Първанов: Демокрацията бе подменена с премиерска република

В 75-минутна реч не спомена нито веднъж Станишев
Обновена: 24 мар 2012 20:15 | 24 мар 2012 20:15,
185
Първанов: Демокрацията бе подменена с премиерска република
Снимка: БТА

Георги Първанов потвърди категоричното си намерение да се яви на изборите за лидер на БСП по време на гостуването си в Казанлък. Но това нямало да стане с цената на интриги.

„Мен са ме избирали 2,5 милиона души, за да излезе един човек и да ме разжалва. Дайте да раждаме идеи”, призова той, цитиран от Дарик.

Пред жителите от града Първанов изнесе 75-минутна реч без да спомене нито веднъж името на настоящия лидер на червените Сергей Станишев.

Той изрази надежда, че лидерския въпрос в БСП ще се реши по съвест, а не с апаратни номера. Според него устава на партията като муден и тежък, който създава партийна аристокрация, представена от две касти на Конгреса - делегати по избор и такива по право.

Първанов определи като тревожен факта, че спада в доверието в ГЕРБ не води до по-голямо доверие в БСП. И отправи критики към ръководството на партията за пропуснати възможности да бъде поставен премиерът Борисов и неговия екип на „мястото им”.

Експрезидентът смята, че България в момента е премиерска република, а Бойко Борисов е „слаб премиер и лош стопанин”.

Голямото предизвикателство пред БСП е да дойдат кадърните хора, доказалите се в своите области, а партията ясно и отчетливо да формира своите идеи и политики.

Георги Първанов се обяви и за референдум за АЕЦ „Белене”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
21
 
! Отговори
„Позитано цайтунг” преди 12 години
Расте недоумението между нашите членове и симпатизанти относно подривната дейност на новия член на Партията, избран наскоро за такъв от селския комитет в с. Ковачевица. Възползвайки се от парите, колите и охраната, дадена му от човека, срещу който този нов член уж се бори, той обикаля села и паланки и размътва душите на хората. В момент, в който Партията е в опозиция и има нужда от всеки щит и меч, този ренегат се е устремил да завземе Партията отвътре, след което да я предаде на уж най-големия си враг. Нашите членове и симпатизанти с право се питат: Какво направи този другар, когато беше държавен глава срещу човека, когото сега нарича шериф? Отговорът, до който и те стигат е: Нищо! Нула! Затова нека се обединим около другаря Станишев, който не само спечели доверието на европейските социалисти, но и с тяхна помощ ще ни върне отново на власт!
58
0
 
25
 
! Отговори
Цoла Драгойчева преди 12 години
Другари,Дори за най-запалените и ентусиазирани другари е ясно, че Партията е изправена пред реалната опасност да загуби позорно следващите избори заради вътрешни и външни врагове, слаба полит агитация и неспособността на другарите от Политбюро да се адаптират към променящата се ежедневно буржоазно-империалистическа конюнктура, другари! Другарката Пръмова, която мнозина ръководни другари приемат за силен коз, всъщност няма достатъчно подкрепа, за да измени осезаемо политическата ситуация. Какво ни остава, другари? Не е ли време най-смелите и достойни синове и дъщери на работническата класа отново да се оттеглят в планината и да започнат саботажни акции по ключови обекти на империалистическия враг? Веднага ме налягат топли спомени от шумкарските години, другарки и другари! Какви романтични вечери с другарите край огъня, какви смели и жертвоготовни атаки по враговете на Коминтерна, напълнили мандри и качета с узряло овче сирене... Какво сирене беше, другари. Сега не ядете сирене, а химии и консерванти! Само икономиката на развития социализъм може да произведе такова мазно, топящо се на езика сирене, другарки и другари. Да живее ВОСР! Ура, другари и другарки!
57
0
 
19
 
! Отговори
Цoла Драгойчева преди 12 години
Другари,Ние не бива да вярваме на вражеската империалистическа пропаганда, която приписва на другарите Станишев и Овчаров вината за растящите цени на горивата! Това са злостни клевети, другарки и другари. Ние всички помним какво изобилие и просперитет, какво второ Възраждане преживя България под вещото управление на синовете на Работническата класа - другарите Първанов и Станишев. Днес слугите на световния империализъм, враговете на ВОСР, всячески се опитват да омаловажат ръководната роля на Партията и да разклатят устоите на работническата класа. Ние няма да позволим това! Ура, другари и другарки! Да живее ВОСР!(Бурни, продължителни аплодисменти, преминаващи в овации! Спонтанни скандирания "Гоце - Сталин - Стани - шеф!". Парче от облицовката на залата се откъртва и пада върху главата набеззъб старец, скандиращ ентусиазирано от пътеката към аварийния изход. След като го полагат окървавен на носилката, той вдига ентусиазирано ръка, правейки знака на БСП. Другарят Станишев се просълзява!).
56
0
 
12
 
! Отговори
БГто до Цола преди 12 години
Супер!!!!! Добре се посмях :-)))))))))))))))))))))))))
55
0
 
21
 
! Отговори
Цoла Драгойчева преди 12 години
Другари,Ние не бива да вярваме на вражеската империалистическа пропаганда, която приписва на другарите Станишев и Първанов вината за растящите цени на горивата! Това са злостни клевети, другарки и другари. Ние всички помним какво изобилие и просперитет, какво второ Възраждане преживя България под вещото управление на синовете на Работническата класа - другарите Първанов и Станишев. Днес слугите на световния империализъм, враговете на ВОСР, всячески се опитват да омаловажат ръководната роля на Партията и да разклатят устоите на работническата класа. Ние няма да позволим това! Ура, другари и другарки! Да живее ВОСР!
54
0
 
17
 
! Отговори
въпрос. преди 12 години
абе кой изобщо му обръща внимание на това Г*ВНО ????
53
1
 
22
 
! Отговори
Цoла Драгойчева преди 12 години
Вие сами виждате, другари, каква всенародна любов и уважение демонстрира българския пролетариат към великия син на коминтерна - другаря Първанов. Не по-малка е любовта на благодарните български пролетарии към другия велик българин - другаря Станишев. Те са достойни синове на майка България, те са българските Сталин и Ленин, другарки и другари! Ура, другари и другарки! Да живее ВОСР!
52
0
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Г-н Първанов,искам да ви попитам?Как след толкова разкрити тайни за вас,че сте били сътрудник на ДС,че сте масон,че сте се възползвали от служебното си положение за собствени облаги,че сте награждавали с повод и без повод,ще спра до тук,защото греховете ви към нацията не са малко.Та исках да попитам,не ви ли е НЕУДОБНО точно вие да говорите за демокрация?
51
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко най велик
50
2
 
30
 
! Отговори
Д-Р МАНАФОВ преди 12 години
ГОЦЮ В МОМЕНТА ПИШЕ ДИСЕРТАЦИЯ НА ТЕМА "ТРИПЕРА И НЕГОВОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ"
49
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце, колко мислиш, че е *** или късопаметен народа за да допусне отново ти и кликата около теб да се упражнявате /т.е. издавателствате/ върху него с "кадърните" и "доказали" се в БСП "хора"! Ако питаш мен най-добре се качете с тези "хора" на летящата чиния на Буздлуджа та ... право на Марс! Там може да продължите упражненията си по "политика"!
48
3
 
22
 
! Отговори
Гоце от Сирищник преди 12 години
Ех, ти Гоце издокаран,от Москва агент докаран.Виж се колко жалък стана,цял народ ти гледа срама.
47
4
 
22
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Ако тая държава трябва да излъчи най-големия си негодник, наглец, предател и антибългарин, най-безскрупулния, най-лукавия, най-долния, най-лъжливия и гаден политик, то това безспорно ще бъде Георги Първанов (агент Гоце от ДС)!!!
46
21
 
7
 
! Отговори
11111 преди 12 години
Смешници- коменттарите до тук са на алиолигофретици.За малкото време, в гоето България има Президент- това е най- стойностния и сериозен такъв.Справка- виж Шельо фафлата и Стоенчо плюнката, да не говорим за ***
45
5
 
23
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Гоце не се тревожи, догодина ще поставим и теб, и Бойко по местата ви. Теб на политическото бунище, Бойко на премиерското кресло.
44
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Големи и винаги кухи лафове. Грандоманията му е болестно състояние. Иска да е Живков и Путин едновременно. Ама не може.
43
10
 
9
 
! Отговори
Помнеш миналото преди 12 години
Мирише ми на острелян бивш премиер скоро............
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно е 2,5 млн останаха излъгани.
41
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2 500 000 го били избрали ?!Като махнеш *** и турците колко ли остават ? И колко от заблудените пенсионери са живи или биха го подкрепили пак.......Този си е дребен служител на Газпром, кой го взема насериозно?!?!
40
2
 
32
 
! Отговори
BG преди 12 години
Първанов трябва да получи доживотна присъда затова, че връчи орден "Стара планина" на Ахмед Доган. Към това трябва да се добавят и 5 години за убийството на защитен животински вид.