ГЕРБ се отказа Цветанов да бъде шеф на предизборния щаб

Управляващите ще забранят на министри и премиер да изпълняват тази функция
27 юни 2012 18:20,
92
ГЕРБ се отказа Цветанов да бъде шеф на предизборния щаб
На кръгла маса беше обсъден Изборния кодекс. Снимка: БТА

ГЕРБ ще предложи министри, вицепремиери и премиер на страната да не могат да бъдат шефове на предизборни щабове. 

Това съобщи министърът на вътрешните Цветан Цветанов по време на кръгла маса за изборния процес, организирана от президента Росен Плевнелиев.

Цветанов беше остро атакуван от опозицията на предишните избори, че от една страна е министър на вътрешните, а от друга – шеф на предизборния щаб на ГЕРБ.

Той определи обвиненията срещу него, че е въздействал върху изборния процес, като смехотворно, но популистки това се лансирало в публичното пространство.

"Това ще затвори и последната възможност за някаква спекулация, защото, когато съм законоустановен платен годишен отпуск, аз не съм влизал в министерството и умишлено не съм влизал, защото, ако бях забелязан да влизам, представете си какви спекулации щяха да бъдат породени.

Сега отново на дневен ред излиза публичното говорене на някои субекти в публичното пространство, политически, че едва ли не МВР упражнява натиск върху политическите опоненти на управляващата партия за подслушване на телефони. Това са толкова несериозни неща, че не си заслужава просто да го коментираш", заяви Цветанов, визирайки Меглена Кунева, която вчера изрази съмнения, че е подслушвана.

Според МВР шефа имало вече достатъчно подготвени хора, които са натрупали сериозен опит и могат да оглавят предизборния щаб, това можело да бъдат и депутати.

"Ще искаме да има регистър за застъпниците, който да бъде на всяка една политическа формация и по този начин ще има пълна прозрачност – допълнителна гаранция за това кои са застъпниците, колко са тези лица, за да може всичко да е ясно. Смятаме, че е разумно избирателите да могат сами да проверяват в един регистър", коментира Цветанов.

Вътрешният министър обяви като неоснователни твърденията за големия брой недействителни бюлетини на последните избори, като съобщи данни от предишни избори.

"Относно списъците за МВР, и по-специално българските документи за самоличност, които дават към ЕСГРАОН, аз смятам, че това вече е отпаднало, защото с последните изменения в Закона за гражданската регистрация, има вече текстове, които са премахнали тази възможност. И всъщност от 5-6 е публикувано в Държавен вестник, тази възможност не стои на дневен ред и МВР не предоставя информация на ГРАО, по която тя да си гради своите списъци", коментира още министър Цветанов.

До края на месеца парламентарната група на ГЕРБ ще представи предложенията за промени в изборното законодателство. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз предлагам да спре да е министър - по-добре е като вариант, пък нека си е само шеф на предизборен щаб
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
той мръсната работа си я свърши, кво значение има всъщноист как ще се казва шефа на предизборния щаб за следващите избори ? всички знаем кой дърпа конците
40
0
 
21
 
! Отговори
Мисли преди 11 години
1. Пази боже сляпо да прогледа2. Колят народа тъй както еничарите не са го клали3.Василий *** - ряпа да яде Но, не вярвайте в това. Честността прелива от тях.
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
простотийте неспират
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ - изключително антинародно и антинационално сдружение с огромно самочувствие.
37
0
 
20
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
***...Не е нужно това да се забранява, в никоя нормална страна това не може да се случи.А дали сме нормална страна ще се види и по броя на минустчетата - тъжно е когато си толкова ***, че дори не знаеш кое е нормално.
36
0
 
12
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
***...Не е нужно това да се забранява, в никоя нормална страна това не може да се случи.А дали сме нормална страна ще се види и по броя на минустчетата - тъжно е когато си толкова ***, че дори не знаеш кое е нормално.
35
0
 
14
 
! Отговори
arhar преди 11 години
След като за ' човекът от народа ', който беше с най - висок рейтинг , започнаха да ни обясняват, че бил и художник, а сега щял и да се жени, но след като си свършел държавната работа, значи нещо не е наред ? Липсва му вече кредит на доверие ? Учудвам се, че още не са го обявили за Леонардо !? Такава многостранно развита личност ... А защо тогава ще си внасяме инженери от Индия при толкова гениални политици и олигарси у нас ? Нима споменатите лица не могат да измислят новите технологии ? Или май вече балонът започна да се пука ?
34
1
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Sled dazd kaculka i sled svatba bulka
33
1
 
12
 
! Отговори
Опааа... преди 11 години
Тука става нещооо...
32
2
 
13
 
! Отговори
бай Ганьо преди 11 години
ГЕРБ се отказа от Цветанов и върна мандата на президента по ми харесва като новина!!
31
1
 
15
 
! Отговори
Тука има тука Няма ! преди 11 години
ГЕРБ ще предложи министри, вицепремиери и премиер на страната да не могат да бъдат шефове на предизборни щабове. Това съобщи министърът на вътрешните Цветан Цветанов по време на кръгла маса за изборния процес, организирана от президента Росен Плевнелиев !!!!! Е и това какво ще промени нещата, някой може ли да ми каже ? Няма да ли да има бременни чували със бюлетини ? Няма ли да има политически запъртъци които да броят и подменят бюлетините ? Няма ли да се купуват *** и други гласове ?
30
7
 
1
 
! Отговори
за победителите преди 11 години
Станишев,Кунева,Костов,Сидеров и Яне са подгряващата група преди големите от ГЕРБ да бъдат пак изкарани на БИС .
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ/бкп и БСП/бкп се намират в тайни кръвосмесителни ЛЮБОВНИ отношения бидейки най-мили ОТРоЧЕТА на милиционеро - комунистическата ни ОЛИГАРХИЯ! ТОЧКА!
28
26
 
6
 
! Отговори
ЦвИК преди 11 години
Каквото и да реши ГЕРБ, останалите пак ще пият по една судена вода..Мая Манолова отсега е започнала.
27
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи, който не е с ГЕРБ е комунист? Това е като едно време - който не е с партията е враг на народа.
26
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки, който гласува за тиквата и ко. е в моите очи автоматично се превръща в анти-българин, ***!!!
25
3
 
21
 
! Отговори
Сакън, недейте преди 11 години
Ще изпущиме работата. Виж как хубаво ВЪТРЕШНИЯ министър свърши предната фалшификация. Освен, ако ТАЙНО-ТАЙНО, полицаите пак помогнат на някоя жена да носи бюлетините. Той Бат Бойко си знае работата.Зер я изтървал изборите, я отишъл да живее срещу тях. Отиде младата булка, дето се надява да я земе.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ееех какви страсти се завихрят, какви нерви ио препирни, какви сметки и сметчици. Има още не знам си колко време до следващите избори а глутниците и оляво и от дясно точат зъби за бъдещата плячка. Как да се докопат, доберат, заграбят, обсебят нещото наречено власт. Бъдещите разпределения на порциите. Сладките държавни поръчки за свои и наши хора. Заменки, концесии, добив, митници. Ей хора! Събудете се! Цялата досегашна политическа система трябва да се прочисти. Из основи! Независмо от цвета и!
23
2
 
21
 
! Отговори
коко преди 11 години
еее горкия Цв Цв,няма да може да си купи още един апартамент.затова пък ще си вземе отпуск по изборите и ще отиде на някой остров да си почине пък белким намери Галевите и Георги милионерчето