLEDNITE GODIN I SA ZAMAZVALI OCHITE NA HORATA !!! a SEGA KOGATO BOIKO VI OTVARQ OCHITE ZA KAKVI TOCHNO SA KOMUNISTITE I KAK SA GRABILI DYRJAVICATA VI PAK BOIKO VI VINOVEN !!!