Масларова съчувства на младите министри

"Не са проблем министрите, проблем е липсата на политика"
Обновена: 20 мар 2012 15:06 | 20 мар 2012 14:40,
66
Масларова съчувства на младите министри
Масларова е огрижена за Делян Добрев и Десислава Атанасова. Снимка: Булфото

"Съчувствам на новите млади министри", заяви в Хасково депутатът от Коалиция за България Емилия Масларова.

"Не е проблем този или онзи министър, проблем е политиката на това правителство или по-скоро липсата на такава", коментира тя.

Затова тези млади хора няма да могат да натрупат опит, а само негатив. Масларова прогнозира, че ще дойде ден, в който предложенията за министерски кресла ще валят, но няма да има желаещи за тях.

"Всичко това се дължи на липсата на инициативи и мерки от страна на управляващите и на лобистките законодателни инициативи, които се базират на принципа проба – грешка", каза тя.

Според нея Законът за държавния служител ще направи служителите в администрацията изключително послушни и страхливи. Предложените промени в Закона за социално подпомагане пък щели да направят кметовете пощенски кутии.

"Внесохме предложение майките осиновителки да бъдат приравнени с биологичните майки. Целта беше те да имат право на 1 година платен отпуск след осиновяване на дете, без значение на колко години е то. Оказа се, че 1-2 милиона лева са много за бюджета", коментира Масларова.

Оказа се, че закони, които са приети преди година, сега отново се внасят в парламента и се връща старата им рамка, обясни още тя.

Масларова представи и таблица, от която е видно как по време на управлението на тройната коалиция безработицата е намалявала, а заетостта се е увеличавала.

"Сега при управлението на ГЕРБ тези показатели са променили посоките си", категорична бе тя.

Депутатът обяви още, че е получила сигнали за масови уволнения на Митница Свиленград и в община Ивайловград.

Става въпрос за 19 уволнени митничари, които са възстановени от съда, изплатени са им обезщетенията и веднага след това отново са им връчени предизвестия.

"Отправила съм питане към Симеон Дянков кой плаща тези уволнения, само и само да има партийно верни хора", каза Масларова.

В същото време в община Ивайловград кметицата Диана Овчарова от ГЕРБ извършвала масови уволнения.

Масларова представи и декларация от общинските съветници от Коалиция "Общинска левица" и ДПС, в която местните парламентаристи изказват възмущението си от безцеремонното уволнение на 17 общински служители.

На тях им се предлагало обезщетение в размер на 4 заплати, което щяло да ощети бюджета на общината с около 40 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този бабугер измисли таван за пенсиите, а за себе си 3% стаж за година , ако работи след пенсионна възраст. По този начин се надхвърля стажа на хората от първа и втора категория от чиновниците, на които задниците им хващат мазоли да седят на топло и така се се граби от пенсионните осигуровки и се ощетяват най-вече тези с таваните на пенсиите. Тя предлагаше сребърния фонд да се вложи в строителството на АЕЦ Белене, което явно изостря апетита и на тази власт да ки окраде.
38
0
 
14
 
! Отговори
НАЛИ! преди 12 години
Много и прилича ----селенията !
37
0
 
20
 
! Отговори
акуд преди 12 години
смешната бабичка пак се опитва да вади дивиденти от селски интриги :)))))
36
0
 
21
 
! Отговори
hagen преди 12 години
"Оказа се, че 1-2 милиона лева са много за бюджета", коментира Масларова"А 11 милиона са малко за теб.
35
0
 
20
 
! Отговори
един лаф преди 12 години
Престъпниците ВИНАГИ се завръщат, на ---МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО !
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ккаво се е загрижила пък тая ще кажеш че държавата е нейна като я изберем ще дава акъли от феодализъм зор се минава към демокрация мачкай Бойко наред.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая какво им съчувства нали комунистическите отрочета са родени само за високо платени началници ,още при соца като завърше отрочето на виден комунист от студдентската скамейка го назначават за началник . Не че младите сега не знаят как Станишев стана шеф на цяла държава без 1 ден трудов стаж. Те са си само генно моделирани да живеят охолно за сметка на останалите и кражбата им е генно заложена.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази хубавица отдавна трябваше да е в Сливенския ,както и Венци Драганов,но в нашата уникална държава мутрите и мафиотите не ги съдят и са най-тачени и уважавани.И са народни представители.Ега ти държавата.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ония гледа, г-жа Масларова!
30
0
 
0
 
! Отговори
Иво до 14 преди 12 години
Бате, ти си луд!Прекалил си с "mature" филмите ;))))
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много е трудно да си квалифициран крадец нали ?
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мда, трудно се трупа "опит". Трудно се става като другарката Масларова. Трябва да си част от подходящо престъпно правителство, опекло си работата с договорка с гадните турци. Не се крадат лесно милиони. Всичко трябва да е наредени и уредено. Много наши другари и техни *** трябва да се нагласят на правилните места. Цялата тази система трудно се настройва. Всеки трябва да е доволен. А такъв опит не може току-така да се придобие. Вижте я Масларката, има право да се изказва така снисзходително.
27
0
 
14
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Масларова.......Парола Стара Загора
26
2
 
10
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Дреме и Маслар-ката на шунтата.....!Толкова, колкото и на Станишката, Софиянски, Костов, Цар-о и т.н.Толкова, колкото ще им дреме на ГЕРБ и лично на ББ след 2-3 години!
25
1
 
12
 
! Отговори
Тя преди 12 години
Тая пък с каква наглост тръгнала да коментира и да се изказва. След като за големите политици тия некадълници и крадливи *** от БСП, защо не си прокараха и гласуваха законите по тяхно време??? Малоумница дебела. Как може да си толкова *** и да даваш оценки и прогнози, и да коментираш и критикуваш някого...когото и да било!!!!!То бива, то може наглост, но това вече минава всякакив граници!
24
1
 
9
 
! Отговори
до циганите преди 12 години
Събираме помощи за Масларова ,.............оти българите не дават!
23
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе герберчета,само 20-25 коментара...нещо малко останахте бе....
22
1
 
5
 
! Отговори
biba преди 12 години
Защо занимават обществеността с тази нагла лицемерна и мазна бабушкера?Вместо да се притаи от срам и да наблюдава скрито като мишок защото тя е с дребна душица на гризач продължавате да си запълвате страниците с нея че и в цял ръст и да дразните хората.Махайте я че и мнение ще изказва дали имало политика или не.Тя щото голям политик беше та дори и границите на България не могат да я поберат.Срам и позор за такива като нея.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...а на мен ми се присира като я видя тая.
20
0
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Тая като я видя ми се повръща.