Скок на пенсиите и този юли, и предизборния юли 2013

Увеличението било заложено в бюджета, обясни Дянков
12 апр 2012 10:00,
194
Скок на пенсиите и този юли, и предизборния юли 2013
Данков гарантира пенсиите. Снимка: Булфото

Увеличението на минималните пенсии от 1 юли тази година и от средата на следващата година е сигурно и парите са заложени в бюджета, обяви пред БНТ финансовият министър Симеон Дянков.

"От следващата година, в средата на годината, всички пенсии без изключение ще се вдигнат с индекс, който в миналото е бил известен като "швейцарското правило" - смес от инфлация и ръст на производителността", каза той.

Министърът заяви, че това не е обещание, а задължение в закона.

Още по темата

"През последните години в политиката съм научил, че всеки ден е предизборен ден", коментира той обвиненията, че се опитва да "купи" пенсионерите предизборно.

Все още не е ясно дали през пролетта на 2013 година може да има друго, допълнително увеличение за всички пенсии, обясни финансист №1.

Симеон Дянков уточни, че това ще зависи от ръста на икономиката, който трябва да е над 1% от заложения в бюджета, както и от възможността държавата да продаде свои активи.

Според министъра с колко ще се повишат икономическите показатели ще стане ясно в края на тази година.

Колкото до упреците от страна на БНБ и декларацията им, че решението му за Сребърния фонд граничи с некомпетентност, вицепремиерът заяви: "Времето ще покаже кой е компетентен и кой не".

"Сребърният фонд ни изравнява с европейските практики", категоричен бе министърът и допълни, че е нормално да има противоречия между него и банкерите.

"Това е европейска практика, причини за притеснение няма. Сребърният фонд ни трябва, за да може да имаме доходност за пенсионерите", повтори той тезата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
16
 
4
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
До всички дръгливи *** на *** податливия Кутев, пишещи за жълти ст'инки по десет постинга в минута:Ние, комунистчета, сме се регистрирали и пишем легитимно, за разлика от червените партизани като вас, които цвъкат по десет постинга с различни никове, за да имитират червена масовка. За всеки е ясно кои са подлеците и предателите. Ясно е още от взривовете в "Света неделя", Народния съд, лагерите в Белене и Скравена, където *** като вас хранеха свинете с труповете на убитите от тях българи, както и от "възродителния процес" - последния диамант в короната на стоКлетницата БКП!
104
2
 
3
 
! Отговори
до 100 преди 12 години
платени форумни писачо, същия пост го има в още няколко сайта. Колко пари получаваш за антибългарските си действия ?
103
3
 
14
 
! Отговори
ели преди 12 години
Едни други вдигнаха пенсиите от Юли, само че 2009г. и тогава Бойко опищя, че му вменявали на него чужди задължения. Следващия кабинет да не обвинява за всичко настоящия. Явно паметта на това правителство е доста къса.
102
3
 
16
 
! Отговори
jjj преди 12 години
"По делата им ще ги познаете" Матей. Ако си запуша ушите и затворя очите за популистки изказвания по медиите, остава само ширеща се бедност, увеличаваща се престъпност, нежелание за реформи и неистова жажда за власт. Това е ГЕРБ за мен.
101
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Увеличение ама с 1-2 лева!Вие да не си помислите нещо друго!!!
100
2
 
6
 
! Отговори
До хилещия се преди 12 години
Опитай пак с инфлацията от 2009 насам...
99
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какви Швейцарски правила говориш точно ти.
98
2
 
18
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Швейцарското правило - увеличение на пенсиите с индекса на инфлацията и производителността :))). Като вземем данните от НСИ инфлацията е има нема 1%, а ръста на производителността е отрицателен -10% :))). Та от думите на Дянков излиза, че увеличението на пенсиите ще е се увеличат с отрицателна величина :))))
97
3
 
14
 
! Отговори
topor преди 12 години
През 1916г. Българската Народна Банка отказва заем на цар Фердинанд за финансиране на войната. Той го получава като подкуп от австро-унгарски банки. И гаранция да не се водят бойни действия на териториите на имотите му. Резултатът- ясен.През 1923г. БНБ отказва да даде царската корона на принц Кирил (цар Борис се е скрил от комунистите, а короната се пази в БНБ). Отказва да финансира некои мероприятия на царя.В трудните години БНБ е била стълб на държавността.Очаквам и сега да озъпти Дянков.
96
3
 
10
 
! Отговори
Христо Кенаров преди 12 години
С продажбата на БЕХ и с чеждата собственост на добива на газ и новата АЕЦ в Козлодуй печалбата . Или паричният поток ще се насочи още повече навън и ще обеднеем още повече. Така че временното дигане на пенсиите е предизборен трик а действителността е , че ще обеднеем много повече.На кого служите е въпроса?
95
3
 
28
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Давай, Дянков, че изпуснахте властта. А тя е сладко нещо, нали?
94
22
 
4
 
! Отговори
IQ 146 преди 12 години
КОМУНОИДНИТЕ платени списуватели отново газ пикаят! По-спокойно, товарищи! Тези, които обичат Отечеството, се радват да видят в управлението хора, отговорни и патриоти, за които ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС е над всичко! 22 г. чакаме да се появят такива хора и вече съм 100% сигурен, че Дянков е такъв! Толкова за вас за днес... На останалите интелигентни и родолюбиви българи - ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!
93
19
 
4
 
! Отговори
IQ 146 преди 12 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ! КОМУНОИДНАТА *** 22 Г. НЕ МОЖА ДА ПОКАЖЕ ФИНАНСИСТ КАТО ДЯНКОВ! НО ПОСТИЖЕНИЕТО МУ НЕ Е КОЙ-ЗНАЕ КАКВО, КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ПРОДАЖНОСТТА, ПОДЛОСТТА И ПРЕДАТЕЛСТВАТА НА ПРЕДШЕСТВЕНИЦИТЕ МУ!
92
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жул, че той този на снимката точно заради това дойде...За да ни уреди с нови заеми...И за другото си прав, защото докато дойдат избори сме забравили какви простотии са натворили.
91
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има ли още будали да им вярват на тия
90
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-много да вдигнат тока и водата. За пенсиите малко не ми се вярва.
89
3
 
6
 
! Отговори
Браво-браво преди 12 години
А, прескокът, за кога да го очакваме, другари!
88
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Awtare,трудно е да схвана мисълта ти.Но ако си написал за Ц.ЧАЧЕВА/гордея се , че съм била член на БКП/,деполитизираният комунист и участник във възродителният процес Б.Борисов Цв.Цветанов и останалите,ако си писал за всички комунисти , управлявали България от 1944 год. до момента, ами кажи си го ачик и с прости думи. Да те разберем.Исам се нареди в редиците.Ти си знаеш всред кой????
87
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков, ако конфискуваш Аудито А7 на Р.Овч. заради кражби в особенно големи размери, само от там ще ти доидат някакви 200 хиляди лева....
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Увеличение,увеличение,все това върви,но няма мъжкар да каже с колко.