България и МВР са сигурен и надежден партньор, заявиха от Сикрет Сървис

Калин Георгиев се срещна със зам.-шефа на американската служба Смит
25 сеп 2012 11:40, Елка Василева
18
България и МВР са сигурен и надежден партньор, заявиха от Сикрет Сървис
Калин Георгиев при посещението си в Сикрет Сървис. Снимка: МВР

Главният секретар на МВР Калин Георгиев се срещна със заместник-директора на Сикрет сървис в първия ден от посещението си в САЩ, съобщиха от пресцентъра на МВР. Главен комисар Калин Георгиев е на петдневно работно посещение в САЩ. Придружава го директорът на ГД “Национална полиция“ главен комисар Ангел Антонов.

Двамата проведоха срещи с ръководни представители на американската Сикрет Сървис - службата, отговаряща за противодействието на фалшивите парични знаци, финансовите престъпления и охраната на американския президент.

Главен комисар Георгиев и главен комисар Антонов разговаряха със заместник-директора на службата А.Т. Смит, с помощник-директора по оперативната дейност Пол Мориси, както и с ръководители на основните оперативни звена на Сикрет Сървис - по киберпрестъпленията, по финансовите престъпления, по фалшивите парични знаци. Двамата посетиха и специализирани технологични и криминалистически лаборатории на службата.

По време на срещите беше констатирано изключително високото ниво на взаимодействие между оперативните дирекции на МВР и Сикрет Сървис.

"Когато кажем България и МВР, ние имаме предвид добър приятел, сигурен и надежден партньор", подчерта заместник-директор Смит. Беше обърнато специално внимание, че като все по-голямо предизвикателство се очертават престъпленията в интернет пространството, а с напредването на технологичните достижения все повече се интернационализират организираната престъпност и съпътстващите я дейности. Затова е необходимо непрекъснато подобряване на двустранното сътрудничество между правоохранителните органи и най-вече съвместната оперативна работа в реално време.

Американската страна изрази готовност да продължи да подпомага българските служби с провеждане на различни по характер обучения и тренировъчни курсове. В много отношения и самите американски служби има какво да научат от своите български колеги, заявиха ръководните служители на Сикрет Сървис.

При срещите в оперативните звена на службата бяха обсъдени конкретни елементи от съвместната оперативна дейност в областта на киберпрестъпленията, фалшивите парични знаци и престъпленията във финансово-кредитната система.

Работната визита на главния секретар Калин Георгиев и директора на ГД "Национална полиция" Ангел Антонов продължава с посещение във Федералното бюро за разследване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Г-н Смит, надявам се, че хвалите нашето мвр, само защото не зачита изобщо суверинитета на Р. България и Ви позволява да получавате каквато и да е информация, включително и държавни тайни, както и да лобирате за вашите си интереси, нищо, че последиците от това е - атентата в Бургас. Искрено се надявам, че защитавайки интересите на гражданите на САЩ не искате такова мвр да гарантира опазване на тяхната сигурност и събиране на доказателства по наказ. дела, които водят единствено до оправд. присъди!
16
0
 
2
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 11 години
Да бе,то затова хората не ни щат в Шенген щото сме много надеждни.Как може да е надежден партньор служба ,чиито служители получават по 300 евро заплата и немалка част от тях са корумпирани.хората това го казват от любезност ,не го мислят сериозно.Само наша Калинка дето позира като плеймейтка се взима насериозно и си верва.Няма кой да приеме за външна граница на ЕС и Шенгенско пространств държава,която е проядена от корупция и полицаите дето трябва да пазят целия ЕС получават по 300 евро месечно.
15
1
 
2
 
! Отговори
211 преди 11 години
...отвсякъде
14
2
 
3
 
! Отговори
ник преди 11 години
Герб спокойно ще спе4ели изборите много 4ервени другари ще си отидат тая зима бог да ги прости
13
0
 
4
 
! Отговори
бургаския терорист преди 11 години
Сикрет Сървис може да научи от Калинчо, как за нула време, и със 100-процентова сигурност, беше установен бургаския терорист!
12
1
 
5
 
! Отговори
партньор на мафията преди 11 години
България и МВР са сигурен и надежден партньор на мафията, заявиха от Сикрет Сървис
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За наше голямо съжаление,наистина са сигурен и надежден партньор.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 681Еми то затова го няма и боко и ганг
9
0
 
10
 
! Отговори
НАЛИ! преди 11 години
Бг е "независима "държава ,...но каквото каже САЩ!
8
1
 
11
 
! Отговори
681 преди 11 години
Почти съм сигурен ,че Сикрет Сървис са се чудили каво е това МВР.Нали протокола го изисква обаче...Между другото , защо го няма там Цецо Хубавеца с физиономия на терорист от Хамаз?Може би защото в САЩ не допускат лица с криминално минало?
7
1
 
6
 
! Отговори
ако има още наивници преди 11 години
Ето кой подкрепя полицейщината в България!
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по-добре да те хвалят отколкото да те съдят за 2 000 000 000лв
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
още малко и ще свърши това гнусно подлезурстване. Срам ме е ,че съм българин.
4
1
 
14
 
! Отговори
681 преди 11 години
Повръща ми се!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щатите си гледат интереса ги вълнува само разбиването на фабриките за фалшиви долари.От там нататък не ги интересува кво става в България!Сегашните управляващи мутри са им послушни,това им е достатъчно.
2
1
 
10
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Абе хора къде е разликата между тая dnes.bg/politika/2012/09/25/sasht-s-visoka-ocenka-na-slujbite-ni-sled-atentata-v-burgas.169064 и настоящата статия? Ами реално няма, просто е едно конграчулейшън Борисов едното чрез Росето другата чрез Калинчо и реално е въздух под налягане, защото нашите Мутро Сървиз не вършат работа за пет пари!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В превод - послушни безгрубначни доносници