Добрев смени шефа на БЕХ. Новият е Михаил Андонов

"Държавата няма механизъм да въздейства за ОЦК-Кърджали"
25 мар 2012 13:21, Елка Василева
34
Добрев смени шефа на БЕХ. Новият е Михаил Андонов
Делян Добрев. Снимка: Булфото

Министърът на икономиката енергетиката и туризма Делян Добрев освободи от длъжност изпълнителния директор на Българския  енергиен холдинг Йордан Георгиев. На негово място ще бъде назначен досегашният управител на НЕК Михаил Андонов, съобщи пресцентърът на МИЕТ.

Мотив за освобождаването на Йордан Георгиев е нуждата от мениджър, който познава в детайли развитието на енергетиката в България.

Михаил Андонов се занимава от седемнадесет години с енергетика и отлично познава проблемите, на които следва да бъдат намерени бързи решения.

Според  Добрев Андонов има продължителен опит в енергетиката и ще се справи с координацията на българската енергийна политика. Министърът съобщи, че има намерение да назначи още двама експерти, които да отговарят за проектите "Южен поток" и "Набуко".

По темата за социалното напрежение в ОЦК – Кърджали, където работниците протестират от няколко седмици заради неизплатени заплати и планират утре блокада, ако не получат заплатите си, пред БНР икономическият министър каза, че държавата няма механизъм да въздейства на собственика Валентин Захариев.

Добрев каза, че държавата ще съдейства за решаване на проблемите на предприятието, но няма механизми за реакция както при ГОРУБСО-Мадан, тъй като става дума за частна собственост.

Добрев посочи, че в ГОРУБСО – Мадан имаше издадена концесия и собственикът можеше да се притисне. Министърът на икономиката и енергетиката заяви, че ще разговаря с кредиторите на Захариев, за да получи информация за техните намерения.

Кредиторите на г-н Захариев са най-заинтересовани от това предприятието да заработи, така че според мен това, което те трябва да направят е, може би да подобрят мениджмънта на дружеството, за да се излезе от тази ситуация, каза Добрев.

По думите на Добрев става дума за лошо управление на дружеството, което няма приходи и средства за заплати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
29
 
! Отговори
57 преди 12 години
Това момиче от Делиормана дето се провъзгласи за тежката артилерия на Бойко ами тя е директно за ПСИХИАТРИЯТА щяла да вземе паспортите на нездравно осигурените а те са около 1 500 000 АЛО директно на пети километър.
1
1
 
13
 
! Отговори
ринго преди 12 години
не далаверата да се вземе концесията а борбата за гласовете на помаците от Мадан е цялата операция по смяната на собственоста.Помаците от Златоград и Мадан се завъртяха от ДПС към ГЕРБ по същия начин както дедите им са сменили калпака с *** ..заради келепира и мерака да са все със силния на деня .За Кърджали дето е в ръцете на турската партия надежда няма ...нямали лостове за възмездие над грабителя Захариев.Смешна работа управници нали има закони бе трудово законодателство няма ли?