Ровят за картончета и в досиетата на кредитните милионери

Предложението бе вкарано в парламента от "Синята коалиция"
Обновена: 4 апр 2012 12:34 | 4 апр 2012 12:34,
30
Ровят за картончета и в досиетата на кредитните милионери
Комисията по досиетата ще разлиства и досиетата на кредитните милионери. Снимка: архив Булфото

Парламентът разреши да се огласят досиетата на кредитните милионери. Това решиха депутатите с приетите на първо четене промени в Закона за досиетата.

Предложението беше вкарано в Народното събрание по искане на "Синята коалиция".

Екатерина Михайлова обясни, че трябва да стане ясно доколко бившата Държавна сигурност има роля в развитието на страната по време на прехода.

"Определени хора успяха да присвоят достатъчно сериозни количества пари и искаме да знаем каква е ролята на тези с принадлежност към тайните служби в този процес", аргументира се Михайлова.

По думите й "кредитните милионери" са се възползвали от инфлацията и нестабилността на банковата система, за да присвоят големи суми, затова идеята е да излезе на бял свят истината дали ДС има участие в трансформацията на икономиката ни.

Според председателя на Комисията по досиетата Евтим Костадинов на база списък на БНБ от 1997 г. подлежащи на проверка са над 10 500 фирми.

От "Коалиция за България" и "Атака" пък поискаха да знаят какви са имуществените последици от такива спекулативни операции.

За това предложиха да се допълни законопроектът за отнемане на незаконното имущество.

Левият Янаки Стоилов поиска текстовете в закона така да бъдат разписани, че да стартира служебна проверка за начина, по който кредитните милионери са придобили имуществото си.

Предложението подкрепи и зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов.

С гласуването обаче депутатите одобриха на първо четене само промените в Закона за досиетата, които искаше десницата.

От 92 гласували в залата 91 казаха „да” на поправката и само един гласува "против".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
8
 
! Отговори
Kubadinski преди 12 години
Ровят за картончета и в досиетата на кредитните милионери - Най-новия виц ... Всички знаят,че в го.но не се рови .....
5
3
 
15
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
да се каже и как цветелинка бориславова стана елитна банкерка!нека дон боко поизчисти около себе си...на дон цецо му видяхме апартаменчетата и помощта на тъстовете..дон боко да се изправи пред независим американски съд и да докаже че всички изнесени факти за него са лъжа..политиците на детектор на лъжата!
4
2
 
20
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
добре ще знаем кои кредитни милионери са свързани с Дс и какво от това, ако няма конфискация!всяка година кредитните милионери правят по 5-6 нови фирми често в офщорни зони---системата е разработена от Дс още по тошово време и работи перфектно!имамехме толкова ,,десиденти,, агенти на Дс..даваха им се пари да започват бизнес на Запад..запада знаеше, но си мълчеше защото потока пари бе към тях и се стимулираше западната икономика..ето сега конфискуваха милиарди на кадафито в италия ще ги върнат ли
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И като ги обявят какво?Какво очаквате да се случи?- Едно голямо нищо!Каквото се случи и с Гоце и всички обявени агенти на ДС.А Михайлова да не излиза много на преден план, защото по времето на управлението на Костов колко агенти взеха предприятия и им бяха подарени с благословията на др.Костов, даже не могат да се опишат.На народа ни писна от тези глупости!
2
5
 
21
 
! Отговори
поп с кадилак преди 12 години
Интересно,23 години след като ДС си оплетоха кошницата,топчето пукна !!! Да припомням ли,какво се случи през тези години,пирамиди,фалити на банки,куфари с пари на 'наши хора',много умрели и не накрая ген.Семерджиев в далечната 1990...Помните ли ? Гнусна комунистическа ***,как ви мразя,за всичко в което превърнахте Родината ми....Дано получите заслуженото.........
1
7
 
11
 
! Отговори
Спонсор на МВР преди 12 години
Сега *** ще трябва да връщат с лихвите парите, които им бяхме дали навремето.