Капка Сидерова и синът й правят партия на Благовещение

Отцепниците от "Атака" се кълнат, че ще пазят патриотичната идея
21 мар 2012 19:00,
101
Капка Сидерова и синът й правят партия на Благовещение
Капка и Волен Сидерови вече ще са политически опоненти. Снимка: архив, Булфото

Евродепутатът Димитър Стоянов и депутати отцепници от "Атака" учредяват нова партия на Благовещение, 25 март.

Доскорошната дясна ръка на Волен Сидеров и негов доведен син и депутатите Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров са подали заявления за напускане на партия "Атака" заедно с общински съветници и цели структури на партията от страната.

"Това наше решение взехме заедно след месеци разговори с активисти и граждани, разочаровани от политиката на партия "Атака", които искат запазване на патриотичната идея и борбата за националните интереси на България", се посочва в тяхно съобщение до медиите.

Официално в съобщението не се съобщава името на Капка Сидерова – майката на Димитър Стоянов и доскорошна спътница в живота на Волен Сидеров, която в момента е общински съветник в Столичния общински съвет. По неофициална информация обаче тя ще стои зад новата политическа сила. 

Преди месец тя и синът й загатнаха, че е възможно да направят нова партия, но не самоцелно, а ако има желание у хората.

Според Капка Сидерова над 90% от структурите на "Атака" са готови да напуснат и да тръгнат след тях, а идеята на патриотизма трябва да бъде продължена.

Още по темата

Новата партия ще трябва да отговори на обществените нагласи и желанието в България да съществува политически субект, който да отстоява традиционните патриотични ценности, допълват учредителите.

Капка Сидерова се раздели с лидера на националистите през есента на 2011 г., след като 20 години бяха заедно.

Скандалите в партията избухнаха с пълна сила, след като Димитър Стоянов поиска оставката на Сидеров. Възникна и спорът кой иска да превземе партията – депутатката Деница Гаджева, за която се твърди, че е в близки отношения с лидера на Атака, или Капка Сидерова, която вече се е разделила със Сидеров.

След раздялата законната му партньорка беше свалена от поста главен редактор на партийния вестник.

Паралелно със семейните трусове "Атака" остана само в 10 депутати в Народното събрание, което е минималният брой за парламентарно представителство.

След семейнитe драми изплува и въпросът за парите. Бивши съпартийци обвиниха ръководството на партията в злоупотреби с пари от държавната субсидия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
11
 
! Отговори
Гербер преди 12 години
до 39-ти Жоро ***........Абе ти не четеш ли че в 9 страни в ЕС съюз горивата са по евтини от България,а доходите им между 7 и 10 пъти по високи. Какви международни пазари те гонят бе нищожна *** ? Точно затова дойдохме ние от Герб на власт ! Изпълнихме задачата на кукловодите си- ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ! Това което комунистите за 45 години не успяха,ние за 2 години и 7 месеца го направихме - ФАЛИРАХМЕ БЪЛГАРИЯ ! Заключение от днес на ИНДЪСТРИ УОТЧ !От края на 2012 тук става като в Гърция, Борисов е безпомощен !Последните промени в кабинета, назначението на четвърти подред здравен министър и неквалифициран министър на икономиката, въобще не са най стряскащите новини, които ни поднася управлението. Състоянието е доста по опасно. Недвусмислен знак затова е, че вицепремиерът Симеон Дянков настоява да бъде свалено ДДС и то още към края на 2012 година, когато за всички е видимо, че постъпленията за държавната хазна буквално се топят.Предложението на Дянков е някак странно, ако вземем предвид факта, че финансите на бюджета се формират основно именно от ДДС. Състоянието с финансите на страната на практика е катастрофално. Реално България е пред фалит. За около 3 год. кабинета на Бойко Борисов изхарчи 5 млрд. лв. и то не откъде да е, а от фискалния резерв, което означава, че в началото на 2013 г. такъв няма да има и държавата ни ще изпадне в положението на Гърция и ще се наложи да проси заеми, за да може да изпълнява функциите си. Фалитът на практика е само въпрос на време, но повечето медии и анализаторите си мълчат, за да не са в разрез с политиката на управлението.Управлението на Борисов отдавна изпусна своята възможност и не направи нужното, за да намали разходите си, само намали бюджетите на редица сектори, което почти ги унищожи. Голяма част от малките и средните фирми вече обявиха фалит, а други са на път да го сторят и то не без помощта на Симеон Дянков, който съвсем целенасочено преди 3 години отложи с около една година старта на изплащането на държавния дълг на стойност от 1, 5 милиарда лева, а освен това се прави на ни лук ял, ни лук мирисал и иска бизнеса да опрости част от дължимото на страната.
34
1
 
1
 
! Отговори
До BG преди 12 години
Научи се да пишеш грамотно!***:)
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе то и едни други се кълняха в кво ли не, кви ли не примери даваха, ама ей го на - нищо ново под слънцето. С други думи: нов бардак със стари к...ви се не прави - стара народна поговорка!
32
1
 
2
 
! Отговори
как какво от това? преди 12 години
държавни субсидии на твой гръб човече!
31
0
 
7
 
! Отговори
82986 преди 12 години
Що не вземат да направят по една С....А?
30
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Бойко Борисов разпусна на купон с миски само няколко часа, след като се върна от неуспешната бизнес среща в Катар. Провалът на чиновническия апарат, заради който хвръкнаха главите на двама министри, явно не притесни генерала дотолкова, че да пропусне удоволствието от културната проява.Тази събота Борисов уважи коктейла по случай рождения ден на водещата Виолета Сечкова, а според очевидци за настроението на гостите се грижели претендентките за короната на Мис България. Запознати припомниха, че конкурсът се организира именно от фирмата на Сечкова Ноу Фрейм.Купонът бил организиран сред декорите на състезанието за най-красивата българка в новите студиа на ТВ7. Районът около снимачните площадки бил отцепен от изключително любезни гардове, а премиерът пристигнал сам и в отлично настроение.Според приятели на рожденичката, Борисов от доста време не е пропускал каквато и да е изява на Виолета, която живее с неговия добър приятел Сашо Сталийски. Сашо стои начело на федерацията по културизъм и според хора от неговото обкръжение, с Бойко редовно се събирали, за да играят бридж.Миските на "Мис България"Присъствието на министър председателя беше потвърдено пред столични медии и от чалгаджията Илиян който разказал, че бил поканен от Вили Сечкова на купона заради приятелството между тях. Певецът сподели още, че по време на партито пял Честит рожден ден, което повишило неимоверно много настроението на Борисов.
29
3
 
6
 
! Отговори
bg преди 12 години
MALKO PRILI4A NA HILARI KLINTON
28
16
 
2
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
До предния ***, като откием петрол в България, ще паднат цените, дотогава го купуваме по международни цени на международни борси, които се движат само нагоре в последните месеци. Всеки полуграмотен човек, може сам да ги провери, да не говорим че всеки ден ги и казват по новините. Цените на горивата в България са едни от най-ниските в целия ЕС.
27
3
 
4
 
! Отговори
BG преди 12 години
TAJA MI PRILI4A NA TURKINA S TOE KRIV NOS
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стоянов и другите предатели от Атака нямат шанс на изборите, защото получават милиони от Борисов и ГЕРБ, за да гласуват за ГЕРБ.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Жоро ти един свестен коментар нямаш бе, където се появиш само глупости пишеш.
24
1
 
15
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Капке, Капке, много ниско падна, но очаквано ... А за измекярите и недоносчетата няма какво да се комантират - предател веднъж - за цял живот предател!
23
2
 
5
 
! Отговори
Гербер преди 12 години
Нашето правителство води целенасочено добра политическа стратегия ! От една страна мисли за екологичното бъдеще на България и простолюдието да спре автомобилите си и да не замърсява въздуха,и от друга страна само ние да останем да караме колите си- ние членовете на Герб с милиони бонуси на месец. Вива Герб- Вива Бойко ! Ето примера от днес !Абсолютен рекорд: Дизелът 2,74В 9 държави от ЕС може да заредим по-евтиноДизелът удари исторически рекорд за ужас на шофьорите у нас. По бензиностанциите литърът вече струва 2,74 лв., колкото не е бил никога досега. Причината е вчерашното увеличение на цената на едро с 1,8%. Така от днес ще зареждаме с 5 стотинки по-скъпо. Предишният рекорд бе 2,70 лв. в края на февруари. Бензинът пък скочи с 6 стотинки и вече се продава по 2,70 лв. От Нова година насам най-масовото автомобилно гориво А 95 поскъпна с цели 36 стотинки на литър. За да напълним резервоар от 50 литра днес, ще трябва да извадим 17,50 лв. повече спрямо 31 декември 2011 г., сочат сметките. Рекордното поскъпване на дизела отново ще накара родните тираджии да зареждат в чужбина. В момента в 9 държави от Евросъюза, сред които и съседна Румъния, цената е по-ниска, сочат данните на портала energy.eu.
22
4
 
9
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Ама ако беше добра в леглото Боленчо нямаше да я напусне :)
21
1
 
12
 
! Отговори
да жевее демокрацият преди 12 години
Много партии, много чудо кой ще сее картофите. Pабота трябва не партии е затуй тая държава е на туй дередже ми да си направим всички по една партия и да зарязваме полето
20
0
 
6
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
не партия ами минети ще правиш
19
2
 
9
 
! Отговори
КОЙОТА преди 12 години
1. ВСИЧКИ ИЗБРОЕНИ ПРЕДАТЕЛИ НЕ СА ПОДАЛИ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА НАПУСКАНЕ НА ПАРТИЯ АТАКА - А СА ПОЗОРНО ИЗКЛЮЧЕНИ ОТ НЕЯ ЗАРАДИ ПРЕДАТЕЛСТВО !!!!!!ВЧЕРА ПРЕДАДОХА ВСИЧКИ ИЗБИРАТЕЛИ НА АТАКА - УТРЕ щЕ ПРОДАДАТ И СОБСТВЕНАТА СИ МАЙКА ! НА ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК СА НУЖНИ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 2 МИНУТИ РАЗГОВОР СЪС СИДЕРОВ, ЗА ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК НАИСТИНА МИЛЕЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И Е ДУШЕВНО ЧИСТ. СЪЗДАДЕНИЯ ОБРАЗ ОТ МЕДИИТЕ Е С ЦЕЛ ДА СЕ ЗАПАЗИ ДНЕШНИЯ МОДЕЛ НА ГРАБИТЕЛСТВО И ХОРАТА ДА БЪДАТ ОТВРАТЕНИ ОТ АТАКА.
18
0
 
7
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
Абе тези вече тотално откачиха. Кой *** ще гласува изобщо за това малоумно недоносче и за неговата майчица която знаем колко е добра в секса. Тотален крах ги чака тези. И бившият им гуру Сидерака също е вън от Парламента. Вън от новия Парламент ще остане и мафиота архонт ( ей мафиотските пари и рхонтски можело да бъдат ) Славчо Бинчето. Янето със СДС и ДСБ са на кантар за сега и по-всяка вероятност част от тях ще са вънка на паветата. Иначе всички сте доказани кръгли нули ...
17
3
 
0
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
До 20, ами много просто, защото партиите имат нужда от пари, за офиси за пътувания, за секретарки, за уебсайтове, за консумативи, за предизборни кампании. Ако ги няма тези субсидии парите ще идват от черните каси, т.е. ще се генерира корупция, а този които плаща ще иска посне нещо в замяна което струва много повече от парите които е дал, това е на теория и така и трябва да бъде.
16
7
 
1
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Валентин Касабов Президент!