Не се поддавайте на провокациите на Октопода, зове Борисов

Няма да ме обвиняват снахи на политбюро, ядоса се премиерът
Обновена: 16 юни 2012 19:41 | 16 юни 2012 19:40,
859
Не се поддавайте на провокациите на Октопода, зове Борисов
снимка: БТА

Ветото е още един шанс да се постигне най-доброто в горския сектор за България и нейните граждани, заяви министър-председателят Бойко Борисов.
Днес президентът Росен Плевнелиев върна целия Закон за горите за преразглеждане в Народното събрание.

Действията му дойдоха, след като три дни екоактивисти блокираха движението около Орлов мост в София заради спорния закон. На извънредна пресконференция министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заяви, че законът е останал неразбран от част от хората. Той заяви, че по неясна причина кметовете на общините, на които е щял да помогне, не са подкрепили промените в законодателството.

”Философията на промените в този закон беше да се даде шанс за икономическо развитие на малките планински общини, да се гарантира развитието на ски туризма и утвърждаването на България като привлекателен зимен център”, обяснява Борисов

Премиерът призовава народните представители да разгледат и проведат по всеки член от Закона за горите задълбочено обществено обсъждане и да гласуват, като вземат предвид становищата на общините, екологичните организации и всички заинтересовани страни в този процес.

Министър-председателят не пропусна да спомене, че гражданите не трябва да се поддават на провокациите криминалните групи на Октопода, Кокаиновите крале, на олигарси и партии с користни политически цели. Борисов обявява, че не приема опитите на опозицията или на деца, снахи и политкомисари на бившето политбюро на БКП да го обвинят в антидемократичност.

Тезата за намеса в протестите на представители на организираната престъпност беше лансирана и от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той заяви, че зад протестите прозират интереси на престъпността. Като доказателство за това той посочи, че мъжът, който нападна вчера оператор на bTV, е криминално проявен за гребжи.

Инициативен граждански комитет "Да спрем екологичния рекет" излиза на протест срещу спирането на Закона за горите. Граждани от Разлог и Банско ще протестират в неделя от 13.00 часа в Симитли, на разклона на Банско.

"С тези си действия настояваме правителството да не се поддава на рекета на екоактивистите от жълтите павета. Действията ни са предупредителни, но заявяваме, че ако в понеделник правителството се поддаде на натиска на екоактивисти и отново спре инвестиционните проекти в планинските общини, от наша страна ще последва поетапна блокада на път E-79", се казва в изявлението на гражданите до медиите.

Междувременно малко след изказването на Мирослав Найденов, че общините не са го подкрепили, членовете на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България излязоха с декларация, че подкрепят промените в Закона за горите.

Подобряването на туристическата инфраструктура и изграждането на нови съоръжения ще доведе до "отварянето" на горите за всички. В противен случай продължаваме да прилагаме на практика старата поговорка "Вода гази - жаден ходи", се посочва в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


859
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
584
4
 
2
 
! Отговори
DO 666-SUPER преди 11 години
TI OTNOVO IZRASI GLUPOSTI, NO IZBQGVASH VAPROSA - KAKAV POLITI4ESKI EMIGRANT SI?- ILI SI BRATOV4ED NA BAI-MILLE?
583
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали ви казах че, мутрите и *** са му като родни дечица!
582
1
 
3
 
! Отговори
Б БОРИСОВ преди 11 години
ЧЕТЕМ СИЧКО...!
581
3
 
7
 
! Отговори
Тиквоча преди 11 години
Айде стига с тоя ***! Досадно е вече!
580
3
 
10
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....СКЪСАНИТЕ ГУМЕНКИ МИ ГУВОРАТ ЧЕ ФИЛИЯТА С МАС ВЕЧЕ НЕЕ НА МОДА...!...ФИЛИЯ С АСФАЛТ НА СЕКИ МАГИСТРАЛЕН КИЛОМЕТАР ВИ ЧАКА ОТ ЛЕЛЯ ЦАЧКА*...!/ТОВА НА БИЛБОРД У ПОЛЕТО/.../ЛЕЛЯ ЦАЧКА* Е ГУТВАЧКАТА НА БАЦКО...!
579
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу Герб.Долу цялата герберска *** която ни докара до глад и мизерия каквато никога не е била.
578
3
 
6
 
! Отговори
Ралф преди 11 години
Е то е видно, че зад протестите стои организираната престъпност! Нещастници...
577
3
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЦЕ СЛУНЦЕ МОЕ КУДЕ РИТАШ ДНЕСКА ПАЗИ ТИГРЕ ДА НЕ ТЕ РИТНАТ ПА У ТИКВАТА ЧЕ УТРЕ СИ НА РАБУТА...!
576
1
 
12
 
! Отговори
Gen преди 11 години
"Тезата за намеса в протестите на представители на организираната престъпност беше лансирана и от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той заяви, че зад протестите прозират интереси на престъпността. Като доказателство за това той посочи, че мъжът, който нападна вчера оператор на bTV, е криминално проявен за гребжи."Е гения си е гений! Шерлок ела и се учи как се разсъждава!
575
4
 
16
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....20 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ ...3 ГОДИНИ ГРОБАРИЗАЦИЯ ...!
574
2
 
20
 
! Отговори
ЛЪЖИ БОЙКОВИ преди 11 години
АЗ МИСЛЯ ЧЕ ОКТОПОДА Е БОЙКО БОРИСОВ С НЕГОВОТО ОБКРЪЖЕНИЕ- ЗАЩО НЕ ГОВОРИШ ЗА *** ЗА ЦРУ, ОКТОПОДА Е ГЕРБ. ЗАЩО В ЗАПАДНИТЕ МЕДИЙ ПИШЕ ЧЕ МАФИЯТА СИ ИМАЛА ДЪРЖАВА? НОВИЯ ЗАКОН ЗА ГОРИТЕ ОБСЛУЖВА ОКТОПОДА И ТИ ДОБРЕ ГО ЗНАЕШ ЗАЩОТО СИ ЧАСТ ОТ НЕГО.
573
2
 
17
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ГЕРБ ГРОБ ЗА НАРОДА...!
572
1
 
23
 
! Отговори
иван преди 11 години
значи като 10 хил. души протестират в софия, това са "еколози". а като 100 платени *** на цеко блокират пътя Е79, това са "граждани"?
571
1
 
29
 
! Отговори
mmmm преди 11 години
Измина 3 год от парламентарните избори. Това е повод отново да оценим свършеното от Правителството на ГЕРБ. Този път ще направим съпоставка на обещанията и тяхното изпълнение.Обещание. Развитие на зелен бизнес и данъчни стимули за инвестиции в енергоспестяващи технологии. Неизпълнено!Обещание. Инвестиции в земеделието, бърза комасация, ефективно усвояване на парите от Европейския съюз. НеизпълненоОбещание. Финансова децентрализация на общините. НеизпълненоОбещание. Премахването на монопола на здравната каса и въвеждането на индивидуални здравни партиди. Неизпълнено!Обещание. Ревизия на всички заменки, спорните приватизационни договори и сключени концесии.НеизпълненоОбещание. Мораторим на строителството върху гори, придобити чрез замяна. Неизпълнено!Обещание. 15% ДДС. Неизпълнено!Обещание. 10-12% икономически растеж годишно. Неизпълнено!Обещание. 7% данък върху доходите и 1000 лева необлагаем минимум. Неизпълнено!. Обещание. Върховенството на закона и независимата съдебна система. Неизпълнено!
570
2
 
1
 
! Отговори
evelina преди 11 години
POZDRAVLENIA ZA 685. EDIN NORMALEN 4OVEK DA VIDI REALNOSTTA.
569
0
 
18
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Нали все казваме: Да сме живи и здрави, другото ще се оправи" Не, не е така! "Голо здраве,половин болест!", " Богатите умират веднъж,бедните,всеки ден!"Така, че да се вземаме в ръце и да издухаме издуханите си политици, като гърците, ако ще и пет пъти да правим избори!!!
568
0
 
20
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
От *** не можем да се защитим, от *** не можем да се защитим, от политиците и мутрите също...абе от какво можем да се защитим ние...народ ли сме или ***???
567
3
 
18
 
! Отговори
тишо преди 11 години
боко народа вече не те иска що не вземеш да си ходиш заедно с другите *** покрай теб накрадохте се достатачно
566
3
 
18
 
! Отговори
евлоги преди 11 години
не се подавайте на простотиите на една мутра.
565
4
 
18
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...БАЦЕ СУТРИН СЕ МОЛИ НА ПОРТРЕТО НА СТЕНАТА ТАКА... БОЖЕ ТОШКА АИДЕ ОШТЕ ЕДИН ДЕН ДА СЪМ ПРЕМИЕРЧЕ...!