Плугчиева се уреди с посланически пост в Швейцария

Кабинетът със 7 нови кандидати за дипломати зад граница
Обновена: 13 мар 2012 14:53 | 13 мар 2012 14:23,
88
Плугчиева се уреди с посланически пост в Швейцария
Лявата Плугчиева става посланик в Швейцария. Снимка: Булфото

Народният представител от БСП  Меглена Плугчиева е предложена за посланик на България в Швейцария, съобщиха от Министерство на външните работи.

Бившият вицепремиер в кабинета "Станишев", отговарящ за усвояването на еврофондовете, ще наследи на поста Атанас Велчев, бивш служител в отдел "Протокол" на президента Георги Първанов.

Велчев е един от четиримата дипломати, които заведоха дела срещу Външно министерство, защото бяха обявени имената им като работили за бившата Държавна сигурност.

Още по темата

Върховният административен съд вече отмени заповедите, с които външният министър прекрати задграничните командировки на посланиците в Холандия, Сърбия и Гърция – Златин Тръпков, Георги Димитров и Андрей Караславов. Делото на Велчев обаче още не е гледано от съда.

Правителството реши днес да предложи на президента Росен Плевнелиев и други 6 нови кандидати за посланици.

Петима от предложените са кариерни дипломати: за мисията ни в Бразилия – Чавдар Николов, Грузия – Пламен Бончев, Швеция - Светлан Стоев, Аржентина - Максим Гайтанджиев и Полша – Василий Такев.

Таня Димитрова, областен управител на област Ямбол, е предложена да ръководи дипломатическата ни мисия в Хърватия.

"Тези държави са важни както във външнополитическо отношение, така и като икономически и културни партньори на България", аргументират предложенията си за посланици от МВнР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
4
 
! Отговори
стъкЛен преди 12 години
Жена на всички партийни времена. Е,браво на Борисов - настъпателен към БСП, но всъщност си ги обича.
72
3
 
1
 
! Отговори
много преди 12 години
малко хора ще оценят финта на Борисов, не всичко е както изглежда и е толкова просто, като тъпите писачи напр. от сутрин до вече дращят каквото им се иска или го виждат докъдето им стигат късогледите очи.
71
2
 
9
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕЕ? преди 12 години
ГЛАСУВАХ ЗА БОКО КОЧА А ТОЙ СЕГА НА КОМУНИСТИТЕ ИМ ДАВА МЕСТА... Е БРАО
70
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЛАСУВАХ ЗА ГЕРБ И ГИ ПОДКРЕПЯМ, НО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ТАЗИ *** КОМУНИСТКА ДА Я ПРАВЯТ ПОСЛАНИК И ТО В ШВЕЙЦАРИЯ, В АФРИКА ПО СЪМ СЪГЛАСЕН
69
7
 
2
 
! Отговори
Мари преди 12 години
Стига сте плюли кадърната жена.Когато беше посланник в Германия, германците се отнасяха с уважение към нея ,а ние всичко дето е кадърно му завиждаме и го плюем.Тя самата не е член на БСП ,а това че симпатизира на лявата идея не значи че не може да бъде добър посланник и да защитава интересите на България в чужбина.Стига с тази злоба и омраза.22 години не ви ли стигнаха да плюете.Като че ли Калинките оправиха България.
68
2
 
6
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
Браво на рапона,,::))))))Тази е за "европейско развитие" на България ::)) Все пак татко и е бил шеф на резиденция на Тошо...:))))) Герб не може без "ценните" кадри на БКП ..:)))
67
4
 
5
 
! Отговори
Дааааа .... преди 12 години
Защо изпращате българка за посланник .... Защо не изпратихте някоя еврейка / евреин ? ....
66
2
 
2
 
! Отговори
Янус-Петков преди 12 години
До Разпутин: В Дир-а друга песен пееш!....(Janus Geminus)
65
2
 
1
 
! Отговори
georg преди 12 години
a kade ostana finlandia veche 2 godini bes poslanik samo s vremeno upravliavasta koiato dori ne snae esik i ne hodi na rabota sastoto si gleda malkoto dete v kasti . ili tova e novata ni diplomazia molia kasete mi ako gresa . na 3 mart mnogo balgari se opitaha da svanat v posolstvoto i da vidiat dste se prasnuva li prasnika no nikoi ne vdigna telefona ziala sedmiza to be satvoreno . ami po dobre iszialo sakriite posolstvoto .a tam sa 5 choveka sa kakvo harchat pari na danakoplatzite
64
2
 
9
 
! Отговори
ей преди 12 години
тази тьотка уж беше виновна за това, че няма еврофондове и вместо да е в панделата в швейцария. остави това, ами не може ли малко класа да покажем навън, а не само *** и налъми
63
3
 
3
 
! Отговори
Фидос Цачев преди 12 години
Е тази каква мустаката *** е нямам думи, но само такива вървят-напористи селяни в територията Булгария. Погледнете парламенто и партиите и ще ви стане ясно защо нещата са трагични и ще стават още по трагични, когато има ромски квоти!
62
3
 
8
 
! Отговори
Гражданинът Кейн преди 12 години
Г- н Н. Младенов, Вие поне имате вид на интелигентен човек, защо избрахте тази грозна селяндурка червена, да я изпратите в Швейцария като посланик. Има толкова хубави и умни български жени, които са образовани достатъчно, за да представляват България и не са от кликата на Първанов.
61
2
 
9
 
! Отговори
стоян преди 12 години
абе гледам и слушам и не вярвам на НИЩО,как тая карпуза до онзи ден полюеше като кобра по премиера,той като *** се отбраняваше,а днес са ЗАЕДНО,явно Винету се завръща в племето си. Що ще дири в Швейцария тоя дъргел,не знам да имахме някаква полза от нея като беше посланик в Германия,признавам си /кръвта вода не става/ нямам друго обяснение.
60
3
 
8
 
! Отговори
123 преди 12 години
Ротации от типа танто за кукуриго.. егати прокажаната страна :(
59
2
 
16
 
! Отговори
крадци преди 12 години
Браво....бсп +герб =дпс
58
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се очудвам ! Нали бившият комунист Борисов стана Премиер , защо и комунистката Плугчиева да не стане посланик ? ХАМЕЛИОН !
57
4
 
10
 
! Отговори
Fox преди 12 години
А тая колко е проста... Срещал съм я по мероприятия в посолството, докато беше посланник в Берлин.
56
7
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Боко знае,че посланик е...трета глуха в политиката и за това гледа да изпрати опозицията...там.
55
4
 
19
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Поредното безпринципно назначение! Какъв "специалист" е тая завършена ***? Борисов, докога ще разчиташ на това, че си най-малкото зло? Изпращаш Посланик в Швейцария бивш министър, на когото бяха спрени всички еврофондове! Какво очакваш, че ще постигна тая стрина в Швейцария? Или си играете игрички с БСП-то. . . ?Срам!
54
3
 
11
 
! Отговори
Какаван преди 12 години
Тази плю и тези, и онези, а в крайна сметка хоп - посланик?! Храни куче да те лае!