Четвърти вот на недоверие към кабинета "Борисов"

Той е заради лошия евродоклад и провал на ГЕРБ в сектор сигурност
Обновена: 24 юли 2012 12:12 | 24 юли 2012 07:00,
507
Четвърти вот на недоверие към кабинета "Борисов"
Премиерът Бойко Борисов Снимка: БТА

На извънредно заседание от 13 часа днес депутатите ще дебатират по четвъртия вот на недоверие. В мотивите е посочено, че той е поискан заради "провал на политиката в областта на правосъдието и вътрешните работи".

Гласуването ще е в сряда  - 24 часа след приключване на дискусията. 
 
Искането за поредния вот на недоверие към управляващите от ГЕРБ беше внесено в деловодството на парламента на 19 юли /четвъртък/ от 74 народни представители от БСП, ДПС и независими. 
 
Миналата седмица БТА заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова беше категорична, че мнозинството не се притеснява от поредния вот. 
 
Вече имахме три неуспешни вота на недоверие, припомни тя. От ДСБ вчера обявиха, че няма да участват нито в дебатите, нито при гласуването. В началото на днешното заседание в декларация тъмносините ще обявят своите мотиви и ще призоват партньорите си от СДС в ПГ на Синята коалиция също да "бойкотират" вота и да напуснат пленарната зала. 
 
"Атака" е против ГЕРБ, защото не се справя с управлението. Няма да ги подкрепим на този вот, обяви лидерът на националистите Волен Сидеров. 
 
Първият вот на недоверие /неуспешен/ - през октомври 2010 г., беше по инициатива на БСП и ДПС, заради политиката в сферата на здравеопазването. 
 
Вторият, също неуспешен, опит за парламентарно бламиране на правителството на премиера Бойко Борисов, беше заради неуспеха на антикризисната политика. Той беше през юни 2011 г. и отново внесен от Коалиция за България и ДПС. 
 
Месец след това - през юли миналата година, беше иницииран и третият, отново не минал вот на недоверие, за "провал на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, провалено членство в Шенген, полицейщина и нарушаване на основни човешки права". Той отново беше на КБ и ДПС. 
 
В началото на април т.г. Коалиция за България и "Атака" внесоха искане за вот на недоверие към правителството заради спиране на проекта за АЕЦ"Белене" и провалената енергийна политика на България. По-късно съвносителите от "Атака" оттеглиха подписите си и така подписката беше анулирана, а вотът не се състоя. 
 
В началото на миналата година мнозинството даде подкрепата си за управлението на ГЕРБ при гласуването на поискания от самия министър-председател Борисов вот на доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


507
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ ненадминати лъжци и крадци. Оставка.
41
0
 
1
 
! Отговори
от 27 до varg, преди 11 години
varg,извинявай, не те бях прочел правилно
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И КОНФИСКАЦИЯ + ПУБЛИЧЕН НАРОДЕН СЪД
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доган - тайната дружка на БОКО
38
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Премиерата ББ ми втръсна - да й дръпнем завесите окончателно!!!
37
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
до 32,нещо да е излъгал пост24,всичко е вярно,защото това за комунистите е вярно ,но твоята любима тиква също е комунист
36
10
 
9
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Вот на недоверие е НЕДОПУСТИМ за 5г.доклад от ЕС,защото за 2.4г. носи отговорност правителството на тройната ламя(бкп_бсп,дпс и ндсв),и за останалите 2.6г.носи отговорност правителството на герб.РЕДНО БЕШЕ БОЙКО,СТАНИШЕВ,ДУГАН И ЦАРЯ;ДА СЕ ИЗТАПАНЧЯТ ПРЕД ЦЕЛИЯ НАРОД И ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА 5г.безхаберие от страна на две правителства и 4-ри партии,които доведоха БГ да стане *** на ЕС,които така достойно бе илюстрирал чешкия художник.И да се сърдят и да не се сърдят *** си остават БГ...
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав е човека - Октоврийската революция в Русия не е възникнала, щото на Ленин тъй му се е искало. Имало е огромно недоволство и никакъв друг начин за оправяне на нещата. Когато една власт не може да бъде свалена по мирен начин възниквеа революция. Помним също Чили - 1973. Комунистите идват на власт демократично с избори. Избити 30 000 след преврата организиран от ЦРУ.
34
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тука само гадни комунистически *** са се събрали тази сутрин. Не измряхте ли бе.
33
2
 
16
 
! Отговори
носталгично преди 11 години
Да беше жив бай Тошо, всичко щеше да е в крачка, а то какво - охранителят му.Забравихме, че от всяко дърво *** не става.
32
2
 
13
 
! Отговори
до 46 преди 11 години
В България права имат само малцинствата- Ние имаме само задължения. Затова догодина те пак ще гласуват за тях, а ние ще им плащаме помощи за да оцеляват.
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Края на крадливото ГЕРБаджийско управление е близо
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смърт на капитализма.
29
3
 
24
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Че трябва да има вот на недоверие заради доклада на ЕК е неоспоримо! Друг е въпросът, че партии-въртиопашки като СДС, ДСБ, РЗС и уж независими няма да го подкрепят, защото се страхуват за топлите си местенца в парламента! Според мен никой там не мисли за държавата и хората, а всички мислят за пълните си с държавна пара джобове! Ако мислеха, нямаше да се допусне такова разграбване на държавата, такава подигравка с хората, а сега вече и застрашаване на сигурността ни! ГЕРБ трябва да се махат!
28
2
 
19
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Точно байо, само РЕВОЛЮЦИЯ може да оправи нещата в България!
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние сме техни работодатели - избрали сме ги да работят в интерес на хората а те работят в интерес на група фирми, които пълнят техните гуши.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 36Как да притежава имущество,като го мързи да работи. И от скудоумие само прави деца.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един голям метеорит върху парламента и нещата ще се оправят.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом няма гражданско общество, което да не допуска безобразия - така ще бъде.
23
1
 
16
 
! Отговори
байо от село до 31 преди 11 години
Трябва ни РЕВОЛЮЦиЯ, а не протест. С протести,за съжаление, нищо не се променя. Поне на Балканите е така.