Доган и Пеевски – парламентарните кръшкачи

Трети и четвърти са двама депутати от "Атака" и ГЕРБ
13 юли 2012 07:14,
34
Доган и Пеевски – парламентарните кръшкачи
Снимка: Impact Press Group

Депутатите от ДПС Ахмед Доган и Делян Пеевски остават рекордьори по отсъствия от заседанията на парламента и през юни.

Справката на Народното събрание сочи, че двамата не са дошли на нито едно от общо 16-те заседания на депутатите през миналия месец.

Двамата са пропуснали и всичките 75 пленарни заседания на парламента за първото шестмесечие на годината.

Трети по отсъствия от работа за юни е депутатът от "Атака" Николай Пехливанов, който бе кандидат за кмет на София. Той е пропуснал осем от заседанията на парламента.

Четвърти по неизвинени отсъствия за миналия месец е ГЕРБерът Красимир Петров, който е изтървал четири заседания на депутатите.

От администрацията на парламента обясняват пред в. "Труд", че по правилник, когато народен представител пропусне заседание, от възнаграждението му се удържа сумата, която би получил, ако участва в него.

Така на практика депутатите, които не ходят на работа, не вземат заплати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
страшно е, ей преди 11 години
Какъвто и да е правилникът на НС, никой не го бръсне за слива и не го изпълнява! Точно, както става и с много съдебни решения. По правило, протестираме СРЕЩУ лобистко законотворчество или ЗА неизбирателно прилагане на закони. Но, изглежда трябва вече групово от улицата да въдворяваме изпълнението на някои закони.
26
0
 
1
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
Депутатите, които не ходят на работа, не вземат заплати и с това ще им се накривят шапките! Трябва за неизвинено отсъствие от работа над 3 дена да настъпи незабавно УВОЛНЕНИЕ!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моля редакторите да ни занимават с тези други *** само когато ги опандизят дефинитивно!И да не им показват снимките, че сме ги гледали достатъчно, отврат!
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов ,как са назначават кадри в МВР Кърджали 15 000лвКажи нещо по въпроса
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА ЗДРАВЕ
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DRUGARQ "SAVA"--TURSKOEZI4NIQ ***,NQMA NI6TO TURSKO,OSVEN EZIKA IOGRABENITE OT NAS ETNI4ESKITE TURCI PARI
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хидроинжинер номер 1 на България няма време за глупости!
20
1
 
12
 
! Отговори
teo преди 11 години
ГОСПОЖО ЦАЧЕВА, НЕ ПРАВЕТЕ ГЕРОИ ТАКИВА ДЕПУТАТИ КАТО ТЕЗИ ДВАМАТА ХАЙЛАЗИ ДОГАН И ДЕЛЯН, А ПРОМЕНЕТЕ ПРАВИЛНИКА НА НС С ТОЧКА ЗА ПРИСЪСТВИЯТА - ДЕПУТАТ КОЙТО Е НАПРАВИЛ 20 НЕИЗВЕНЕНИ ОТСЪСТВИЯ ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ЗАЛА ЗА СЕ ОСВОБОЖДАВА И ЗАМЕНЯ С ДИСЦИПЛИНИРАН ДЕПУТАТ ОТ СЪЩАТА ПАРТИЯ!!?? ТАЗИ ТОЧКА ЩЕ ПОДОБРИ РАБОТАТА НА ПАРЛАМЕНТА, А В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НАМАЛЕТЕ БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ 240 НА 120 , НО КОРЕКТНИ, ДИСЦИПЛИНИРАНИ И ВЪРШЕЩИ РАБОТА ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
19
2
 
11
 
! Отговори
teo преди 11 години
Бойко, ПРОМЕНЕТЕ ПРАВИЛНИКА НА ПАРЛАМЕНТА С ТОЧКА ЗА ПРИСЪСТВИЯТА - ДЕПУТАТ КОЙТО НАПРАВИ 20 НЕИЗВИНЕНИ ОТСЪСТВИЯ ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ЗАЛА ЗА ТРИ МЕСЕЦА, НАПУСНЕ ПАРЛАМЕНТА И ЗАМЕНЕН ОТ ДРУГ ДИСЦИПЛИНИРАН ДЕПУТАТ ОТ СЪЩАТА ПАРТИЯ!!! САМО ТАКА ПАРЛАМЕНТА ЩЕ БЪДЕ КОРЕКТЕН ЗАКОНОДАТЕЛЕН ОРГАН НА БЪЛГАРИЯ, ОК???
18
4
 
12
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
Каква е тази система в БГ, при която получаваш много пари от работа,за която нямаш хабер,дори не ходиш на раб.отното си място.От друга страна в ръцете ти е мощен инструмент /държавната машина/,чрез която печелиш десетократно повече.Срам ме е,че съм БЪЛГАРИН!Преди време мислех, че БГ има шанс, но последните десетина години /особено последните 3/ загубих всякаква надежда.
17
5
 
8
 
! Отговори
Цвък Цвъкев преди 11 години
Нормално е да не ходят на работа,нали Тикво Сибянкянски е техех авер....
16
15
 
4
 
! Отговори
1 преди 11 години
Все за догановия се ловите,оставете човека на мира ,гледайте във вашата паница,той гладен няма да умре,някои умишленно пущат коментари за доган, и агънцата веднага се хващат,започват да коментират.
15
2
 
4
 
! Отговори
dimitarivanov53 преди 11 години
Darjavata ne moje da se spravi s edin samozabravil se turchin.
14
0
 
13
 
! Отговори
няма значение преди 11 години
За колко отсъствия изключват от училище? Ако съпоставим нещата - тези трябвало отдавна да бъдат изхвърление при положение, че носят отговорността да представляват избирателите. Но докато успешно промиват мозъците на народа в България - така ще е.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Депутатите от ДПС Ахмед Доган и Делян Пеевски да отстъпят "работното си място" на някой безработни , поне да вземат някой лев!
12
0
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
до teo - същото мисля и аз , защо ги избираме , за заплати ли да получават или да са отговорни държавници. Да се намали броят на депутатите в рамките д0 60 човека !!!
11
2
 
18
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 11 години
ще ви работи доганчо за заплата?! при тези милионни хонорари...!! не знам как има още *** да гласуват за него, при положение че не стъпва в парламента за където са го избрали? ама така е, тя простотията по хората ходи...
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се съкрати парламента на 90 човека излишните мерцедеси се продават и се строят няколко детски градини ко има да се мисли, партия с 2 човека избиратели няма място у парламенто.
9
2
 
25
 
! Отговори
ined преди 11 години
За какво му е на такъв известен хидроинжинер като Доган депутатска заплатка, ще драсне на бързо някое каналче и ще си прибере 1~2 милиона лева хонорар.
8
1
 
16
 
! Отговори
www преди 11 години
ЗА 20 ГОДИНИ ВСИЧКИ АКО БЯХА РАБОТИЛИ 20 ДЕНА НА ГОДИНА МОЖЕ БИ ДНЕС ЩЯХМЕ ДА БЪДЕМ ПО ДОБРЕ ..