Спешните лекари ще вземат с 18 на сто повече

Заплатите им не са променяни от пет години
Обновена: 6 юни 2012 17:22 | 6 юни 2012 17:02,
34
Спешните лекари ще вземат с 18 на сто повече
Снимка: БТА

От този месец възнагражденията на работещите в центровете за спешна медицинска помощ в страната ще бъдат увеличени с 18 на сто, след като възнагражденията там не бяха променяни от 2008 г., съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

С приетото днес постановление Министерският съвет утвърди и съответната промяна в бюджета на здравното министерство, с което се осигуряват необходимите средства.

Промените ще са за сметка на намаляването на капиталовите разходи на здравното министерство, при спазване на утвърдената бюджетна рамка за 2012 г.

Увеличението ще излезе на бюджета 6 504 284 лева от юни до края на годината. С тези средства ще се увеличат възнагражденията и ще се покрият и задължителните осигурителни вноски от работодателя.

С увеличението на заплатите на спешните лекари, здравният министър Десислава Атанасова изпълнява едно от обещанията си в началото на мандата си.

С увеличението на възнагражденията в системата на спешната медицинска помощ ще се подобри качеството на медицинските услуги, извършвани от центровете за спешна медицинска помощ като по този начин ще могат да бъдат привличани лекари със специалност и квалифицирани медицински специалисти.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: спешна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 11 години
Те и сега са мотивирани само че различни мотиви ги водят !
7
12
 
14
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Какви 18% повече бе , 18 цирея да им излязат в алчните *** ! Няма да забравя ,наложи ми се да отида в спешна очна клиника със страшни болки в окото ! Поискаха ми 20 лв. въпреки ,че съм здр. осигурен , а това е спешна помощ ,за Бога ! Нямах и не ме прегледаха !Това само българи могат да го направят , и 100 Хипократови клетви да дадат ,файда няма !
6
0
 
17
 
! Отговори
пациентка преди 11 години
Новия министър удържа на обещанието си и увеличи заплатите на лекарите в Бърза помощ,но това няма да е достатъчно и трябва да се заеме сериозно,за да се подобрят условията в които работят и там да отиват по-добри и мотивирани лекари.
5
3
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Ако не е шуробаджанащината сме загинали държавния апарат ще се разпадне тотално!
4
2
 
19
 
! Отговори
деса поетеса преди 11 години
Еееехее то голямо увеличение, така ще забогатеят, че ще плуват в пари като чичо скруч
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека взимат!сега ще се избият за дежурства в спешното
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека взимат!сега ще се избият за дежурства в спешното
1
2
 
22
 
! Отговори
запознат преди 11 години
Нямам нищо против да се увеличат заплатите в спешните центрове дори двойно,но това едва ли ще ги спаси от *** побоища,и трябваше ли бащата на новата министърка да рабити в спешен център за да се стигне до това увеличение.