Бойко, покажи доклада за "Белене"!

Управляващите крият анализа по проекта, твърдят от СДС
Обновена: 13 мар 2012 15:43 | 13 мар 2012 14:00,
145
Бойко, покажи доклада за "Белене"!
Мартин Димитров Снимка: архив, Булфото

СДС настоява управляващите веднага да предоставят на парламента и обществото всички данни и анализи на банката HSBC - консултант по проекта АЕЦ "Белене". Това съобщи лидерът на партията Мартин Димитров.

Сините припомниха, че в края на март изтича удълженият срок, в който трябва да се вземе решение дали ще бъде реализиран проектът „Белене”.

"Преговорите с руската страна обаче продължават да се водят на тъмно", заяви Димитров.

„HSBC, която изготвя финансово икономически анализ, вече е предоставила данни на правителството на Бойко Борисов. Управляващите обаче целенасочено го крият от българския парламент“, допълни той.

От партията настояват премиерът Бойко Борисов публично да оповести съдържанието на доклада, както и какви ще са бъдещите действия на кабинета по този важен проект.

Борисов трябва да бъде изслушан по темата още тази седмица, категоричен бе лидерът на СДС.

Още по темата

„Ако управляващите продължават да крият информация от българските граждани, са напът да повторят неизгодните за България договори за доставка на природен газ, които сключиха министрите на БСП с Русия. Затова смятаме, че сега е моментът да се направи пълен одит на проекта „Белене“, посочват от СДС.

Има три варианта за решение - окончателно подписване на договора, отказ – което препоръчваме ние, или поредното удължаване на срока за вземане на решение, обясни Мартин Димитров.

„Ако ГЕРБ подпише "Белене", ще ги обвиним в национално предателство. Те ще постъпят по същия начин като хората, които са предали Васил Левски“, отсече синият лидер.

Сините отново повториха позицията си, че проектът „Белене” трябва да бъде незабавно спрян, а милиардите, които държавата ще даде за изграждането на централата, да бъдат инвестирани в повишаване на енергийната ефективност на икономиката и домовете на българските граждани и българската икономика.

Мартин Димитров припомни и мнението на изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй” Александър Николов, според когото реакторът за „Белене”, изплатен около 60% от България, може да бъде инсталиран като 7-ми блок на Козлодуй. Ако това не се случи, реакторът може и да бъде продаден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
17
 
! Отговори
Мда преди 12 години
Ей бях забравил верно какво стана с тоя доклад? Нали него чакахме цялата минала година? Май пак потънаха един пари в нищото а? Ще се изкефя на следното клипче - напълно въоръжени, изтормозени от цените и високите осигуровки спец подразделения арестуват боко за грешните пари които е платил за никаква консултация? После го подритват тук там, но тава е нормална практика при арести, а цв цв събира подписка в подкрепа на Винету.... и тия бате са като ония, само джобовете са различни!
4
12
 
18
 
! Отговори
петър ненов преди 12 години
мартине ти ли говориш за национално предателство ......като твоите съпартици и иван костов предадох цялата държава на турци -руснаци-еврей и прочееее .ако имаше правосъдие сега щяха да гният по затворите а не да ни дават съвети от НС .
3
13
 
18
 
! Отговори
ew преди 12 години
Разсипаха ни тия комунисти с русофилските си антибългарски договори.
2
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кои бяха СДС?Аааа, сетих се, тези дето и 1% няма да съберат на следващите избори и няма да влязат в парламента.
1
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако ГЕРБ подпише "Белене", ще ги обвиним в национално предателство. Те ще постъпят по същия начин като хората, които са предали Васил Левски, отсече синият лидер. -------Тогава защо не си обвинил Турция за обесването на Левски до сега а?