Отцепници от "Атака" изпълзяха и от "ДимКа"

Димитър Стоянов и Капка правили семейна партия
Обновена: 26 апр 2012 15:44 | 26 апр 2012 15:18,
97
Отцепници от "Атака" изпълзяха и от "ДимКа"
Димитър Стоянов e избран за председател на Инициативния комитет за учредяване на новата Национал-демократична партия. Снимка: БТА

Независимите депутати Валентин Николов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов, които излязоха от ПГ на "Атака", сега напускат и инициативния комитет за създаването на новата партия на Димитър Стоянов и Капка Сидерова.

Решението на тримата отцепници идва само месец след като се състоя заседанието на инициативния комитет за  учредяването на "Национал-демократичната партия", което ще бъде на 2 юни.

"Не приемаме съставянето на нова политическа формация, базирана на лидерски и семеен тип, каквато се очертава да бъде "Национал-демократична партия" с лидер Димитър Стоянов и заместник Капка Сидерова", се посочва в декларацията, подписана от тримата.

Според тях партиите се създават по идеологически признак, а не по семеен. Това не отговаряло на разбиранията им за модерна и демократична партия.

"Убедени сме, че в България има нужда да бъде създадена истинска модерна, патриотична и демократична политическа формация, която да сложи край на екстремизма, ксенофобията, конфронтацията и кресливия национализъм", отбелязват тримата независими депутати.

Още по темата

Те декларират, че няма да прекратят усилията си в търсене на новия смисъл на българския национализъм
и ще продължат да търсят вярната формула за реализацията на идеите си и тези на избирателите им.

До новата формация се стигна, след като в "Атака" избухнаха скандали с пълна сила. Сагата започна, след като Димитър Стоянов поиска оставката на Сидеров.

Възникна и спорът кой иска да превземе партията – депутатката Деница Гаджева, за която се твърди, че е в близки отношения с лидера на “Атака”, или Капка Сидерова, която вече се раздели със Сидеров.

Паралелно със семейните трусове "Атака" остана само с 10 депутати в Народното събрание, което е минималният брой за парламентарно представителство.

Сред учредителите на новата формация на Димитър Стоянов бяха депутатите, напуснали "Атака" - Борислав Стоянов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов, Валентин Николов и Петър Хлебаров, както и Капка Сидерова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес е годишнина от трагедията в Чернобил. Беше редно да се спомене това събитие и да се почете паметта на жертвите на това човешко безумие. Вместо това тук се разиграват циркове с клоуните Капка и Димитър Стоянов. Очевидно българите си заслужават съдбата, след като се обръща толкова голямо внимание на споменатите смешници.
38
1
 
8
 
! Отговори
хА!такааа... преди 11 години
Това глистоподобно рекло че почти получило параноя да не го омаскарят със секс компромат, та си викам: Лелеее, това що е дупетат няма ли страх от народа вече никакъв, че само от салонни интриганства да се бои! Лично тоя, дето доскоро беше началник на обезумели бесни ултраси, що от тях не се бои, ами от разни други глистоподобни го е страх? Толкова ли народа вече нищо не струва за тях?!
37
1
 
13
 
! Отговори
Електорат преди 11 години
Тоя като приказва нищо не мога да му разбера.Поне от уважение към хората да маха дъвката като приказва.Не е културно.
36
1
 
17
 
! Отговори
Az преди 11 години
ВСИЧКИ "НЕЗАВИСИМИ" СЛЕД КАТО НЕ СА НИКЪДЕ ВЕДНАГА ДА НАПУСКАТ ПАРЛАМЕНТА.ИНАЧЕ ДОКАЗВАТ ЧЕ СА ТАМ САМО ЗА ЛИЧНИ ОБЛАГИ !
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НДП се разпада още в зародиш на бойковисти и атакисти, заради караниците между алчни за власт и пари депутати и членове.
34
1
 
17
 
! Отговори
бг преди 11 години
Ей, Д. Стоянов, не трябва ли като напуснеш партията, с която си избран, МОМЕНТАЛНО да напуснеш и парламента ?! Така е логично, морално и честно. НАЛИ ?!
33
1
 
10
 
! Отговори
1.точка от устава преди 11 години
В"Национал-демократичната партия" секса между съпартиици е забранен--смята се за кръвосмешение
32
2
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
В България фашизъм не е имало . Действали са терористични организации - БКП и на евреите .Колкото до Турция , самата тя не желае да влиза в еврейския съюз . Двамата от снимката познавам лично . Когато се видяха със стабилни финанси станаха други хора .
31
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай Митко мачкай комунистите, продажниците и мафиотите! Давай Капка!Българският Народ е с Вас!
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е нормално някъде другаде е сухото.Това политика си е жив ***,където е далаверата -там само ходи.
29
3
 
8
 
! Отговори
Боже пази Балгария преди 11 години
Боже....не Бойко ....пази България и я пази и от такива като Бойко и още по лошото от такива като това недоразумение Димитър Стоянов....Атака много загуби с издигането на това дете олигофренче....което даже и Сидеров разбра....но късно .....наглост и безочие ...а за простотията му няма думи.......
28
0
 
10
 
! Отговори
тя преди 11 години
Тези двамката се плющят яко.
27
0
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Отпадъците, за където и да се насочат, винаги си остават отпадъци.
26
3
 
9
 
! Отговори
Че преди 11 години
"Радой Ралин беше антифашист, внукът му подкрепя фашисти."
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отцепници ще си останат!
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Факта, че Господин Стоянов в качеството си на евродепутат е против влизането на Турция в Евросъюза ми дава пълно основание да му гласувам доверие.Азиатците нямат място в семейстовото на белите народи като нас.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1
22
1
 
2
 
! Отговори
! преди 11 години
Браво!
21
1
 
7
 
! Отговори
Биберон Паша преди 11 години
Евала на майка му
20
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 11 години
При Капка това е положението :)