Белград да уреди въпроса с българите в Западните покрайнини

Сърбия иначе няма да влезе в ЕС, обясни вицепрезидентът
15 апр 2012 18:45,
177
Белград да уреди въпроса с българите в Западните покрайнини
Маргарита Попова. Снимка: Impact press group

Сърбия не може да стане член на Европейския съюз преди да разреши въпроса с българската общност в Западните покрайнини, каза днес вицепрезидентът Маргарита Попова посещението си в Босилеград, предаде БНР.

Попова откри ежегодния детски Великденски фестивал в града.

На него се събират деца от българските общности в Сърбия, Македония, Молдова, Черна гора и България.

Вицепрезидентът се срещи с председателя на българския Културно-информационен център в Босилеград Иван Николов и кмета на общината Владимир Захариев.

Това е първото посещание на президенстката ни институция в Босилеград в последните десет години.

Тя се ангажира с ускоряване на процедурата за получаване на българско гражданство. Вицепрезидентът обеща и помощ на всички, които искат да кандидатстват във висши учебни заведения у нас.

Попова обясни, че Софийски университет може да направи специална разяснителна кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както жената е ненужен придатък към пу....а,така и ние сме такъв придатък към ЕС!!!
91
11
 
8
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
"Някои си гурбетчии станали акъли да ни дават,ей не си измихте чиниите там"!Ами тук се мият чинии при други условия ,за разлика от тези в Бг.! Затова ,който има акъл в главата си идва тук ,независимо дали ще мие чинии или ще е инженер !И това ви принуди да търсите нови българи,които да мият чинии при вашите условия ,но и те ще ви прецакат,ще си вземат паспортите,а Бг. и на карта няма да я погледнат!Затова Ви даваме тези акъли,хора с опит сме!Ако нямате собствен акъл,поне слушайте кво ви се казва
90
0
 
22
 
! Отговори
далновиден историк преди 12 години
Със Сърбия имаме общи интереси и съдба, но сърбите винаги са ни "забивали нож" в гръб и май е по-добре да ги приемем като непримирими наши врагове. Това е някакво хунско племе, по-зло, по-коварно и вероломно от османлийте, напълно деградирало исторически, лишено от душевна ентропия и човешки апроксимации...Идеали и хуманизъм при тях са ампутирани с упойка! А, че лошото ще погине, е ясно като бял ден!
89
19
 
9
 
! Отговори
Русенец преди 12 години
Смятам, че тази стъпка на българската дипломация е поредната, която е инициирана отвън и ще влоши и без това хладните отношения между двете славянски и християнски държави България и Сърбия. Представете си само, че турският вицепрезидент застане в центъра на някои български град с развяти около него турски знамена и започне да реди гордо, как хората тук и тези в турция са едно, бабите им били разказвали едни и същи приказки... голяма грешка направихме, пак...
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гурбетчияза тея с новите паспорти няма мърдане, защото подписват декларация, че са българи. Въз основа на това им се дава гражданство. Това влиза като самоопределяне, а отрекат ли се стават подправящи официални документи. За това нещо сащ и европа е длъжна да ги предаде в БГ да ги съдим...
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпросът е що чакАха досея та да се застъпват като опре да се произнесем като един вид по-силни по въпросът за членството на Сърбия в ЕС ? Т.е. чекаме някъде нещо да ни падне на сгода в неудобно положение и да ги наскачаме с вресъци... Тва въобще не може да се нарече дипломация.
86
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те сърбите ако са очаквали друго много са се бъркали. С този югославски манталитет са сбъркали века и изпускат факта че са с по-слаба икономика и по-малка територия и от България. Свърши времето на тито и сега ще се научат да се държат културно.===шоп аре пусни си онова клипче дето оня за голф 2 даде македония и мълчи от развалината бюрм че сте шега :Д
85
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Сърбия незнам, но за България... ми чета някакви слова на комплексари. И е истина, че поради липсата на пари българите са комплексирани.По начало вицето е права да се застъпва за нашенците в Сърбия.От друга страна, когато влезе Сърбия в ЕС, на практика граници няма да има.
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"каза днес вицепрезидентът Маргарита Попова посещението си в Босилеград""Вицепрезидентът се срещи"***!!! От ***, по-***
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашето възприемане за ЕС е като за жената : моята си е само за мене, а всички останали са общи.Нали като влезе Сърбия в ЕС ще паднат границите и т.н. и т.н. уж май
82
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, какъв е този въпрос, дето трябва да се разрешава, тази ако може да го дефинира... Ако някой журналист и зададе такъв въпрос, ще има да се препъва като петел в кълчища. Българите в Сърбия си имат всички права на национално малцинство, още преди 25 години по сръбската телевизия излъчваха Новините и на български, както сега у нас има новини на турски.
81
5
 
16
 
! Отговори
На практика! преди 12 години
Много ме кефят изтъркани лафове за емигранти и чинии! Една професионална ресторантска машина за миене на чинии струва ПО-МАЛКО отколкото минимална работна заплата за месец в Австрия (например). Колко голям *** трябва да бъде някой, за да си мисли, че съществува такова работно място???
80
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като цяло това е нещо хубаво, за Босилеград отдавна се мълчи.
79
2
 
20
 
! Отговори
Бай ви Тоз преди 12 години
Приветствам изказването на вицето.Сърбите незаслужават приемането им в Европа .Свили се по територия колкото една плюнка, а шовинизма им по голям от Витоша.Всъщност те са изродени шопи изостанали консервативни и мързеливи.Погледнете в коментариите и ще ги познаете.
78
27
 
6
 
! Отговори
American On Purpose преди 12 години
Абе тая *** нормална ли е? Всичките там "българи" са имали възможност да се върнат у рОдината по всяко време,ама им беше гот да пътуват и работят със СФРЮ паспортите на всякъде,чак след войните от 90-те ревнаха за правата си,живял съм там почти три години,имат всички права-радио програма на БГ,телевизия,всичко е написано на два езика,часове по БГ в училище,айде бегайте *** такива,кат адохте кюфтета не ривахти,са що ривети?Колкото Северозападна БГ е бедна,толкова е и Югоизточна Сърбия,бах че м
77
6
 
10
 
! Отговори
iluminat преди 12 години
Nov svetoven red . Srubite triabva da iz4eznat
76
13
 
9
 
! Отговори
high преди 12 години
Най-много обичам някой "гурбетчия" да почне да ми говори на "вие, вас", това "направеТЕ", онова "не правеТЕ"... Отиде навън, другарю, и по-голям стана и от местните, че почна съвети да раздаваш на "вас и вие"...ей, не си измихте чиниите там..
75
6
 
17
 
! Отговори
high преди 12 години
А смешният ни премиер заяви, че безусловно подкрепял сърбия и искал бил до хърватска да нямало грнаици... ***, политици и историци скочиха срещу него, как така лесно обещава подкрепи за държави, в които българите са отявлено преследвани....
74
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атила-Калин е откачалка.
73
10
 
7
 
! Отговори
uzunski преди 12 години
И Тодор Живков навремето направи опит да направи всички малцинства българи ! Сасим се събуди Сашо ,Хасан пък Христо ,така че нищо ново под слънцето ! Ще им направите голяма услуга по-бързо да избягат на запад ! Изглежда българите силно намаляха в Б-я щом започнаха да раздават български паспорти по кръстовищата !