500 лева бонуси месечно получавали чиновници

ДПС са готови да представят нови данни за допълнителните възнаграждения
20 мар 2012 19:47,
45
500 лева бонуси месечно получавали чиновници
Лютви Местан. Снимка: архив Булфото

Възможно е общият размер на раздадените бонуси далеч да надхвърля вече обявения, разкри заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

По негови думи партията е започнала да получава информация от различните ведомства за получените премии, но ще обяви данните, след като пристигнат отговорите от всички министерства.

Местан определи данните като “интересни“. По негови думи има данни за раздадени бонуси от порядъка на 500-600 лева средно на месец на чиновник.

“Като ги умножим по 12 и по броя на чиновниците, получаваме интересни отговори“, допълни Местан.

От ДПС ще настояват още парламентарните анкетни комисии, които разследват цените на лекарствата и скандала “Хохегер“, да бъдат сформирани на паритетен принцип.

Комисията “Хохегер“ беше сформирана, след като стана ясно, че правителството на лидера на БСП Сергей Станишев е платило 1,5 млн евро на австрийския лобист Петер Хохегер, за да лъска имиджа на страната ни пред Европа.

ДПС и НДСВ бяха коалиционни партньори на БСП в този кабинет.

Днес от ДПС заявиха, че не са против да бъдат проверявани действията на властта назад във времето.

По думите на заместник-председателя на партията Христо Бисеров обаче възразяват срещу “практиката днешната власт да използва Народното събрание и да поръчва парламентарни комисии срещу лидерите на българската опозиция“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добре че незнаем при тяхното управление какви пари са вземали или хонорари както ги наричат не било едно и също????????
28
1
 
2
 
! Отговори
vking преди 12 години
Г-н Местан през последните години се изявява като ментор и тръгва на нож да оправя проблемите на държавата, като най-вече лобира за етнически турци. С блестящия си български език и опакован в модни костюми, той налага погрешното впечатление за рутина и компетентност. Всъщност комуникира с отработени поръчкови, предварително наизустени фрази. Разбира се, Местан не е компетентен по нито един въпрос в дълбочина, освен вероятно по филилигия и партийно строителство.
27
0
 
2
 
! Отговори
kasata преди 12 години
Вие какви пачки надиплихте бе Дпс Бсп Ндсв а така вадете си керливите ризки само , че по сериозно какви са тези смешни суми , дайте нещо за банковите сметки в чужбина......
26
0
 
2
 
! Отговори
простака преди 12 години
Ако един новоназначен служител е взел 950 лева, а друг стар служител от същото министерство е взел 50 лева, това ще рече ли, че двамата са взели средно по 500 лева?
25
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ТОЗИ БОЙКО БОРИСОВ ЗАЕДНО С ДЯНКОВ УНИЩОЖИХА ВСИЧКИ ФИНАНСИ НА БЪЛГАРИЯ.ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЛЮЯТ ПРЕДИШНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА.ТЕЗИ ГОСПОДА ВЪОБЩЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА РАБОТЯТ ЗА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА.ТЯХ ГИ ИНТЕРЕСУВА ЛИЧНИТЕ ОБЛАГОДИТЕЛСТВАНИЯ КОИТО СА ЗА СМЕТКА НА ДАНЪЦИТЕ ПЛРАТЕНИ ОТ ХОРАТА.БЪЛГАРИ,ОТВАРЯЙТЕ СИ ОЧИТЕ ЗА КОГО ГЛАСУВАТЕ И МНОГО ДОБРЕ МИСЛЕТЕ КАКВО ВИ ОЧАКВА СЕГА И В БЪДЕЩЕ.МНОГО ВНИМАВАЙТЕ!
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПИШАТ ТАКИВА ГЛУПОСТИ - ПОВЕЧЕТО ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ ИЗОБЩО НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е ТОВА БОНУСПРЕДИ ТЪПАНАРИТЕ ПОЛИТИЦИ И *** ДРАСКАЧИ ДА ПИШАТ И ГОВОРЯТ ПО ВЪПРОСА ТРЯБВА ДА ПРОВЕРЯТ ДАЛИ НАИСТИНА Е ТАКА
23
1
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
поръчкова статия...целта е дон боко и компания да спрат ДМС на всички по веригата и да се получава една гола заплата от 3 те милиона балами!ако на 3 милиона балами спрат ДМс макар и по 500лв годишно/ месечно по 40лв / това прави 1.5 милиарда за бюджета на дон боко и неговите обръчи от фирми ! а стадото да духат супата и с тези и без тези 500лв ще са прошляци каза вицето дон цеко!
22
3
 
6
 
! Отговори
Ganji преди 12 години
Какви 500лв. бе еййй мизерници кой ви дава тези данни по 150-200лв са взети АЛООООООООООООООООООООООООООО
21
3
 
4
 
! Отговори
Валент преди 12 години
Защо в днес .бг се пишат статийки за несъщественни неща ? Защото това не пречи на властта, нали ? Има много по-големи проблеми от 500-те лева взети от някой държавен чиновник.Прах в очите на овчето стадо е това. А иначе Доган ефенди е недостижим.Аферим Догане !
20
3
 
21
 
! Отговори
Доган преди 12 години
Плюйте,дрънкайте каквото щете,майната им дърпайте ,но факта си е факт от Доган ефенди по добър български политик макар и турчин във Балгарйя нямаме ! Посочете ми един който да е по добър от него,айде измислете го ако можете,някой който разбира от политика! Койни е крив,че такъв българин поне за сега няма! Когото и да изберем ще е продажник. Ако Доган беше във Катар,не измислени от Винету 100 мил. евро инвенстиции щяха да влязат във държавата а 10 пъти по 100 и ЕМИРА щеше да го приеме като ЦАР!!!
19
2
 
7
 
! Отговори
Комуна преди 12 години
Браво на съратниците от ДПС, точно така приятели разкрийте ги.
18
10
 
2
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Ще ви изколям до 9то коляко !!!!!!!!!!
17
8
 
8
 
! Отговори
Капитан Петко Войвод преди 12 години
Местанчо,бонусите ги раздавам АЗ...и такъв бонус съм ти нагласил,че ще ти държи влага докато до смърта ти...а тя не е далеко...
16
0
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 12 години
Гледай да не те разбере Миро Ризата и личния му кмет на обшина Г.Оряховица че и тези 360 лв. ще загубиш...
15
8
 
10
 
! Отговори
Чиновник преди 12 години
Ние бонуси сме взимали и ще продължаваме да взимаме. Имаме да контролираме тотално лумпенизиран народ, който непрекъснато върши глупости и затова ни се полага подобаващо заплащане. Народа може и да мрази властта, но трябва да знае, че и властта мрази народа, а това в по- важното. Ние сме по- силните и закона е винаги на наша страна.
14
8
 
9
 
! Отговори
мангу преди 12 години
многу честен туй местана в опозиция бе, дайте пак да си го изберем, че да си крадне още.
13
7
 
1
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Намери си нещо по забавно от колкото да ръсиш простотии....всеки се спасява по единично от 20 години......
12
1
 
35
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Хората спират да си плащат сметките и задълженията масово! Задлъжняват е меко казано! Все повече хора не ползват колите си! Това може и някой да ги радва, но това пряко означава, че хората нямат никакви средства! Не потребляват и не харчат! Всичко се завърта в една спирала! Държавата не се разплаща с фирмите, те не се разплащат помежду си, не плащат на служителите си! Лева отдавна губи ликвидност и от хиперинфлацията ни дели валутния борд! Положението наистина е критично! Не се лъжете от тв-тата
11
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В зартвора.
10
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Агент на ДС да говори за морал?Аре нема нужда.