Премиерът пак го няма, Дянков представи новите

Номинираната за здравен министър моли опозицията да не я напада
Обновена: 21 мар 2012 10:27 | 21 мар 2012 10:15,
138
Премиерът пак го няма, Дянков представи новите
Дянков представи Добрев и Атанасова. Снимка: Impact Press Grouр

Не премиерът Бойко Борисов, а вицепремиерът Симеон Дянков представи пред депутатите кандидатурите на двамата нови министри - на здравеопазването и икономиката, съответно Десислава Атанасова и Делян Добрев.

Те ще поемат овакантените места на подалите преди дни оставки Трайчо Трайков и Стефан Константинов.

От "Атака" възразиха срещу отсъствието в пленарна зала на премиера. Павел Шопов поиска премиерът да бъде поканен в парламента, но мнозинството отхвърли предложението.

Не беше прието и искането освободените министри Константинов и Трайков да обяснят мотивите пред депутатите.

Веднага след като чу от Дянков ласкави думи за себе си и колегата си Добрев, думата поиска Десислава Атанасова и се обърна с молба към опозицията днешният дебат да е конструктивен, а не нападателен.

Още по темата

Опозицията да не скочи на двамата министри, а не по същество да разискват проблемите в двата сектора, които те ще поемат, примоли се тя.

"Смятам, че е необходимо не само да разискваме промените в МС, а да потърсим отговор на няколко въпроса. Добре е днешната дискусия да е дебат за определена политика, не само кадрово, но и съдържателно. Дебат, лишен от политически нападки", призова тя.

Атанасова смята, че най-напред депутатите трябва да си зададат въпроса дали здравната реформа се е състояла и  каква визия има тя като бъдещ министър.

"Като номинирана да заема поста на здравен министър си давам сметка, че промяната на здравната система изисква време и обществен дебат, иска консенсус между лекари, пациенти и политици", отсече тя.

По думите й не трябва да правим политика от здравеопазването, а политика на здравеопазването.

"Не само здравният министър трябва да полага усилия. Без широка подкрепа няма как да имат успех и най-добрите решения, които ще предложа", отчете тя.

Десислава Атанасова обяви, че си дава сметка как няма да има достатъчно дълго време, за да реализира дълбоки промени в здравеопазването.

Все пак тя обеща да разгледа в дълбочина лекарствената политика на министерсктвото и на НЗОК.

"Трябва да започнем да обсъждаме и концепцията за спешната помощ - заплащане, база и защита на лекарите. Ще предложа и мерки за намаляване на здравоосигуряващите си и за въвеждане на електронна здравна карта, както и за повишаване качеството на предлаганите медицински услуги", завърши тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
15
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
Бетона и арматурата от площадката в Белене със сигурност ще стигне на ГЕРБ да си построи мавзолей!
95
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зле е на всякъде , благодарение на некъдърниците от ГЕРБ !
94
1
 
14
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
Даже този наглец Б.Б. се заканва на кюстендилци да внимават за кого ще гласуват догодина!ОТКРИТО И ПУБЛИЧНО СЕ ЗАКАНВА!НАРОДЕ,ако не се вземем в ръце единствения изход е ТЕРМИНАЛ1 и 2.БОГ ни опазил.МОЛЕТЕ СЕ!!!!!!!!!!!!!
93
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В 13:00ч. по БНР тиквата Б.Б. се изказа,че гр.Кюстендил изглеждал зле като потвърди че гледката в цяла България също била зле.Тоя некадърник три години къде е бил,да не е имал пердета на очите си!НАГЛОСТ и ОТВРАТ безсрамник!!!!!!Кажи бе тикво празна колко ще струва площадката за беленския реактор в Козлодуй?А тези 1,4 милиарда лева инвестирани в площадката Белене какво ще ги правиш?Стига си демонстрирал омраза към народа,това са парите на народа!
92
4
 
3
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 12 години
Другари, Много лошо впечатление прави недопустимият език и грубата реторика, която си позволявате в публичното пространство. Нека ви напомня, че политбюро не толерира подобни прояви, а вашето поведение нанася непоправима вреда върху имиджа и авторитета на Партията. Ние винаги сме били за конструктивната критика и откритото излагане на проблемите, но наша отговорност е да следим за спазването на добрия тон и диалогичността в дискусиите с нашите опоненти. Моля ви да си изготвите самокритика в рамките на една машинописна страница и да я предоставите на своя ръководител на ППО за разглеждане пред вашите другари. Приемете моето и на другарите от политбюро неодобрение на вашите изказвания. Ура, другарки и другари! Да живее ВОСР!
91
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков репетира пред НС за обявяване на собствената си оставка.
90
1
 
16
 
! Отговори
вече ме е страх преди 12 години
е*ах мама му, тия негодници съвсем се *** , затънаха в *айна до ушидаааа:....из мемоарите на бойко : " дойдох изсрах се на метеното , а вие (НАРОДА) ще метете насраното "
89
0
 
0
 
! Отговори
до 92 преди 12 години
МНого простотия,откъде я извади толкова много. И се мислиш за оригинален,нищо подобно !
88
0
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
пенсиониране на 70гобещано от Герб!
87
0
 
11
 
! Отговори
PK преди 12 години
Не уважи българския народ и своя работодател Парламента
86
0
 
20
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
и какво като всички знаем имената на кредитните милионери и как натрупаха богатство, какво като извадиха карточенана с имената на сътрудниците на ДС....какво като знаем за мутренските години на дон боко..като знаем кои са маргините галевите маджо...мислите ли че на тези им пука за нашето мнение и че ние знаем тяхната история....пият си питието и животът им продължава...надсмивайки се на над нашето познание!гарван гарвано око не вади!Обещано от Герб!
85
0
 
11
 
! Отговори
хахааааа преди 12 години
*** ,***.........тъпотия и мърсотия......!!!
84
1
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
ново презониране на районите и от там по-високи данъци за жилища!не че престижните ни квартали имат канализация...Обещано от Герб!
83
1
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
ново презониране на районите и от там по-високи данъци за жилища!не че престижните ни квартали имат канализация...Обещано от Герб!
82
0
 
12
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Дойде пролет, слъчицето се показа и калинките отново напълзяха високите етажи на управлението :))). Е какво да се прави нали един премиер трябва да избира подчинените си на принципа да са по-***, необразовани и некадърни от него. А в случая на Боко, при положение че 99% от народо-населението на страната е прочело повече книжки и поне се е научило на четмо и писмо задачата наистина е доста сложна, а избора доста свит :)))
81
0
 
4
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 12 години
До другаря (92)Другарю! Вие не се държите като истински син на пролетарската революция, а като нелегален от времето преди победата на ВОСР! Засрамете се, другарю! Няма да отговарям на анонимни другари и другарки! Ура, другари и другарки! Да живее ВОСР!
80
1
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
Скок на парното от април...сякаш ще се ползва и през лятото!обещано от Герб!
79
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
до Фильольошката 91да си жив и здрав нямам нищо против теб!
78
2
 
1
 
! Отговори
Фильольошката преди 12 години
До НФБ (87)Но нас не ни е ООООпазил Бог от неграмотни уродчета като теб!
77
2
 
2
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 12 години
Другари,Както ви информирах преди няколко дни, в последните седмици бях изключително заета с организирането на XXXL пленум на НКИ (Небесен Комунистически Интернационал). Снощи за пленума, който започва утре, пристигнаха другарите Брежнев и Живков. Другарят Хонекер се очаква да пристигне по-късно днес. За всички наши верни членове съм подготвила снимка от снощното събитие - посрещането на другарите Живков и Брежнев: google/imgres?hl=en&safe=active&sa=X&biw=1280&bih=705&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=HzJ_wAkZytmiMM:&imgrefurl=auction-victoria/viewitem.asp%3FItem%3D13816&docid=9lI7J80zClELFM&imgurl=auction-victoria/image.asp%253Fimage%253D13904&w=2000&h=1492&ei=USljT_izGIqytAaJ5eW5BQ&zoom=1&iact=hc&vpx=344&vpy=140&dur=682&hovh=194&hovw=260&tx=146&ty=113&sig=115838200787608548528&page=1&tbnh=159&tbnw=232&start=0&ndsp=17&ved=1t:429,r:7,s:0Ура, другари и другарки!