Росица Велкова била експерт на ГЕРБ

Не била нито учредител, нито член на партията
15 мар 2012 17:30,
162
Росица Велкова била експерт на ГЕРБ
ГЕРБ се разграничи от Росица Велкова. Снимка: Impact Press Group

Росица Велкова не е била учредител, нито член на партия ГЕРБ, съобщиха от партийната централа.

Името на Велкова беше замесено в скандала с австрийския лобист Петер Хохегер, след като стана ясно, че е била управител на фирмата "Хохегер БГ" от месец ноември 2008 година до лятото на 2009 г.

Според публикации в медиите Велкова е учредител на ГЕРБ и е един от авторите на управленската програма на партията. Различни медии я определят като координатор на IT екипа на ГЕРБ, който е подготвил стратегията на партията за информационни и комуникационни технологии преди парламентарните избори.

В тази връзка от партийната централа уточняват, че през 2008 г. тя е участвала като един от експертите в Експертната комисия по информационни технологии към ПП ГЕРБ.

В рамките на комисията всеки един участник е имал възможност да дава становища и препоръки за развитието на сектор информационни технологии като цяло, се посочва още в съобщението на ГЕРБ.

Още по темата

Управляващите вече обявиха, че искат анкетна комисия в парламента, която да провери фактите, изнесени в рамките на скандала в Австрия.

Двойката Станишев-Янова беше намесена в скандала около разследвания в Австрия лобист Петер Хохегер. През 2008 година неговата PR агенция получила поръчка от кабинета на тройната коалиция да проведе кампания за „лъскане имиджа” на България.

Според австрийския вестник „Ди Пресе” част от парите, получени от българското правителство, са отишли в джоба на австрийския вътрешен министър. Друга част се е върнала в PR агенцията на Моника Янова.

Вчера на специална пресконференция тя отрече участието си в незаконна схема и заяви, че е работила за имиджа на България. PR експертът обяви, че няма какво да крие и ще предостави на депутатите договорите, които замесиха името й в лобисткия скандал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неразгадана остава още една реплика минала незабелязано в скандала. В интервюто си пред в. Преса, в което Петер Хохегер обявява, че Моника Йосифова е получила 15% комисионна или 270 000 евро, лобистът казва още нещо интересно. На въпрос Станишев получавал ли е някакви пари по тези договори? Хохегер отговаря:- Не. Пари като член на борда получаваше тази жена от опозицията. Не си спомням името й. Попитайте Моника Йосиофова, тя ще ви каже кой от българска страна е работил по проекта.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сергей,върни откраднатото от българските пенсионери.Постъпи и ти достойно ...ако можеш.Ама едва ли.От комунист става само крадец и терорист.Това е истината...за съжаление.
12
2
 
10
 
! Отговори
9 преди 12 години
бе той и "роската" не беше гербер ама ... *п.с. едит бутон няма да е излишен ;)
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Втора фатална жена изплува от скандала с австрийската фирма Хохегер, на която кабинетът Станишев в последните си месеци от властта даде милион и половина евро за съмнителна лобистка кампания за поправяне на имиджа на България. Близката на вицепремиера Цветан Цветанов Росица Велкова е човекът, който е представлявал лобистката компания у нас.
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТАНИШЕВ ДАДЕ В РЪЦЕТЕ НА БОЙКО ВТОРИЯ МАНДАТ,КОЙТО И БЕЗ ТОВА БЕШЕ НЕИЗБЕЖЕН.НО СЕГА СЕРГЕЙ ПРОСТО ИМ ГО ОТСТЪПИ БЕЗ ДА СЕ УСЕТИ.КРАДЕЦА СИ ОСТАВА КРАДЕЦ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО.
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето сащо Станишев защитава всички мафиоти и престъпници които Цветанов арестува----защото е очаквал да дойде и неговия ред.И той дойде.
8
4
 
5
 
! Отговори
az преди 12 години
бе той и "поската" не беше гербер ама ...
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ се разграничи от Росица Велкова. "Пременил се Илия,. огледал се, пак в тия"
6
8
 
3
 
! Отговори
123 преди 12 години
то всичко честно и почтено при мистър Клийн- дава 1 милион на някого да рекламира Бг, той наема жената с която нашия човек спи и и дава 25%. И как тъй никой комунист не вижда в тая схема нищо непочтено, тя мирише на корупция че се не трае
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЩО ДНЕС ЛЪГА ДО СЕГА
4
2
 
22
 
! Отговори
:) преди 12 години
АМИ ЛЪСНА ИСТИНАТА - ТЕ СА СИ ОТ ЕДНА ПАРТИЯ ДРУГАРИТЕ ОТ ГЕРБ И ДРУГАРИТЕ ОТ БСП-ПАРТИЯТА МАЙКА БКП КЪРМИЛНИЦА!ДАНО СЛЕПИТЕ ПРОГЛЕДНАТ,ГЛУХИТЕ ОТПУШАТ УШИ!НАЙ-ВЕЧЕ В ЕВРОПА,У НАС СЛЕПЦИТЕ СА МНОГО!
3
0
 
8
 
! Отговори
.....? преди 12 години
...Поредният/та/ продажен/на/ българин /ка/....!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И предишни и сегашни са си едно, толкова години минаха, но народа стои и форумничи. Заслужаваме си положението, даже още по-зле трябва да стане
1
0
 
32
 
! Отговори
САМО В бГ преди 12 години
---ПРОСТО ,КАЛИНКА----