Киров и Миланов не можели да съветват Борисов

Така съм преценил, отсече премиерът по повод рокадите
Обновена: 23 апр 2012 16:04 | 23 апр 2012 16:04,
50
Киров и Миланов не можели да съветват Борисов
Бойко Борисов. Снимка: БТА

"Румен Миланов и Кирчо Киров са съветници в моя кабинет, към момента съм преценил, че не могат да ме съветват", заяви премиерът Бойко Борисов по повод освобождаването на двама от съветниците му.

В четвъртък вечерта стана ясно, че премиерът освобождава от поста му на съветник бившия шеф на Национална разузнавателна служба Кирчо Киров.

Тогава мотиви за уволнението му не бяха посочени. На следващия ден се разбра, че Киров е даден на прокурор заради финансови несъответствия в отчетите на НРС.

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че е изготвен доклад, който е предаден на него и на премиера Борисов и те са преценили, че данните в него трябва да бъдат предадени на прокуратурата.

Лидерът на РЗС Яне Янев изсветли темата като обяви, че средства за разузнаването са използвани, за да се купуват ловни оръжия на бившия президент Георги Първанов.

По-рано днес пък правителствената пресслужба обяви, че шефът на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, по-известен като БОРКОР, Румен Миланов също е освободен от поста му на съветник на Борисов.

Там бе посочено, че Миланов остава на поста си в БОРКОР и ще трябва да ускори и активизира работата на звеното.

"Търсим по-бързо и по-оперативно ниво", лаконично обясни днес Борисов. И допълни, че на сегашния етап работата на БОРКОР не го задоволява, а иска да има резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
teo преди 11 години
Правилно Бойко, ТЕЗИ МАФИОТИ МОГАТ ДА СЪВЕТВАТ САМО МАФИОТИ КАТО ГОЦЕ И СерГЕЙ-ибрика! Има още мафиоти, които не само трябва да ги игнорираш, НО И ДА ГИ ДАДЕШ НА НЕКОРУМПИРАНИ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ,ОК??
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От парламентарна република преминахме в премиерска диктатура.И господ да слезе, Боко акъл ще му даде!!! Майката ни разката!
38
0
 
0
 
! Отговори
Kamen Topuzov преди 11 години
Как в тая държава всички ги съветват бивши доносници, а не млади, начетени и интилигентни хора... сигурно за това сме на това дередже. За Киров какво да кажем, освен че той най-смехотворно отрачаше през 2006 да е имало агент Гоце, естествено сега ще отрича и за пушките, ловните прелюдии и пр.
37
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
Тиквата не търпи по умни от него.
36
0
 
0
 
! Отговори
ss преди 11 години
до shtepsel-защо си толкова *** момче.защо не коментираш как дянков ще опука сребърния фонд.аман от антикомунисти готови по всяко време да налапат *** на борисов или който и да еот герб
35
1
 
2
 
! Отговори
Till Lindemann преди 11 години
На Бойко му стигат съветите на Дянков, който доволно ще го загроби. Иначе действително бе крайно време някой да прибере зад решетките агентите от хайката на Първанов, начело с бившия му съветник Борис Велчев, който все още закриля хора на агент Гоце от престъпния свят.
34
1
 
1
 
! Отговори
shtepsel преди 11 години
гоце е за убиване! може ли по такъв начин да прахосва парите на данъкоплатците
33
1
 
1
 
! Отговори
petko_karyka преди 11 години
гоце не стига, че не защитаваше националния интерес, ами и харчил народни пари!
32
0
 
7
 
! Отговори
ГОВОРЕТЕ ИСТИНАТА! преди 11 години
НЕГО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО СЪВЕТВА. ТОЛКОВА Е *** И ***, ЧЕ КАКТО ВИЖДАМЕ "ЗНАЕ" ВСИЧКО И ЗА ВСИЧКО ИМА ГОТОВ ОТГОВОР. НЕ РАЗБРА ЛИ МАЛОУМНАТА ОПОЗИЦИЯ,ЧЕ ТРЯБВА ЯСНО И В ПРАВ ТЕКСТ ДА ОБЯСНИ НА ХОРАТА КОЙ Е БОЙКО БОРИСОВ, КОЙ Е СИМЕОН ДЯНКОВ И КАКВА Е РОЛЯТА ИМ ЗА РАЗГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ И ЗАЩО ВЪРХУ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА СЕ ХВЪРЛЯ ЦЯЛАТА ТЕЖЕСТ НА КРИЗАТА, В КОЯТО ЗАТЪНАХМЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО ИМ. ТРЯБВА САМО ДА КАЖАТ ИСТИНАТА, ЧЕ БОРИСОВ Е МУТРА,А ДЯНКОВ Е АВАНТЮРИСТ И БЕЗХАБЕРНИК
31
0
 
2
 
! Отговори
Zdravko Jelezarov преди 11 години
Борисов защо не обвини директно другаря Първанов за всички тези злоупотреби, а жертва Киров. Може би защото експрезидента не спира да ти прави услуги подливайки вода на основния ти опонент - Станишев.
30
0
 
3
 
! Отговори
Pipistrella преди 11 години
Браво, бе вожде! Наистина не е добра идея да те съветват бивши агенти, които нищо чудно да донасят и на другаря Първанов.
29
1
 
2
 
! Отговори
Кирилов преди 11 години
По умни личности не може да съветват *** пожарникар.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
фарс...
27
1
 
4
 
! Отговори
faust преди 11 години
е то празноглавец трудно може да се съветва.........да не кажем невъзможно....особено като нашия Боко
26
1
 
6
 
! Отговори
Вицекралят на Българ преди 11 години
Киров и Миланов не можели да съветват пожарникаря. Само Вицекралят на България, Ворлик, може да го командва, пардон, съветва!
25
1
 
2
 
! Отговори
perfektnata_burq преди 11 години
давай, Яне, ние сме с теб!
24
0
 
2
 
! Отговори
bastuna_kriv преди 11 години
доживях да видя, да се потърси сметка за пилеенето на пари покрай белене! а кога ще се потърси сметка на гоце за прибраните хонорари?
23
0
 
1
 
! Отговори
БРАВО ! преди 11 години
Най-после стартира така необходимото разчистване на подводните камъни на Гоце Сиришников и проруските му друзя.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
s tapi selski targashi kade si tragnal da te savetvat ,te za sebe si niamat akal che na tebe da davat q se poglednete kvi shte kyxendari 23 godini niama edin chitav samo ednokletachni organizmi za dalavera i alash verish.
21
1
 
6
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 11 години
Къде спахте до сега за ловните подвизи на Гоце, плащали чрез тази порочна схема. Интересно какво ще направите по въпроса и с превръщането на НСО в частна охрана на бандити от експрезидента Първанов... Все злоупотреби, които заслужават зандан!