11,1% - договорената отстъпка за газа с "Газпром"

До края на седмицата подписваме споразуменията с Русия
Обновена: 16 май 2012 19:54 | 16 май 2012 19:53,
35
11,1% - договорената отстъпка за газа с "Газпром"
Снимка: Reuters

Споразуменията за договорената отстъпка от 11,1% за спад в цената на руския газ ще бъдат подписани до края на тази седмица. За това се договориха министърът на икономиката, Делян Добрев, който е в Москва, и президентът на "Газпром" Алексей Милер.

Още по темата
Намалението на цената на природния газ ще влезе в сила със задна дата от 1 април, информираха от МИЕТ.

До 15 юни ще бъдат сформирани работни групи, които ще започнат работа по изготвянето на параметрите за новия газов договор.

На срещата е присъствал и изпълнителният директор на "Булгаргаз'' Димитър Гогов.

Министър Добрев и Алексей Милер са обсъдили и строителството на проекта "Южен поток"'.

Планът за осъществяването на проекта се изпълнява в съответствие с обявения график. Отбелязано е и успешното провеждане на търг за избор на подизпълнител на дейностите, свързани с териториалното планиране, оценката върху околната среда и подготовката на проектната документация на българския участък от газопровода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Аве то на вас и безплатна газ да ви дават пак ще ревете,нали все Българина е свикнал повече да реве от колкото да работи.Предпочита да си стои в къщи и да реве че няма пари и да му е виновно правителството.Ама вече безплатен обяд няма трябва да се работи а не да се реве.Ама те всичките който ревът са от червената гилдия а те много не си падат по работата......
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За *** нема угодия!Те предпочитат "компетентни" хора, като Р. Овч. и П. Димитров да водят преговорите с Русия за цените на газа, щото са "загрижени" за българските потребители! А защо се вдига цената от 01.07. - питайте ценообразувателя Р. Овч. защото така ги е договорил, че и засекретил договора за да не могат да се видят безобразията му...
26
2
 
2
 
! Отговори
Ще, ще преди 11 години
Като го подпишат, тогава бийте барабана. Стига с тия новини- предположения, за неопределено бъдеще. Дотогава ще нависнат герберски фирми-посредници да изпапкат разликата.
25
2
 
6
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
"..От както Гроб са на власт цената се е повишила с повече от 80 ст. Това всеки го знаеОставка за Мутринския картел!!!" Просто факти!!!!
24
3
 
10
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 11 години
ЗАЩО тогава от 01.07.2012 г. ще има НОВО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ГАЗТА????? Къде отиват тези 11,1 % в чий джоб?????? Възмутително! Не се чудете за резултата ви от Кюстендил, там беше началото на края ви.... Мръсни крадци!!!
23
8
 
5
 
! Отговори
умерен преди 11 години
Кви са тез смешни 11 % . Рашките трябва да значт ,че ако искат Потока да мине през нас за нас газта е без пари................иначе да се оправят. Ние сме лесни - още един американски ТЕЦ в Марица и един френски реактор в Козлодуй ...........ако искат да правят бизнес ще си плащат
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
отопление и топла вода ползвам на газ - честно казано много е чисто , удобно и комфортнопоследната година обаче не ми е изгодно и се отоплявам на климатици а топлата вода съм си я оставил на газКлиматиците ми имат добър СОР и засега ми се връзва сметката ...но като комфорт ....увиЖалко че ни клатят с цената , иначе всички биха се газифицирали
21
3
 
6
 
! Отговори
7 преди 11 години
Хайде върнете се в архивите и вижте кога още е обещано това намаление и от кого, подсказвам :))) беше на посещение един недолюбван вече встъпил в длъжност президент. :))) Та толкоз по въпроса кой какво бил договорил :)))
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проблемът не е в цената на Газпром, а цената на посредниците като Сашо Дончев и други олигарси..Даже Милер беше изненандан преди месеци от крайната цена тук. намаление ще се усети, ако ги няма Дончевци, но те захранват партиите. А и да сте чули компании, ДКЕВР, да намалят цените, дори и при намалена цена на газ? Не, тогава излизат с номера за зелена енерги и отново измъкване
19
10
 
10
 
! Отговори
Когато... преди 11 години
Когато направят връзките с другите държави, разработим собствените си находища, премахнем безумната забрана...дори и за проучване на шистов газ, премахнат пречките пред другите / не Лукойл/ вносители на петрол, Лукойл спазва закона.....едва тогава реална ще плащаме по-малко.Дотогава....тежко ни е горко...Корумпирани политици, с московка захапка и комсомолски плам, деца и внуци на агенти на КГБ и ДС и нискочела мутренска олигархия...ще ни смучат докрай. Няма спасение...Бягайте от БГ...
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако мислите, че това ще рефлектира върху цената на газта за домашните потребители лъжете се.Нито ще намалят цената за домашните потребители нито къп няма да има ново увеличение на газа не, че не е дигнат достатъчно.
17
2
 
9
 
! Отговори
Стари вести преди 11 години
Русия намали цената на природния газ за Европа , 17.02.2012, 13:21, московско времеСтава дума за цените в рамките на дългосрочните контракти, по условията на които Газпром направи отстъпки на редица европейски компании. Става дума за френската GDS Suez, германската Wingas, словашката SPP и турската Botas.Нашите партньори ни помолиха да преразгледаме цените. Ние корегирахме параметрите на формулата, което доведе до относително намаление на цените средно с 10%. Новата цена ще гарантира конкурентната способност на руския газ, отбеляза заместник-председателят на управлението на Газпром Александър Медведев.
16
5
 
6
 
! Отговори
do 16 преди 11 години
За това че у нас се продава най-скъпо може ш да целуваш ръка на приятеля си Костов, който подари Нефтохим на Лукойл и намаза хубава комисионна. Как може едно правиелсо да се меси в пазарните дела на една компания- нали тогава ти ще викнеш "къде се месите в часната инициатива?'.
15
6
 
20
 
! Отговори
Мъдра тактика! преди 11 години
ГЕРП владее изтънко изкуството на дипломацията. Първо оплюваш Русия и всичко руско, спираш договорени проекти мацаш паметниците на руските войни, после ходиш да просиш! Герберски типигьозлък! При това с някаква *** делегация начело с недоразвитото недоразумение Добрев. Руската дипломация е с огромни традиции и такива простотии там не минават без санкции. Какво ли още ни чака! Та ние внасяме природен газ десет пъти по скъп отколокото Беларус!
14
5
 
19
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Отново мутренски хитринки.Газпром намаля цените на газа за всички нейни клиенти по целия свят.Гроб изобщо са много далече от тези неща и никой не ги брои за 5 ст.За сравнение в БГ. се продават един от най-скъпите горива в света!!!!Даже в Днес.бг има такава статия от по-вчера.От както Гроб са на власт цената се е повишила с повече от 80 ст. Това всеки го знаеОставка за Мутринския картел!!!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И за чий вдигат цената на парното?
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То безплатен обяд няма. Интересно с какво пак сме се набутали
11
10
 
12
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
според договора Овачаров - цената беше 480$ за 1000 куб. метра (неизгодно), но Боко води преговори и тя стана почти 600$--Нещо не си в час. Кога при БСП е имало такава цена? Я ни пропомни. Може би лично Овчаров е получавал при тези цени газ и е пренасял газа в куфари от Москва в България.Или имаш предвид камисионната, която партийните другари са получили от Газпром. Агент Гоце каза, че е ударил голям шлем.
10
3
 
6
 
! Отговори
111 преди 11 години
без "нищо" едва ли е свалена тази цена. Къде е уловката ?
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Природния газ е едно от най-малко използваните горива в България, така че ми е точно през оная работа, още повече че съм си енергиино независим :)))