Борисов дава на прокурор доскорошния разузнавач №1

Освободеният съветник на премиера Кирчо Киров проверяван за пропуски и злоупотреби
20 апр 2012 07:00, Красимир Ангелов
79
Борисов дава на прокурор доскорошния разузнавач №1
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов ще даде на прокурор  доскорошния си съветник генерал Кирчо Киров,  който бе уволнен от този пост само преди ден, съобщава "Труд".

Преди това Киров ръководеше Националната разузнавателна служба (НРС).

От правителството съобщиха само за освобождаването, но без да споменават мотивите за него.

По всяка вероятност в доклада до прокуратурата става въпрос за нарушения на Киров, извършени в качеството му на шеф на НРС.

Генералът бил проверяван за раздаване на ведомствени жилища, а службата му имала и пропуски в информацията, която трябва да осигурява от чужбина.

Кирчо Киров бе назначен за съветник на премиера преди два месеца и половина и се очакваше да помага в писането на законите за разузнаването и за националната сигурност.

Още по темата

През януари Бойко Борисов заяви, че Киров, чийто мандат изтичаше по това време, вероятно ще бъде изпратен посланик.

Това обаче предизвика остра реакция от страна на министърът на външните работи Николай Младенов и Киров не стана дипломат.

Генералът беше назначен за премиерски съветник на 1 февруари след като 9 г. ръководеше НРС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: НРСКирчо Киров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
21
 
! Отговори
слуги на СССР преди 12 години
Абсурд е, деца на слуги на СССР - Цветанов и Младенов - да бъдат министри! Те трябва публично да се откажат от бащите си и да ги заклеймят като мръсни слуги на СССР!
18
2
 
13
 
! Отговори
Tina преди 12 години
136 г. от Априлското въстание...
17
7
 
29
 
! Отговори
шофьор на Григор преди 12 години
Ако бащата на Цецо Цветанов не беше шофьор на Григор Шопов в ДС, Цецо никога нямаше да стане старшина агент в 7-мо Главно Управление на ДС, а след това и министър на вътрешните работи! ДС поощряваше децата на служителите си, макар че в конкретния случай има дефицит от интелигентност. Но да си старшинка от ДС за Цецо това е голямо постижение! И ако ДС не се беше разпаднала, сега той щеше да работи там!
16
0
 
13
 
! Отговори
хахахааа преди 12 години
Да не е бръкнал на еврейчето Ники в центровката ,че сега го махат, а и на прокуратура го дават,все пак Ники е възпитаник на Мосад.....
15
11
 
8
 
! Отговори
алилиии преди 12 години
като му глеам зурлата - е.ати разузнавачо! Сигурно е ноо як у разузнааенето на тенологии за свински опънци. Селяндурена е насеаде у таа дръжаа, за това и селското и положение...
14
5
 
34
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ако генерал Киров е мъж трябва да каже на нас обикновените българи кой е всъщност Б. Борисов.Той знае това.Той знае кои изнесоха парите на народа в западните банки.Ако не каже ,значи или е с тях ,или не е никакъв разузнавач.
13
8
 
24
 
! Отговори
Не знам за Киров ... преди 12 години
Ама тая *** на МАФИЯТА, тоя ВЪРЛ защитник на безскруполните мошеници, тоя който не се посвени да ИЗМАМИ надеждите на милиони българи, тоя, на който все друг му *** у гащите, трябва НЕЗАБАВНО да бъде предаден на прокурорите за:1. Злоупотреба със служебно положение.2. Накърняване интересите на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА3. УМИШЛЕНО водена политика за умъртвяване на ОБИКНОВЕНИЯ българин. / Разбира се, всичко е облечено в законна форма от ГЕРБ /.
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а през девруари като го назначааше, не беше сварил да сгафи толкоз много ли ? Бойко бре, я вземи два последователни дни поне да кажеш едно и също... то и внук ми, дето е на година и половина не се лови на такива плоски обяснения вече
11
6
 
11
 
! Отговори
аватар преди 12 години
От ясно по ясно е че Бойко играе с комунистите - "гоцевисти".Става много страшно дами и господа граждани на Р.Б.
10
2
 
30
 
! Отговори
Ташак работа преди 12 години
"Борисов дава на прокурор доскорошния разузнавач 1"И к'во? То борисов дойде с големите обещания - да вкара в затвора Доган, Станишев, правиха показни арести с просване на земята и извиване на ръцете на бивш военен министър... Пак питам - и какво? Да е вкарал досега някого в ареста или в затвора??? Смешници!!! Така, че това е поредният въздух под налягане! Нищо няма да стане!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес.бг, не може да се пише "от страна на министърЪТ". След предлог никога не се слага пълен член! Научете се, бе младежи!
8
4
 
27
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
То и Бай Тошо го съдиха,за раздадени ведомствени жилища на...артисти,спортисти,секретарки,шофьори,на куцо и...сакато;Кирчо поне ги е раздавал на...разузнавачи.Колкото до...информацията от чужбина,защо ни е...такава;тук ограбването тече в...пълен ход и без тези ненужни...подробности.
7
3
 
19
 
! Отговори
ТЪМЕН преди 12 години
Поредния прах в очите след една година ще е чист като сълза,без да знаем колко е изпълнителен , коректен и честен сега .Днес са обвиненията след месеци похвалите но това е България нищо ново под слънцето от 22 години.
6
2
 
48
 
! Отговори
до Ясен преди 12 години
Щом има политически чадърчета над съмнително забогатели "бизнесмени" и "бизнесдами", бивши шофьорчета, сервитьорки и пр. няма надежда нещо да се оправи в България. *** тъпия и заспал народ! Не търпелив, а глупав!
5
17
 
12
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ВЕДОМСТВЕНИ ПРИВИЛЕГИИ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ, ЗЛОУПОТРЕБИ .. ЛОВНИ СЮЖЕТИ И ОБОРУДВАНЕ .. ТИПИЧНА ДЕСЕ МУТРА !!!! ГНУСНА ГОЦЕВА СЪРМА !!!
4
3
 
36
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Не политическа воля, а интерес, защото всички са в кюпа.Сега ще узаконят застрояването на първа линия на морето, заради личният интерес на българския ни президент. Защото в момента неговия палат е незаконен !!!
3
4
 
36
 
! Отговори
селянина преди 12 години
Е има надежда скоро и министъра на МВР значи ще е при прокурор за разпродаване на жилищния фонд на МВР то.
2
1
 
46
 
! Отговори
Ново 20 преди 12 години
Не е дал отчет кой какви дворци и банкови сметки има зад граница сигурно. Бивши шофьорчета днес са познати като български милиардери по света. Никой няма политическата воля да върне заграбеното от ПЕРАЧИТЕ.
1
4
 
61
 
! Отговори
Кирчо, давай...... преди 12 години
Свинаря от с. Хераково тръгна лошо. Той уволнява този който знае най много за него. Сега е момента генерал Киров да осведоми покруратурата и всички нас, кой е премиера ни. И да приключим с мутрите. Завинаги.