Отцепник от Костов: ДСБ изпадна в канибализъм

Партията не е на Командира, контрира го Москов
26 апр 2012 09:40,
103
Отцепник от Костов: ДСБ изпадна в канибализъм
Продължават трусовете в партията на Костов. Снимка: архив, БТА

ДСБ изпада в канибализъм и в едно самоизяждане след всеки избор, заяви пред bTV Петър Николов, който бе сред първите четирима, напуснали ДСБ.

Първи бе бившият кмет на "Лозенец" Прошко Прошков, последваха го Петър Николов, Христо Ангеличин и Даниел Митов.

Николов и Ангеличин избраха проекта на Меглена Кунева. Вчера още 17 членове и председатели на районни ръководства в София обявиха, че прекратяват членството си в партията.

Според Николов ДСБ е станала твърде малка партия, за да зависи нещо от нея в България. По думите му лидерът Иван Костов е трябвало да се оттегли след изборите през 2009 г.

"Ако аз бях на мястото на Костов, бих се оттеглил от политиката, за да запазя лицето си, именно защото това е отговорност пред историята и това, което предстои", каза бившият член на ДСБ.

Още по темата

Николов припомни, че е избрал за себе си проекта на Меглена Кунева, защото там "нещата били по-различни" - не толкова центрирани около един човек, който взема или не дадено решение.

След него в студиото гостува Петър Москов от ДСБ, двамата обаче не седнаха на една маса.

Москов заяви, че уважава позицията на напусналите партията на Иван Костов, но посочи, че те са изгубили доверие. Седмица преди да напуснат, били бламирани на общо събрание на собствените си организации.

"До тук с геройството. Това е политика на олихвяване, не е политика на бъдещето", каза Москов. Той уточни, че не става дума обаче за политически различия, а за индивидуални човешки проекти.

"ДСБ не е партията на Иван Костов. ДСБ е моята партия и на още около 100 хиляди души, които отстояват своите позиции в България. Аз съм в ДСБ (и Синята коалиция), защото е представителството на реформаторското усилие на част от българския народ. Вярвам в това", каза Москов.

Ако ДСБ и Синята коалиция престанат да бъдат коалицията, която защитава възможността да бъдем част от едно по-добро ежедневие на Европейския съюз, аз ще имам проблем и с моята партия, и с моя лидер, категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Елки-палки, лес густой, ходит Ванька холостой
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой спонсорира др.Пръмова?Няколко мутри,като едната от тях е ТРАКТОРА!Кой е заинтересован от др.Пръмова ?Другаря Гоце и цялата му разбойническо-мутренска глутница/дс/бсп/бкп/кгб/!
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурно Пръмова ги привлича с идеология в зелено,непорочност и обет за аскетизъм и смирение пред бога хихихи
83
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единствения начин да станем достойни граждани на ЕС е в края на крайщата българина да прояви разум и честност, и да гласува за тези които могат и искат да изведат България от това блато - Синята коалиция. Крайно време е да престанем с експериментите, които се обръщат срещу нас самите.
82
3
 
7
 
! Отговори
Българан преди 11 години
Костов е олицетворение на остатъците от комунистическия манталитет на някои, за радост вече малцинство българи. Желанието да си имаме Командир в когото сляпо да вярваме и да ни води към "светли" бъднини не отмира толкова лесно. Мойсей е разкарвал 40 години еврейското племе докато това поколение измре, ние вече 20 години се лутаме в "пустинята", трябват ни още 20!
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЕДАТЕЛИТЕ да, отиват при олигарха ПРЪМОВИЦА,която я спонсорират трактора ,свинара,а гоце ще се спука от надежди Много е точна поговорката "Ако тръгнеш след бръмбар ще те заведе на л*йно.
80
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов е друга вселена, несъпоставима със сегашните мафиоти
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трактора СПОНСОРИРА другарката Пръмова(кунева),а тя подкупва мръшляците-сребролюбци от другите партии.Пак си служи с *** номерца другарката от ЦК на БКПИначе е надпартийнаАМИН!
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С помощта на жалките напъни на Слави Кунева- Пръмова изигра,в кух и жалък диалог,актьорската си вечер и разпъна лепенката за мухи/без глави/.ДСБ няма нужда от кариеристи -предатели-по-добре е отровната плесен да се чисти и да отива при ПРЪМОВА - Кунева,че да предаде и нея!А вече се вижда ,че Бойко започна да разбира кои са компетентните!Пътят е един-сплотяване на Синята коалиция около Костов и Мартин Димитров!
77
1
 
8
 
! Отговори
AZ преди 11 години
Но пускайте Кунева в политиката - ще затвори 5 и 6 блок на АЕЦ Козлодуй, както направи без да разберем и срещу никакви ползи (както например Словакия) с 3 и 4 блок преди време !
76
4
 
4
 
! Отговори
бг преди 11 години
Каква стана тя - Миглена Костов или Иван Кунева ?!
75
0
 
9
 
! Отговори
Sniper23 преди 11 години
Кунева започна да се държи като Първанов. Опитва да се да остроумничи и забърква непрекъснати интриги, които не носят нищо добро на българската политика.
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева-пръмова ненавижда тези, които предават нейните интереси/т.е. тези които и пречат да краде и ***/, но няма как да мрази предателите, защото трябва да мрази себе си, тъй като тя е най-големия предател: БКП-БСП, ДС, АЕЦ"Козлодуй", габонската афера, НДСВ и ограбените от Симо български земи и гори, мултигруп и т.н...... А тези, които напускат кораба на ДСБ са обичайните плъхоподобни, каквито има мноого в партийния живот на България.
73
0
 
12
 
! Отговори
ioana87 преди 11 години
Тази Кунева какво и става напоследък? Страшни интриги прави, а нищо добро не виждаме от нея. И тя е поредното измислено явление от комунистите, които се опитват отчаяно да се върнат на власт.
72
0
 
15
 
! Отговори
profilna_snimka преди 11 години
и партията на кунева ще изпадне в същия канибализъм когато загуби на изборите!
71
0
 
15
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 11 години
тия социолози дето предвещават победа на кунева на предстоящите избори да вземат да се гръмнат или да си признаят какви пари са взели от нея, за да изкарват тези резултати в публичното пространство!
70
0
 
15
 
! Отговори
koko_shanel преди 11 години
Младите канибалчета захапаха полата на Кунева и искат да късат меса, ама най-много да им метне по някой оглозган кокал, колкото фа го оглозгат. Това ще получат тия пъпчиви дрисльовци!
69
1
 
15
 
! Отговори
Pipistrella преди 11 години
Бившият еврокомисар успя да събере толкова хора около себе си не благодарение на авторитета си, а на социолозите, които и предвещават добри резултати на изборите. Едва ли някой човек, живеещ в България не е наясно чии интереси обслужва и колко работа успя да отхвърли в Брюксел, че да получи отново одобрението ни.
68
0
 
16
 
! Отговори
Miro Dobrev преди 11 години
Проектът на Кунева не може да се нарече десен, при все че лидерката му добре се нагажда към властта от Луканов до Костов, та през царя. Винаги е била нечия пионка и такава ще остане!
67
0
 
16
 
! Отговори
Mаcintosh преди 11 години
Кунева е по-голям популист дори от Бойко Борисов. Тази жена има фикс идея да направи политическа кариера и не се спира пред нищо.