Дянков: Ще сме на власт дълго време

Българите ще ми благодарят за Сребърния фонд, смята финансовият министър
Обновена: 5 май 2012 13:17 | 5 май 2012 13:17,
362
Дянков: Ще сме на власт дълго време
Симеон Дянков. Снимка: БТА

Преместването на част от държавната администрация извън София ще стане на няколко вълни. Първата ще бъде в рамките на този мандат, а останалите след това. Планираме да сме на власт дълго време. Това заяви в "Седмицата" по Дарик радио финансовият министър Симеон Дянков.

Той призна, че все още не са направени разчети колко ще струва този процес, но разходите щели да бъдат минимални. Още повече, че държавата няма да купува сгради, а ще се нанесе в общински, за които ще се плаща наем.

Целта на първия етап на реформата е в големите градове да има по една или две държавни структури.

Дянков посочи и условията, на които трябва да отговарят градовете, които ще приемат различни агенции и министерства. Те трябва да са университетски и да имат оптични връзки, като на тези показатели кореспондират около 10 града.

Министърът обясни, че на хората, които напуснат работата си в държавната администрация заради преместването ще бъдат компенсирани с една работна заплата. "Тези, които останат в София имат по-голям шанс да си намерят нова работа, отколкото хората от по-малките градове", каза смята Дянков.

Финансовият министър засегна и широко дискутираната тема за промените в Закона за Сребърния фонд. Той смята, че българите ще му бъдат благодарни за тези промени и затова, че отстоява позицията си. Той е категоричен, че инвестирането на парите от фонда в държавни ценни книжа ще го превърне в истински Сребърен фонд.

На въпрос дали ще отстъпи от тази идея с оглед на доводите "против" от редица икономисти, включително и от Европейската централна банка, Дянков отговори с "Няма нищо за отстъпване". Той определи аргументите като минимални, а единствената отстъпка, е че ще бъдат използвани 30% от парите, а не 70, които са средните проценти за ЕС.

Дянков се изказа остро за Международния валутен фонд, като заяви, че той част от проблемите, а не решение. Той посочи, че фонда е взел няколко грешни решения. България не се нуждае от парите на МВФ, нито от типа съвети, които са били давани на страните около нас, категоричен е Дянков.

„МВФ се търси, когато си закъсал, а ние сме много далеч от закъсали. Ние сме една от трите държави с най-добри финансови резултати в Европа", похвали се министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
9
 
2
 
! Отговори
Анониемен преди 11 години
До 204 Изглежда че твоят *** е станал като кофа от руснаци. Много те боли. Само американците ще те успокоят, теб и твоят *** като кофа.
243
2
 
16
 
! Отговори
дедо преди 11 години
Я момче вземи се пръждосай от България!
242
3
 
6
 
! Отговори
DO 308 преди 11 години
Mnogo si zle ..
241
3
 
14
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
296, Не е важно как гласуваме, важно е кой как брои бюлетините. ЦЦ е майстор в занаята. Пак ще "спечелят".
240
4
 
10
 
! Отговори
ГЛАДНИЯТ. преди 11 години
БОЖЕ,БОЖЕ. ЧЕ ПОЧТИ ЦЯЛАТА НАСТОЯЩА ВЛАСТ Е СЪС ЧУЖДОЗЕМСКИ АДРЕСНИ СЕМЕЙСТВА И ТАМ ЩЕ СИ БЯГАТ. НЕ СЕ ВПРЯГАЙТЕ ЧЕ,ЩЕ ИМ ТЪРСИТЕ СМЕТКА.ДЯНКОВ СИ ГО ЧАКА ЕВРЕЙКАТА В САЩ. БОКО И ТОЙ СИ ИМА ЕВРЕЙКА В САЩ. И КОЙ ЛИ НЕ ОЩЕ.Е ЩЕ ИМА И ЗА ИСКУПЛЕНИЕ ТУК. НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ ТЕСТОТО ИМ Е ОТ ЕДНИ НОЩОВИ МЕСЕНО И ВЗЕТО. ЧЕ МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ. ВАЖНО Е ДА СЕ ОПОСКА ОЩЕ КАКВОТО ИМА И БЕЖ. ТЕ ТАКА СИ Е И ТАКА ЩЕ СИ ИДЕ ВО ВЕКА.ВИЙТЕ ЗА ЧЕРВЕНИ, ЗЕЛЕНИ,ЖЪЛТИ, ПИМБЯНИ И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ. НО ТЕ СА СИ ЕДНИ...
239
4
 
21
 
! Отговори
БСП преди 11 години
Ще сте на власт друг път. Айде скрийте се някъде, където свят не минава. УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
238
1
 
4
 
! Отговори
! преди 11 години
dnes.bg/obshtestvo/2012/05/04/bezraboticata-u-nas-e-skochila-do-12-9.157975
237
17
 
13
 
! Отговори
тъжен факт за БСП преди 11 години
Това трябва да се помни:Според exit poll за комунистите са гласували селяните, старците и простаците.По-голям % от гласувалите за БСП са от селските райони.По-голям % от гласувалите за БСП са на години 55+.По-голям % от гласувалите за БСП са с ниско образование. Сигнализирахте за неуместен коментар
236
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков,я се отбий в някое бюро по труда и виж какви тълпи са там от хора с фалирал бизнес. Страх да те хване.
235
2
 
8
 
! Отговори
Бай ви Тоз преди 11 години
Ха ха.И тоя не е в ред.Власта не е привилегия тя се дава но и се взема от суверена НАРОДА,Скоро ще изяде як шут в *** .Вятъра ще отвее тези ненормалници който ще си отидат без да оставят дори блестящата следа на охлюва,Колкото до античните македноци те не са ни братя.Сърбоманите в Скопие трябва да се лустросат и докато това не стане ще е така.Албанците скоро ще им покажат правият път.Това ъгълче на полуострова е чисто българска територия барабар с основното население
234
2
 
9
 
! Отговори
до 297 преди 11 години
Самоувереността е присъща повече на простака. Стойностният човек има самоуважение.
233
6
 
5
 
! Отговори
до 297 преди 11 години
ти да не живее в мазето и да посещаваш само Позитано за разясняване на линията.Човекът ти каза, свали си червените очила и тогава може и да прогледнеш, ако не си прекалено зомбиран.
232
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не познавам нормален човек, който да симпатизира на ГЕРБ. От къде имате такава самоувереност, министър Дянков да твърдите, че дълго ще сте на власт ?
231
0
 
9
 
! Отговори
uzunski преди 11 години
И Станишев навремето имаше подобни мечти !!!!
230
3
 
12
 
! Отговори
Политолог преди 11 години
Някой задава ли си въпроса от къде идва тази увереност на ГЕРБ,че ще спечелят изборите ?Ами много просто Цветанов е спец в "уреждането " на избори в стил Путин.Цветанов брои бюлетини и решава колко и кои да бъдат.Нали лично той беше обещал на Боко,че президентът ще е от ГЕРБ.Нека си говорят хората,ГЕРБ си имат *** и мнооооооого други методи за спечелване на избори
229
0
 
12
 
! Отговори
комунистите преди 11 години
с абсолютно същия просташки речник, като дядо Тошо, нито на йота не са мръднали.Дошли в Сф. и запазили мандражиййския си манталитет:)))))))))))))
228
10
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 11 години
постоянната мантра на нещастните и изнемогващи червени драскачи и гости комунисти"Герб ще си ходи".Отворете си очите и си махнете червените очила и тогава ще видите, че не си е струвало за жълтите стотинки на др. Кутев да си хабите нервите по форумите и хората да ви се смеят на писанките ала Станишев.Отвсякъде го плюят и той си представя,че това е напоителна росица,нещастнен бодряк
227
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дянков *** дано това л*йно'да умре тоя ***
226
1
 
6
 
! Отговори
fiko преди 11 години
vijte tozi palyaco kakvo prikazva
225
0
 
23
 
! Отговори
?? преди 11 години
"Ние сме много далеч от закъсали ".Данков ти чуваш ли се какво говориш?На дъното сме, ако не си разбрал.Повече накъде надолу?