Станишев не намигвал на Борисов... за двойна коалиция

"ГЕРБ експериментира на гърба на хората"
27 мар 2012 21:30,
82
Станишев не намигвал на Борисов... за двойна коалиция
Кой на кого намигва. Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че са абсурдни твърденията за съюзяване между него и Бойко Борисов за бъдещо управление на страната.

"Абсурдно е да се мисли и да се правят намигвания. Всякакво съюзяване с ГЕРБ означава съгласие с тяхната политика", каза той и обясни, че са правени подобни намеци и преди 2009 г., но и сега намеците продължавали от страна на управляващите.

По думите му конгресът на левицата е важният кръстопът за БСП.

"Не да бъдем имитационна опозиция, а да имаме ясна политическа линия. Хората да знаят какво да очакват от нас. Тогава имаме реални шансове да преборим ГЕРБ и да изпълним нашата цел – да бъдем първа политическа сила и да спечелим изборите", каза Станишев.

Според него управлението сега е експеримент на гърба на хората. 

"Създават се изкуствени преференции във всеки сектор. Развива се една антисоциална държава. Има маса примери и доказателства", каза лидерът на левицата и изброи няколко примера.

Първата: идеята на здравния министър Десислава Атанасова да не се издават лични карти на хората, които дължат здравни осигуровки. Това е „екстравагантно и безобразно“, отсече Станишев.

Другият пример: спасителната акция на премиера в „Горубсо-Мадан” с новия собственик.

"Какво са правили държавните институции в последните години и това бездействие на какво се дължи?", попита Станишев.

"Чух, че две банки са работили събота и неделя, за да изплатят заплатите на работниците от „Горубсо-Мадан”. И до ден-днешен не знам парите откъде са преведени – чии пари са това?", попита той.

Третият пример - посягането към Сребърния фонд.

"Това говори само едно – парите свършиха. И това ще бъде поредният грабеж на парите на хората и на държавата с един знак вътре и навън от страната – че държавата няма вече никакви резерви", допълни лидерът на БСП.

Накрая Сергей Станишев призова премиера Бойко Борисов да не се прави на „загадъчен“, а да обясни пред парламента за позицията на България по казуса АЕЦ „Белене”.

"Станахме свидетели на пореден разговор на премиера с Путин. Още през септември 2009 г. трябваше да има позиция на кабинета по трите големи енергийни проекта. Коя дата сме сега", попита Станишев и си отговори: 2,5 години – пълна каша и неяснота.

Той посочи, че има два ключови въпроса, на които трябва да се получи отговор - откъде се получава такова оскъпяване на проекта, за което се говори в последните месеци, и какви са гаранциите, че българският контрол над централата ще се запази.

И отново настоя на тезата си, че АЕЦ „Белене” е изключително важен икономически проект за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
Приятелю, успокой топката.
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МОЖЕ ДА ПЛАЩАТЕ НА ПИСАРИ ,НО ТЕ ПИШАТ ТУК И ТЕЗИ В МАДАН НЯМА КАКВО ДА ЯДЪТ ,А НЕ ДА ЧЕТАТ ПИСАНИЯТА НА ПЛАТЕНИТЕ ***!КОЛКО ЕКСТРЕМНИ СИТУАЦИИ ИМАШЕ ПРИ СТАНИШЕВ-МНОГО ТОЙ ОТИДЕ ЛИ В НАВОДНЕНИТЕ РАЙОНИ,ОТПУСНА ЛИ ПАРТИИНИ ПАРИ НА ПОТОПЕНИТЕ СЕЛА,ПРАТИ ЛИ ПРАВИТ.САМОЛЕТ ДА ПРИБЕРЕ ПОСТРАДЪЛ БЪЛГАРИН,СЪЧУВСТВА ЛИ НА ЕДИН ПОНЕ!ПРАЩАШЕ ПОЛИЦИЯТА ДА БИЕ СТУДЕНТИТЕ,ДА БИЯТ ЖИВОТНОВЪДИТЕ ,А МИНЬОРИТЕ ВЛАЧЕХА ПО ТРАМВАЙНАТА ЛИНИЯ!БЕЗОЧИЕ! ВДИГАЛ ПЕНСИЯТА!С ГОЛЯМ ЗОР от 90-136лв 1989-2009ЦИНИЦИ
52
6
 
7
 
! Отговори
инж.Маринов преди 12 години
Каквото и да каже Станишев за Борисов ще е късно.Нека да си кажем ясно при кого сме били по-добре.Аз лично при тойната коалиция,сиреч при Станишев.Бяхме на море и балкан ссъс семейството.Сега 2-ра год.не сме излизали никъде.Нито ги познавам двамата нито искам и да чуя за тях но когато се пишат простотии в форума ,нека да е ясна ситуацията.Ясно е,че само с филия с мас и картофи не може да се управлява нито фирма ,нито държава.Който иска да гласува за Тиквата си е за негова сметка.
51
3
 
6
 
! Отговори
ДОБРЕ преди 12 години
ДО КОГА ТОЗИ КЛЕПОУШКО ЩЕ Е МЕДИИНА ФИГУРА,МАЙ БОКО ВЕЧЕ ЗАЛЯЗА,А,А ЧЕРВЕНИЯ *** ХРАНИ ЖУРАЛЯТА,ТА ТАКОВА ВНИМАНИЕ КЪМ НЕГО,ЧЕРВЕН ***,ТИ СЕ НАЯДЕ И НАПИ САМОЗБРАВИ,ВСИЧО Е НАШ ГРЪБ ДАНО СИ ЗАМИНЕШ ОТ ПУБЛИЧНОТО ПРОНСТРАНСТВО ДА НЕ ТЕ ГЛЕДАТ ХОРАТА.
50
3
 
4
 
! Отговори
====== преди 12 години
Станишка,Станишка ,накъде тъй с таз малка п.шка ?
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали ПЕС вижда каквиги говориш тати неставаш и за знаменосец много се връткаш и само Борисов тие в главата
48
3
 
5
 
! Отговори
\\\\\\\\\ преди 12 години
Намирам,че има прилика м/у двете лица.Ще откриете ли коя е ?
47
7
 
7
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 12 години
Нали борисов е наи влиятелния и търсен мъж в Бг? Съвсем нормално е един геи да му намигне.
46
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СерГейчо,искаш пак да докопаш кокала,ама няма да стане
45
6
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
дори боко да е извадил тези пари от джоба си за да плати заплатите на работниците от мадан, това си остава ПР....този 1,5 милиона са само трохичка от комисионните които взима от всяка сделка!говорим за бонуси за ДМс но никой дума не обелва за комисионните при търгове и продажби на предприятия!иначе между боко сър гей болен ....цялата ни политическа върхушка е корумпирана!и м другите страни има корупция но вижте какво правят гръцките политици...опростиха им 85% от дълга1Политици от класа
44
7
 
27
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 62 - Абе, вие, верно, сте много заблуден народ бе! Помогнал бил! Даде завода на човек на ДПС, който му спонсорира кампанията. Сравнявайки положението и умствените капацитети на двамата лидери, категорично подкрепям Станишев; били крадци - крадци, всяка година увеличаващи МРЗ и пенсии, даващи коледни добавки, заделящи фискален и здравен резерв... Сегашните освен харчене на широка нога нищо друго не правят! Сто пъти по-добре БСП, отколкото ГЕРБ и всеки, който мисли по друг начин, е мазохист!
43
5
 
6
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Каква еврейска мусура има само............
42
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От глад сте сте зли :) Даже не е от глад, а защото сте глупави. Който има малко акъл се е изнесъл и само ви гледа сеира.Станишев ли е, Борисов ли е, Доган ли е, Живков ли е, Брежнев, Рейгън, Буш, евреите, турците, руснаците, немците, американците, азиатците, африканците,....... , ..................Не ставате и това си е. Абе кисело ли е гроздето?
41
1
 
2
 
! Отговори
;) преди 12 години
I... am, Weasel!
40
0
 
0
 
! Отговори
до 63 преди 12 години
Както ти казах , виждаш нещо по телевизора и не се замисляш дори за секунда
39
6
 
4
 
! Отговори
Петрохан преди 12 години
Мълчи ве, пръдня вкиснала. Като не разбираш, не ми се пени. Пише се кОмунист, но на неграмотна пръдня като теб се прощава.. Ходи си яж фекалиите.
38
10
 
3
 
! Отговори
до 61 преди 12 години
Защо не го кажеш на хората от Мадан,и по твойта логика трябваше да ги остави да умрат от глад ли това за теб е пиар ли.Че нали хората за това са го избрали да им помага,защото и ти ако беше на тяхното дередже и ти щеше да приказваш така.
37
17
 
10
 
! Отговори
аха преди 12 години
Аве *** Станишев ти като беше примиер кога си отишъл да помогнеш на хора който от месеци не са вземали заплати ве,когато се вдигнаха хората от Кремиковци защо не отиде да им помогнеш.Ама сега те е яд че тои мисли за хората а ти само за собствения си джоб си мислел кумунист гаден.
36
5
 
17
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
Борисов си изпълнява поръчките и помежду другото си прави ПиАр с това , добре обучен по американскиму . Но за теб и много други е нормално да му се радват като видят по телевизора как ТОЙ , негово превъзходителство Вожда е отишъл лично , лично е договорил с този и онзи и пак той оправил или дал за да станат нещата . И помежду другото да спретне и едно мачле , да има бира и кибапчита и супер ! Живот !
35
12
 
7
 
! Отговори
GERB преди 12 години
Колко сте наивни мислите си че като дойде Кунева ще ни оправи как да оправи държавата като ще си вкара най големите крадци в България и колкото малко има за крадене ще го изкрадът.Че нали предизборната и програма беше от дарения кой и ги даде нали после ще иска да му се върнат.Поне сега се вижда че Борисов му дреме за хората и с каквото може им помага,ама нали Българина е свикнал само да се оплаква и да реве за пари.На вас и милиони да ви дават пак ще ревете