Правителството няма вина, съдът е независим, оправда се Борисов

Съдиите и прокурорът са можели да задържат Братя Галеви
10 май 2012 13:32,
252
Правителството няма вина, съдът е независим, оправда се Борисов
Премиерът Борисов нямал вина за изчезването на Галеви. Снимка: архив, Булфото

Правителството няма никаква вина за изчезването на Братя Галеви, коментира премиерът Бойко Борисов казуса с "изпаряването" на двамата бизнесмени.

"И съдиите, и прокурорът са можели да поиска задържането им. Къде е ролята на правителството в независимата съдебна система? Съжалявам, че трябва да ви го кажа", добави раздразнен Борисов.

Още по темата

Двамата дупнишки бизнесмени се укриват вече седми ден, след като ВКС потвърди присъдата им на 3 май. Те трябваше да бъдат настанени първоначално в затвора в Бобовдол, където да преминат адаптация, а след това да бъдат преместени в затворническото общежитие в Самораново - на метри от дома им.

От вчера Братя Галеви са обявени за общодържавно издирване, след като съдебна охрана ги издирва безуспешно.

Днес главният прокурор Борис Велчев заяви, че е нямало как те да бъдат задържани веднага след окончателното потвърждаване на присъдата, тъй като решението на ВКС е било взето неприсъствено.

Обвинител №1 обясни, че до потвърждаването на присъдата на последна инстанция те се водят невинни до доказване на противното.

Вчера пък вътрешният министър Цветан Цветанов призова осъдените бизнесмени да се предадат и заяви, че няма данни те да са напускали страната. Тази вероятност обаче не беше изключена от МВР шефа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
13
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Нали утре ще започнат съдебно дело срещу теб и ако не си виновен ще квичиш, че си задържан неправомерно. Докато не влезе в сила съдебно решение се водиш невинен, така е по целия свят. Не е виновен съдът тук.
16
4
 
28
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Станишев и тройната коалиция са виновни.Ние ГЕРБерите сме безгрешни.Казах !
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде,айде,независим бил... Шменти -капели, дрън-дрън,Бойко!!! А защо имаш Министър на Правосъдието?!?Направо закривай ведомството тогава!
14
0
 
18
 
! Отговори
едно изречение ...? преди 12 години
...Ако са искали.....,ама не са искали-------------------- да ги задържат!
13
3
 
28
 
! Отговори
симо преди 12 години
Как пък този път пропусна да обвини БСП че е виновна.Започвам чак да се притеснявам.
12
1
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Smeshnici,Bratiata sa si platili na kogoto triabva
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ава разбира се, бе, то и паспортите лично съдиите им са ги фалшифицирали.....
10
4
 
20
 
! Отговори
ГЕРБераст преди 12 години
Бат* Бойко и ГЕРБ никога не грешат,даже и когато грешат те пак са прави.Гарантирано от ГЕРБ.
9
0
 
36
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
А значи може Мишо Шамара да го следят, а тия двамата -не.Верваме ви ;)
8
3
 
37
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
Правителството няма вина, съдът е независим, оправда се БорисовАЗ НЯМАМ ВИНА ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО, ВИНОВЕН Е СТАНИШЕВСъдиите и прокурорът са можели да задържат Братя ГалевиМВР НЕ СЕ ЗАНИМАВА СЪС ЗАДЪРЖАНЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИ, ТО ЗАДЪРЖА САМО МИРНИ ГРАЖДАНИ КАТО РАЗБИВА ВРАТИТЕ НА ДОМОВЕТЕ ИМ.СТАНИШЕВ ЩО НЕ Е ОТИШЪЛ ДА ЗАДЪРЖИ ТОЙ БРАТЯТА БАНДИТИКОНГРАЧУЛЕЙШЪН...И ДА НЕ *** ИЗБИРАТЕ ПАК, ЧЕ ЩЕ Е СЪЩИЯ ЛАЙНАРНИК И СЛЕДВАЩИЯ МАНДАТ АКО СЪМ НА ВЛАСТ
7
22
 
9
 
! Отговори
дд преди 12 години
не може да се отрече че е прав БоБойко... какво беше казал... Ние ги хващаме, те ги пускат!Правете си изводи...Да не засягам темата.. как така някой подсъдим се шляе където си иска?.. и как да се разбира написаното: "те трябваше да бъдат настанени...".. това да не е санаторим, или нещо като почивна станция? То бива извращения на тема човешки права.... ама защо са валидни само за престъпниците и за кучетата, а не за човеците?
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А имах си аз , да кажеш,че имате вина! Сакън!!! Не бе , Боже- Станишев е виновен! Ти си полубог, ти си безгрешен, откакто ти ни управляваш ипо-дълго живеем!!!Е няма такъв ***!
5
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В случая Боко е прав! Кво ревете! Съдиите в *** са недосегаеми!
4
2
 
37
 
! Отговори
:) преди 12 години
С толкова полиция и пари за следене не можаха ли да ги следят тези ГАЛЕВИ?? Сигурно следят кой какво пише в Интернет, но Галеви "изпуснаха". Аре не сме толкова прости !
3
13
 
12
 
! Отговори
Хари Петър преди 12 години
Ами, в случая е прав Бойко - тези, дето са ги пуснали, не са под негово подчинение или на Цв.Цв. Лошо е, че станахме за смях и на белите кучета, а Галеви може вече и на Луната да са отишли... Wee to BG!
2
1
 
20
 
! Отговори
Кой управлява БГ преди 12 години
Към момента (началото на 2011 г.) пазарната капитализация на холдинга *** надхвърля 2,5 млрд. щатски долара, пряко или косвено осигурени (финансово, здравно, данъчно и т.н.) са над 20 000 души, а групата компании представлява най-големият български работодател и данъкоплатец;От Уикипедия
1
4
 
32
 
! Отговори
БиБи преди 12 години
Тройната коалиция е виновна!