Борисов използвал военни хеликоптери като такси

БСП питат дали властта е използвала и хеликоптерите на МВР
4 окт 2012 17:19,
77
Борисов използвал военни хеликоптери като такси
Ангел Найденов Снимка: БСП

ВВС се превръщат в таксиметрова компания на властта, обявиха от БСП.

Депутатите от левицата се оказаха недоволни от писмения отговор на въпроса, който миналата седмица им даде министърът на отбраната Аню Ангелов за полетите на правителството с хеликоптера „Кугър” и военния самолет „Спартан”.

„Министърът е дал крайно незадоволителен отговор, опитал се е да спести истината”, обясни Ангел Найденов, който всъщност зададе въпроса на военния министър.

В отговора до БСП се казва, че с летателната техника на военните са извършени общо 114 специални задачи. Полетите са разделени на три групи: 47 специални задачи за целите и нуждите на Министерския съвет, министерството на финансите, на външните работи и земеделието.

Във втората група са 13 полета за нуждите на МВР, Министерството на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Морска администрация”, която е на подчинение към транспортното ведомство. В третата група специални задачи влизат
54 специални, свързани със стихийни бедствия, трансплантации на органи.

„Приемаме, че те са част от присъщи отговорности и задачи на ВВС”, каза Найденов. „За нас интерес представлява първата група полети. За поредна седмица питаме колко полета са извършени и кого са превозвали?”, подновиха питането си от БСП.

Петър Курумбашев иронизира действията на председателя на парламента Цецка Цачева по темата. „Цачева има „лекарска забрана” да пуска нашите въпроси кой лети с хеликоптерите. Разбираме нейното положение”, коментира Курумбашев.

„Представителите на властта определят интереса ни като дребнавост. И казват, че разходът за хеликоптера е по-малък от три кортежа на автомобили на НСО. Нали като кацнат на място, тях пак ги чакат коли на службата за охрана”, попита Найденов. Социалистите изчислиха, че един летателен час с хеликоптера „Кугър” струва 9810 лв.
„Това са детските добавки на 280 деца”, възмутиха се от БСП.

 „Полет със самолета „Спартан” струва 15 500 лв. Това са детските добавки на 440 деца. Дали това е дребнавост”, продължиха да питат от левицата.

И за пореден път настояха, че искат да знаят каква е сумата, която отива за протоколни нужди на премиера и министрите.

„Да превърнеш военновъздушините сили в една таксиметрова компания на властта. Министърът обяснява, че с полетите се повишава бойната подготовка на летците. Какво точно се повишава”, попита Ангел Найденов. „Наглост е да се твърди, че те така осигуряват нальотите на българските летци”, допълни тезата на колегата си Атанас Мерджанов от БСП.

Социалистите обясниха, че ще зададат и друг въпрос на Аню Ангелов по време на парламентарния контрол - „Какви са причините за масовото напускане на военните летци?“.

Червените обясниха, че очакват да разберат дали властта е ползвала и хеликоптерите, които са на разположение на Министерството на вътрешните работи. „Гранична полиция има авиоотряд, ползвани ли са и техни хеликоптери? Опитваме се да разбирам дали след втория има и трети Авиотряд 28”, завърши Ангел Найденов.

Попитани колко пъти техният председател Сергей Станишев е ползвал същата военна техника, докато беше премиер на страната, депутатите от левицата не можаха да отговорят. „Отговорът на този въпрос не трябва да дойде от нас”, лаконичен беше Найденов.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
12
 
7
 
! Отговори
ясновидец преди 11 години
Казана с катран ги чака лъжливите комунисти !за ВС на БСП става въпрос !
30
6
 
15
 
! Отговори
ДО 31 преди 11 години
АКО НЕ СИ В БЪЛГАРИЯ, ДА ТЕ ИНФОРМИРАМ- СПОРЕД НАЙ- ПРИБЛИЖЕНАТА ДО БОЙКО АГЕНЦИЯ НА МИРА ГЕРБ ИМА 26% , БСП -18%, ОТ СЕПТЕМВРИ МЕСЕЦ Е ПРОУЧВАНЕТО. НО КАТО СВАЛИМ МАЛКО НА ГЕРБ И КАТО КАЧИМ МАЛКО НА БСП, ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ИСТИНСКИЯ РЕЗУЛТАТ РАВЕН ИНДЕКС. ТОВА ПРЕДИ ЗИМАТА. СЛЕД НЕЯ ЩЕ ГОВОРИМ ПАК.И ОЩЕ ЕДНА ТЕНДЕНЦИЯ- ОТ ТРИ ГОДИНИ БСП ДЪРЖИ ТВЪРД ЕЛЕКТОРАТ ОТ 18-20%. А ГЕЛБ ОТ 56% Е ПАДНАЛ ДО 26-22% САМ СИ ПРАВИ СМЕТКАТА ЗА ТРЕНДА.
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Trqbva da si mnogo nagal,4e da darji6 smetka!! Ami poglednete za kakvo se izpolzvat deputatskite vi koli i togava pravi zapitvane.Za kupon4e v provinciqta,za hodene na po4ivka,da napazaruva jenata,da zavedat deputatskoto dete na u4ili6te,da zakara6 nqkoq lubovnica na vilata-palat i mn. drugi.VSI4KI STE EDIN DOL DRENKI!!!!!
28
13
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Испания-безработица 25 $,Италия-21%,Португалия 19 %...колко е безработицата в България бе тъпан червен??..и няма как да ти давам наклон на това дето го нямаш,благодарение на земното притегляне е тръгнало натам,накъдето скоро и ти ще бъдеш.И на мен ми е писнало от дембели дето по цял ден висят на компютрите и реват колко било зле,но не си правят труда да си размърдат некадърните *** и да работят
27
9
 
9
 
! Отговори
СЛЕДВА в Бг преди 11 години
След НОВИТЕ избори до година и победата на БОЙКО ,Сергей Станишев ще обяви :"Ние отново ---ПОБЕДИХМЕ,....... И ОТНОВО СМЕ В ОПОЗИЦИЯ...."!
26
6
 
15
 
! Отговори
До Ташунко от Лилко преди 11 години
Б.Б. е най-великия артист който познавам.Пасти да яде Калоянчев и другите.Също като Рейгън е и велик и то толкова велик,че след 9месеца само в затвора ще си спомня колко е велик.
25
9
 
8
 
! Отговори
ЗИНА преди 11 години
Тоз на снимката е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ИНТРИГАНТ... по цял ден се мъчи да измисли некоя интригантска тема или въпрос... Гледал съм и го и по телевизионни предавания - винаг извърта и преиначава ... ГОЛЯМА ГАД... как ли са го пропуснали НАГл
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен с наближаването на изборите компроматната война ще се засили. За последните 24 години управление не видях морал в никой, вече ми омръзна да чета подобни нападки. Който не управлява плюе управляващите и два на власт и я покарва като падналите от власт. Сега и тази Кунева, тя не че някой ще гласува за нея, но ако дойде на власт, няма да сме свидетели на нещо по различно от видяното до тук. Дразни ме само, че Станишев най-много лае а го видяхме що за некадърник, а пак се натиска за власт
23
10
 
8
 
! Отговори
Бг-народ преди 11 години
Наглост от страна на ---опозицията!Първо да се запитат /сами/,ЗАЩО И ПОРАДИ КАКВИ ПРИЧИНИ ,НАРОДА ГИ ИЗДУХА В ---ОПОЗИЦИЯ?Другото което е :Бойко е свършил нещо ,а не като ПРЕДИШНИТЕ ,КОИТО НЕ ДАВАХА И ДА ИМ ПОГЛЕДНЕШ В АВТОПАРКА ,...А НА ЛЕТИЩЕТО БЪРЗО СЕ СКРИВАХА ОТ СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД !Тези машини са за ДА СЕ ДВИЖАТ НАВСЯКЪДЕ И ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ И ОТ НАРОДА, А НЕ ДА ---РЪЖДЯСВАТ!!
22
9
 
9
 
! Отговори
до 23-ти преди 11 години
Какви 90% те гонят?!?!Последните 2 пъти,когато имаше избори се видя колко ви подкрепят.По всички статистики,от която и да е агенция сочат че ГЕРБ водят минимум с 10% пред вас.Така че,гладна кокошка ,просо сънува.Червените сте царе на калните бани,но този път сами ще паднете там,защото когато фактите говорят и боговете мълчат/това явно не се отнася за червени замбита/Мене ме интересува повече въпроса какво ще правите със сергея,след поредната загуба на избори....
21
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък имам чувството, че догодина след като наритаме герберугите на изборите, Боко ще използва някой от тия вертолети като катафалка - да го закарат от лобното му място до Правителствена /или ВМА/ например! Ама каква всенародна радост ще избликне тогава .............. мани, мани!!!
20
12
 
4
 
! Отговори
ДО 25 преди 11 години
ТАКА КАЗА БОЙКО И АЗ МУ ВЯРВАМ- ЗА ПЪРВИ ПЪТ. И ПРОДЪЛЖАВАШ ДА МЕ КАРАШ ДА СИ МИСЛЯ, ЧЕ СИ РОДЕН, ИЗРАСЪЛ И ВЪЗПИТАН ИЛИ В *** МАХАЛА ИЛИ В ДИВАШКО СЕМЕЙСТВО
19
1
 
10
 
! Отговори
алооо до всички преди 11 години
"военните" хеликоптери ИЗОБЩО ги няма в класацията за ВОЕННИ хеликоптери в СВЕТА,и като се знае,че съвременните хеликоптери не са толкова много видове,и марки-а няколко водещи страни правят такива машини,и като се прогледне фактът,че не могат да летят нито при студ-зимата-пресен пример,нито през лятото-при пожарите,а използуваха СТАРИТЕ РУСКИ МИ-8,става ясно,че СА СИ КУПЕНИ ЗА РАЗХОДКИ на цена на ВОЕННИ машини...Та така-използумат си ги за РАЗХОДКИ-ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ!!!!А що са купени-е ясно!!
18
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 11 години
До ДО 18съединител
17
7
 
23
 
! Отговори
ДО 18 преди 11 години
ЗНАМ ЧЕ ВСИЧКИ В ГЕРБ СТЕ ПРОСТИ, ЗАТОВА СИ ХАРЕСВАТЕ ПРОСТАКА БОЙКО, НО ДА МЕ ОБИЖДАШ БЕЗ ДА МЕ ПОЗНАВАШ И ДА ПРАВИШ КВАЛИФИКАЦИИ ПРОСТО ЗАЩОТО ИМАМ РАЗЛИЧНО ОТ ТВОЕТО МНЕНИЕ ГОВОРИ МНОГО ЛОШО ЗА ***.
16
2
 
7
 
! Отговори
аз преди 11 години
Хеликоптерите на МВР-то се използват да се правят *** сватби. Тарифата не е известна, за всеки който иска може да гледа видеото offnews.bg/index.php/105588/svatba-s-helikopter-ala-bistrishkite-tigri, но както се опитват със всичко да се оправдаят, хеликоптера не бил полицейски.Едва ли ще узнаем истината.
15
6
 
16
 
! Отговори
Пак ли....още ли.... преди 11 години
Все повече простотии около Вожда....ама когато един пъдар се вземе за Цар .....какво да оакваш.....
14
16
 
11
 
! Отговори
ББ преди 11 години
да питат каквото си искат червените ***.На всички е ясно че си гаснат малко по малко.Обречени са!Елктората им измира
13
10
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
до 8 Аз не те обиждам . Само казвам,че днес никой не коментира писмото на РВЕ с което тя се отказва от Белене. Защо ли. А Бойко с каквото и да лети бюджета го плаща. Не виждам някаква интрига тука.Включително и мерцедеса на Найденов като началник на група в парламента.Бойко реже ленти на магистрали а комунето Найденов какво е свършило за 20г. депутатствуване.
12
14
 
8
 
! Отговори
пенка преди 11 години
явно БСП няма с какво друго да се захване. ако имаше сведения за корупция до сега щяха да са вдигнали шум до небесата. а така, като нямат какво, предъвкват една и съща тема