Чистка в борда на директорите на "Пирогов" след скандалния доклад

Проверката не целяла да дискредитира болницата, твърди Атанасова
18 юни 2012 17:24,
43
Чистка в борда на директорите на "Пирогов" след скандалния доклад
Атанасова ще проверява всички болници. Снимка: Impact press group

Ще има смени в ръководството на болница “Пирогов“ , заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

До края на седмицата ще бъдат направени промени в Борда на директорите на лечебното заведение. Причина за промените стана докладът за болницата, който показва много нарушения.

Атанасова оповести съдържанието на документа, който показва явни нарушения в процедурите за провеждане на обществени поръчки, както и сключването на странни договори в болничното заведение. Проверката е показала, че в болницата е имало договор за опис и подредба на книги, който бил на стойност 5400 лв. Имало договор и за консултант, който да помага на пациентите да изберат какво да четат.

Още по темата

Днес Атанасова обясни, че въпросният доклад ще бъде изпратен до всички институции, които имат отношение – на финансовата инспекция, на НАП, на Инспекцията по труда и на Прокуратурата, за да установят дали са верни и правилни констатациите в него.

Министърът обясни, че не иска да се ангажира със заключения за последствията от доклада. Тя се надява, че всички институции ще имат становища в най-кратък срок.

Атанасова обясни още, че този доклад е направен, за да може тя да се запознае със състоянието на болницата.

Малко след оповестяването на данните от “Пирогов“ се оплакаха, че това е кампания, която цели оклеветяване на болницата и манипулиране на общественото мнение.

Днес Атанасова отхвърли тези твърдения и обясни, че никога не е имала за цел да злепоставя работещите в “Пирогов“. По нейни думи болницата е стандарт за качество в медицината, особено спешната. Според министъра обаче по съвсем различен начин стоят нещата с финансовата дисциплина на лечебното заведение.

Атанасова се ангажира още, че ще има регулярни проверки на всички лечебни заведения. В момента имало вече няколко проверки.

Тя посочи, че вече са били направени доклади за работата на  Педиатричната болница във Видин и на болница “Света Марина“ и се надява вече да се работи по отстраняване на констатираните нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
алекс преди 11 години
Цялото племе е крадливо,всеки влачи всичко,което може да докопа!Разликата е във възможностите!
33
2
 
2
 
! Отговори
!!11 преди 11 години
ЕДИН БУШОН Е "ДАМАТА"!
32
2
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ПИРОГОВ Е ДЪРЖАВЕН НА ПЪПА НА СТОЛИЦАТА И СА КРАЛИ ЛЪГАЛИ ДО НАСИТА ,А КОИ ЩЕ ПРОВЕРЯВА/КАСОВИТЕ АПАРАТИ/ НА ЧАСТНИТЕ КАБИНЕТИ НАСЕЛЕНИ И ПРЕНАСЕЛЕНИ НАВСЯКЪДЕ...ТО КАКТО Е ТРЪГНАЛО В СКОРО ВРЕМЕ НЯМА ДА ИМ КОИ ДА ЛЕКУВАТ
31
3
 
10
 
! Отговори
аноним преди 11 години
Тази млада жена.- министър или министърка въобще не е лекар! Но не отва е същественото- пределно ясно е,че и "Пирогов" се подготвя за приватизация. Тази дама е само на 32 години- не е възможно да има някаква солидна и сериозна практика по каквото и да е било. Ако е завършила университет на 24 години, тя има САМО 6 г трудов стаж. И Айнщайн не е бил Айнщайн 6 г след завършване на университет. Просто тя е проводник на една политика. Въпрос на избор!
30
5
 
4
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Тази лека жена на снимката лекар в какво направление е?
29
0
 
1
 
! Отговори
Уточнение преди 11 години
За борда на държавния кораб говоря.
28
0
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
всички от "борда" зад БОРДА
27
2
 
4
 
! Отговори
пожелание преди 11 години
qwer да го лекува д-р Атанасова.
26
9
 
5
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Ха ха колко са *** тези червени бе, била грозна,имала торбички и т.н.,ами тя нема да се явява на конкурс за красота бе ,друг казва за частната и клиника,а този с тази клиника дали знае къде се намира ? Да ви кажа нещо ДРУГАРИ ГЕРБ ще ви бият и на следващите избори,това е повече от сигурно и вие го знаете,защото сте един файтон античовеци заедно с овчарите от село и пенсиите които вече забравят да се изпикаят,а дали няма да забравят за кого да гласуват а ?
25
6
 
9
 
! Отговори
баси преди 11 години
Тази кокошка май не е и лекар.Откъде толкова акъл.Научила е само таблицата за умножение.
24
1
 
8
 
! Отговори
Както обикновено преди 11 години
И отново крадецът вика дръжте крадеца...
23
7
 
7
 
! Отговори
лекар преди 11 години
Тая ***,вместо да ходи да копае царевицата на село е тръгнала на война с хора,които 100 живота да живее няма да ги стигне.
22
0
 
4
 
! Отговори
Бонев преди 11 години
Само там ли?Или после и в други градове?
21
2
 
10
 
! Отговори
Трънъ преди 11 години
Пак горките лекари не са посрещнали подобаващо едно от 240-те божества.Нямало е банкет и подлизурство,нямало е и кебапи!А сега да се научат следващите!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дегерберизация трябва... като денацификацията... И декомунизация също. Абе какво стана със закона за лустрацията?
19
1
 
8
 
! Отговори
SP преди 11 години
Задължително трябва да се плащат здравните осигуровки, защото както се вижда здравеопазването е "недофинансирано"!!!!! И аз искам такова НЕДОФИНАНСИРАНЕ - 30 000 лева заплата!!!!!
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а какво стана с частната клиника на тази девойка? Има ли, няма ли... журналистите нещо не са заинтересувани особено
17
7
 
4
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Ей умник от пост 18 и като спасяват човешки животи,какво от това нали за това са се клели бе,да не са им давали дипломи на сила, да не са ги били по главите насила да учат медицина ? По твойта повече от просташка логика излиза,че - " давайте сега ще спасиме няколко и ще крадеме безнаказано"*** логика.Ами убитите от лекари пациенти,това да не спада към "подържане равновесието в приридата" български кретенино ?
16
7
 
9
 
! Отговори
sante_dog преди 11 години
Нека има проверки и ако има нарушения да се накажат виновните и т.н. Но е несериозно да се сменя ръководството за 5400лв договор за опис на книги - колко книги, какви (ако са 2-3 хиляди книги специализирана медицинска литература е едно ако са 5 книжки с картинки си говорим за друго)! или има и други неща които не се казват, или си кадруват... Вярно това са пари от нашия джоб но с тях ли ще оправите здравната каса? 5400? даите нещо друго
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мисля че само в пирогов е така,в всички градове болниците правят големи нарушения.