Меглена Кунева: Държавата не функционира

За последните 3 години са загубени 286 000 работни места, припомня тя
29 сеп 2012 19:37,
229
Меглена Кунева: Държавата не функционира
Снимка: Bulphoto

Държавата вече не функционира, заяви на пресконференция в Търговище  председателят на движение "България на гражданите” Меглена Кунева. Тя бе цитирана в съобщение на пресцентъра на политическата сила.

"Контрабандата достигна рекордни нива, акцизите не се събират, кражбите от домовете и битовата престъпност са с високи нива, станахме свидетели на терористичен акт в Бургас, а за сигурността се отделят много средства”, каза Кунева .

По нейните думи икономиката е в тежко положение с нови 286 000 загубени работни места за последните 3 години. “Това не се оправя през телевизора и не се оправя през засилване на монопола в полза на големия”, допълни Кунева.

Председателят на движението подкрепи последните протести на полицаите. Според нея служителите на МВР са били твърде търпеливи и не могат да бъдат обвинени, че недоволството им е израз на нетърпение.

По повод опасността България да бъде санкционирана от Европейската комисия заради забавяне на прилагането на директивата за възобновяемите енергийни източници в националното си законодателство, Меглена Кунева припомни, че само преди седмици “държавата де факто е унищожила малките производители с решение, взето от днес за утре”.

Кунева съобщи, че трите стълба на управленската програма на движението ще бъдат: политика за усъвършенстване на държавата, икономическа платформа в подкрепа на малкия и среден бизнес и потребителите, дългосрочни политики с приоритетен характер в следващите 20 години. “Усъвършенстването на държавата минава не само през законодателство и правила, но и през свобода на медиите, изясняване на тяхната собственост, свобода на словото, честност на изборите”, допълни още Меглена Кунева.

Секретарят на движението Калин Томов заяви, че днешната ситуация в страната наподобява 1996 година. “И тогава бяхме в международна изолация, водеха се тежки преговори за цената на газа, безработицата беше висока, тогава имаше кръгът “Орион” , сега имаме кръг "Бистришките тигри“, които се възползват от всички блага на държавата, тогава изчезна зърното, сега на изчезване са фуражите, и тогава нямаше инвестиции, а сега цели предприятия от Бургас и Силистра се изнасят във Виетнам и Китай”, посочи Томов. И допълни, че е възможно е да се повтори Виденовата зима. “Народният гняв не може да се контролира. Обществото узря за идеята, че гражданите трябва да са коректив на властта”, каза в заключение секретарят на движението.

Членът на Националния съвет Прошко Прошков подчерта, че премиерът Борисов няма нито една последователна политика в изминалите повече от три години. “Като всеки преяждащ с власт, той загуби връзка с реалността”, коментира Прошков и беше категоричен, че Борисов се среща само с елитите, не с хората.

“БСП, ДПС и ГЕРБ са една голяма тройна коалиция”, добави Прошков, като даде за пример избора на новия Висш съдебен съвет. “Това е политическият картел. Всичко е сцена, а реалната политика се случва зад кулисите. Ние казваме “Не на това!” Лоши са сметките на Борисов. Има усещане за промяна и това ще стане ясно на управляващите още след тази зима”, категоричен беше Прошков.

Попитана за коментар за избора на Сергей Станишев за председател на Партията на европейските социалисти, Меглена Кунева заяви, че “изборът на българин на толкова висок пост в ПЕС е много добре за страната”. “Това е добре и за БСП, защото така партията ще може да насочи политиките си в проевропейска посока”, допълни Кунева. Тя изрази надежда, че и в европейската дясна партия български представител ще постигне подобно признание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
8
 
! Отговори
Софокъл !!! преди 11 години
ЕВРИКА !!!! Комсомолската секретарка и бригадирка откри ТОПЛАТА ВОДА !!! Тя с патос отбеляза факт с 22 годишна давност, реално осъзнаван вече - дори и от неродените у нас ембриони !!! Някой определено не е в крак с времето или ни взима за *** !!!! Няма да гласувам и този път, защото найстина няма за кой... Мам-а му, до кога ще търпим та не пипнем АК-47. вече, Ннямат край лигавщините на разните ибрици, плазмодий и гъсеници !!! " Когато котките са умрели-мишките си дават банкет за наша сметка
172
1
 
4
 
! Отговори
33 преди 11 години
От вашите кражби България е в това положение.Какъв безочлив вълк си грозна мутро.Скрий се ,немога да ви гледам.Не се наядохте.Отиди да поработиш за да разбереш вкуса на хляба народен.Ходи на църква да се молиш,понеже си много трешна пред ългарския народ.Къде в теб вяра в БОГА,ти си нещо за което няма толкова обидна дума.ТИ СИ ЕДНО НИЩО!!!!!!!!!!!!!
171
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От бабата с очилцата НЕ става и *** за зеле,а тя тръгнала в политиката да се завира!
170
5
 
0
 
! Отговори
перо преди 11 години
За какъв панталон пишеш бе,пич?Това е третият коментар който ми го трият ши*аните ГЕРБЕРИ.Винаги има ВИДОВДЕН,МРЪСНИ ЧЕНГЕТА.
169
1
 
8
 
! Отговори
Голяма алтернатива преди 11 години
....няма що!Събрали се пак "бивши" комунисти от НДСВ,БСП и СДС и решили да представят новата си "визия".А Прошко Прошков,който допреди няколко години беше на "енергийна хранилка" лично покровителстван от Р. Овч.,който и сега е в бизнеса с каолина и с ВЕИ-тата искал да оправи българския народ.Защо нещо имам чувството,че им се разминават думите от делата....
168
1
 
5
 
! Отговори
ДО 201 ПАТОСА преди 11 години
АМ, ЧЕ ТОЙ ПАНТАЛОНА Е ДА НЕ СА ВИДИ ПАМПЕРСА ВА, АМСАЛАК! ДУР БЯЯ! НИЯ СКОРО И ФЕРЕЖЕ ША И ТУРИМ ДА НЕ СА СРЯСКА НАРОДЪТ И НАЙ ВЕЧЕ МАЛКИТЕ ДЯЦА. ДА НЕ Я ЗИМАТ ЗА БАБА ЯГА - НАШТА БАБА КУНА!
167
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОБРО УТРО YES MAN
166
0
 
10
 
! Отговори
сволачЪТ преди 11 години
и какво точно предлага Кунева ?тя не е и не може да бъде алтернатива на нищо и никого!чиба на политически агресори които искат да яхнат и обяздат наказателния вот
165
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държавата не функционира от 23 години!Имам въпрос към Кунева и компания - Защо?
164
2
 
12
 
! Отговори
ОЛЕЕ ПАК БАБА КУНА преди 11 години
МАЛЕЕ, ТАЯ ПО ДОСАДНА ОТ РЯДКО "ДЕРМЕ"! ВСЕКИ ДЕН - БАБА КУНА ТУК, БАБА КУНА ТАМ, БАБА КУНА ПАК НИЩО НЕ КАЗА, БАБА КУНА СЪС СЪШИЯ ПРЕДАТЕЛСКИ ПРОФИЛ, БАБА КУНА Е ОЩЕ АЛЧНА ЗА ВЛАСТ, БАБА КУНА ИСКА НАРОДНО ДОВЕРИЕ ЗА БЛИЗКИТЕ 20 ГОДИНИ,..... ЕЕЕЕ, ЩЕ НИ ОБЕЗВОДНЯТ С ТАЯ БАБА КУНА! ТО ТАКЪВ ДРИСЪК В ТИЯ ЖЕГИ!
163
2
 
6
 
! Отговори
Алисия преди 11 години
О хо ти ли ще ни управиш како Сийке. Ама ти си поредния партиен член или?1. Лукавия2. Видовден3. Мангала4. Орел Рак и щука
162
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А БЕ ТИЯ ЧЕРВЕНИТЕ ***, КЪДЕ ГИ РАЗСАЖДАТ, ОТ КЪДЕ ГИ БЕРАТ? РАЗПРАВЯТ, ЧЕ И В СИБИР БИЛИ НА ИЗЧЕЗВАНЕ.....
161
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Експеримент с куклаБобо Експеримента с куклата Бобо е извършен от Алберт Бандура през 1961 и изучава моделите наповедение свързани с агресията. Допълнителниизследвания от тозитип са направени отБандура през 1963 и1965. Куклата Бобо енадуваема играчка, която приблизителнопо размер е равна надете преди пубертета. Този експеримент еважен в психологията, защото е прецедент, койтодава искра на многоизследвания заефектите относнонасилието придецата. Метод Субектите, които саизследвани в тозиекспериментвключват 36 момчетаи 36 момичета отдетската градина към Стандфорскияуниверситет[1] във възрастта между 3 и 6години (със среднавъзраст 4 години и 4месеца). Контролнатагрупа е съставена от24 деца. Първата експерименталнагрупа обхваща 24деца изложени наагресивен модел наповедение. Вторатаекспериментална група се състои от 24деца и е изложена нанеагресивен модел наповедение. Първата ивторатаекспериментални групи са разделениотново според полаим. Накрая саразделени на групиизложени на същияполов модел и на противоположнияполов модел. В тозитест има общо 8експерименталнигрупи и еднаконтролна група. За да се избегнеизкривяване нарезултатите чрезвключване на деца,които вече сапредразположени към по-голямаагресивност,експериментатора иучителя (и дваматапознават децатадобре) класират всяко дете като сеосновават нафизическата агресия,вербалната агресия иобектната агресияпредшестваща експеримента. Товапозволява наБандура да групирадецата като сеосновава на среднотониво на агресия. Първата част наекспериментавключва носенето надетския и възрастенмодел в стаята заигра. В стаята за игра детето сяда в единияъгъл пълен с нещапредизвикващиактивност катокартофени щампи истикери и възрастния модел стои в другияъгъл съдържащнескопосанопоставена играчка,дървен чук инадуваемата кукла Бобо (която е около 5фута висока илиоколо 1,50 метра).Преди да напуснестаятаекспериментатора обяснява, че тезииграчки са само заигри. Резултати Бандура открива, чедецата изложени наагресивен модел е по-вероятно да действатфизически агресивно,отколкото тези, които не са изложени наагресивен модел. Затези деца изложенина агресивен модел,броят наподражаващите на физическата агресияпроявена от момчетае 38.2, а от момичета12.7. Същия модел сепоявява и приимитирането на вербална агресия надецата изложени наагресивен модел, всравнение с тези,които са изложени нанеагресивен модел. Съответностойностите завербалната агресияса 17 за момчетата и15.7 за момичетата. Ифизическата и вербалната агресияса редки, ако някога,на децата е показаннеагресивен моделили липса на какъвтои да е модел.
160
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей стига с тая, нищо не става от нея.
159
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обаче такива като теб, скъпа, функционират много добре, при всички обстоятелства.
158
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева тук, Кунева там, всеки ден Кунева. Стига де! Ако не беше тъжно щеше да е много смешно!
157
2
 
5
 
! Отговори
Гацо преди 11 години
Ама тя ще зафункционира бе, скъпа! Само трябва да те изберем теб, нали?
156
1
 
1
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
БоСимеонов...за такива мнения им плащат, такива пишат.мнения на хора, които едва вчера са свалили памперса, не са меродавни.Самите мнения са одобрени от някой подчинен на Цвък...не си мисли, че той ще държи накой по- умен от него до себе си...
155
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Ей това на м-да , беше най готиното което прочетох.Като гледал мнението на хората,На кои хора по конкретно ,бе пич. Та преди три месеца Б.Борисов събра партийният младежки актив на ГЕРБ и ги смля точно за това.Липсвала тяхната активност във форумите.И от тогава до изборите не можем да се отървем от тях.Напиши ми едно обективно, сериозно и умно мнение в този форум? Оценявам мнението ти като тънка закачка, защото.....простотията като се е ширнала...тежко ни ,докато я изчистим.
154
4
 
3
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Чета коментари и се чудя какво толкова имате срещу Кунева. Премиерът ви обижда, краде, унижава ежечасно, но проблемът е Кунева, която между другото, казва "Държавата не функционира". Лъжа ли е? Единственото, което не ми харесва в изказването на Кунева са открити нападки на партии в опозиция, което най-малкото е проява на лош вкус. Къде отиде уважението?