Станишев: Несъстоятелността на Белене е "шменти-капели"

Лидерът на БСП коментира проекта и идеята за референдум
Обновена: 6 окт 2012 15:35 | 6 окт 2012 14:36, Петя Славова
388
Станишев: Несъстоятелността на Белене е "шменти-капели"
Снимка: БТА

"Искате ли АЕЦ Белене с държавно участие?" По този начин зададе въпроса Сергей Станишев в интервю в Седмицата на Дарик.

Според лидера на БСП, управляващите са изплашени от желанието на хората да бъдат попитани по този въпрос, за да се чуе тяхното мнение.

Гостът се реши въпросът на референдума да бъде редактиран така:. „ Да се допълни: искате ли развитието на българската ядрена енергетика чрез изграждане на атомна електроцентрала на площадка Белене с ключово и контролиращо участие на българската държава".

Станишев допълни, че самият проект по време на неговото управление е бил структуриран именно по този начин. Това е било така, защото той е убеден, че този проект "има много по-голям смисъл за хората в България и за българския държавен интерес именно когато се гарантира, че не само в началната фаза, а и през целия период на експлоатация 60 години държавата, която изразява обществения и националния интерес, ще може да контролира и че няма да имаме само една електроцентрала, която ще функционира на пазарен принцип, ще изнася печалбите навън, а към хората и цените ще действат чисто пазарно".

Лидерът на социалистите обяви убеждението си, че при представянето на чуждия инвеститор, който проявява желание да довърши стоителството на АЕЦ Белене, е станало ясно едно нещо - че всички приказки колко бил лош проектът и че бил икономически несъстоятелен, са „шменти-капели".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Илиян Василев - ...Моят прочит на тази новина, че тя е изцяло Made in Bulgaria и е отчаян опит на средите, които инициираха проекта Белене, да го реанимират нещо като "Умирай трудно Белене 15.Те продължават да разчитат на конкретни ползи от посредничеството при неговата реализация, а не от възвръщаемостта и неговата експлоатация....
307
0
 
0
 
! Отговори
yann@mail.bg преди 11 години
Коментарите за пореден път доказват една стара истина:Всеки народ си заслужава управниците.
306
0
 
3
 
! Отговори
НН преди 11 години
Кой лъже постоянно - ГЕРБ!Кой днес казва едно, а утре друго - ГЕРБ!При кого хората обедняха - при ГЕРБ!Кого ще изритаме от властта на изборите - ГЕРБ!
305
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тоя плъх ,още ли му коментирате мокрите сънища.Много голямо внимание му се обръща.
304
6
 
6
 
! Отговори
СБНЛ преди 11 години
Цялата ви партия е от"шменти-***" !!!
303
6
 
6
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Абе другаря Станишев какво се пъне не мога да разбера???На всички ни е ясно, че идват избори, ясно е като бял ден.От друга страна, на Борисов не му изнася нова атомна, защото знае, че няма той да и реже лентичката.А ако един средно *** българин се замисли - колко население има в момента България, и с какви темпове това население се топи, за какъв *** са му на една шепа народ две атомни централи???Да не говорим, че няма изнесени данни за ОВОС! Защо Станишев не каже какви са резултатите, а?
302
0
 
4
 
! Отговори
До мен си преди 11 години
Само едно не ми е ясно! Разделят ни, владеят ни, промиват ни мозъците със частична истина и ни бутат яко лъжи после. Всеки един от тях ни дава част от истината! Но цялата е разделена на парчета, така че ние никога да не я намерим! Значи този път хората им спират вярата и финансирането!?!?!!Но как се "развива" АЕЦ? Как се продава АЕЦ, след като си го "развил"?Кой ще плаща по-високите цени на тока, за да бъде "развит" АЕЦ-а и продаден на печалба?Да ги оставим сами и да ги видим а?!?
301
9
 
7
 
! Отговори
Калинки преди 11 години
Долу ГЕРБ!
300
5
 
8
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Другарю п..че Серго,абе *** при твоите п....ки европедофили и си затвори най после плювалника!Милиарди изкрадохте,най големите хайдушки пладнешки бандити да викате:"Дръжте крадеца" си е не само наглост!Я върнете 35 милиарда,изкрадени по време на твоето и на Доганчо управления и тогава яжте ***!!!*** БЕЗРОДНИ!!!
299
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДРУГАРЮ ОВЧАРОВ,КОЛКО ПРОЦЕНТА ОТ ЕВТИНАТА ЕЛЕНЕРГИЯ НА КОЗЛОДУЙ ПРОДАВАШ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР И КОЛКО ИЗНАСЯШ?ЦЕНТРАЛАТА Е ПЛАТЕНА ОТ РОБИТЕ В БЪЛГАРИЯ.ДРУГАРЮ ОВЧАРОВ,КОЛКО ПРОЦЕНТА ОТ ЕВТИНАТА ЕНЕРГИЯ НА БЕЛЕНЕ ЩЕ ПРОДАВАШ НА НАС И КОЛКО ЩЕ ИЗНАСЯШ?БЕЛЕНЕ ЩЕ БЪДЕ ПЛАТЕНО С ВСИЧКИТЕ СИ 30 МИЛИАРДА ОТ РОБИТЕ В БЪЛГАРИЯ.ПЕЧАЛБАТА ЩЕ БЪДЕ ЗА КОМУНИСТИТЕ В КРЕМЪЛ И КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ.ДРУГАРЮ ОВЧАРОВ,КОЛКО ПРОЦЕНТА ОТ ЕВТИНАТА ЕЛЕНЕРГИЯ НА СЛЕДВАЩАТА /ТРЕТА/ РУСКА АЕЦ ПЛАТЕНА ОТ
298
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Старите ку*ви в Столетницата усетиха, че кораба поема към дъното, но този е фанатик.Препаса гранатите и излиза в неравен бой да спасява руския интерес.Ще видите, че ще падне до обикновен уличен агитатор.
297
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До voidБакалските сметки са за бакали, с тях промиват мозъци. Експертите работят с други сметки, които бакалите не разбират. Скрий се!
296
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До да отложим БеленеИ що да е най-опасна, щото е руска ли? Хайде, докажи! Или щото ВЕИ-тата на Цветелина трябва да източат и последните ни стотинки - тя да богатее, ние да мрем. А знаеш ли по чия технология е японската АЕЦ във Фукушима?
295
5
 
6
 
! Отговори
една преди 11 години
До Безплатен обяд няма: Днес имаме ток за нас и за износ, но след 7-8 години като затворим и последните енергоблокове на Козлудуй, както предходните четири на свещи ли ще минем?!? Някои хора се вциганиха - само *** събират дърва като почне да вали сняг или като огладнеят търсят какво да откраднат , че да го продадът за да ядът. Нормалните хора плануват живота си. То и унас е така но го правят много малко - Цветелинка и кръга около правителството как ще реализират огромни печалби от слънце,л
294
7
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
КАТО СТАНЕМ КАТО ЯПОНИЯ И ГЕРМАНИЯ И НИЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖЕМ АМА ТЕ МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ БОГАТИ ДЪРЖАВИ НИЕ НАПРАВИМ ЛИ ГО НА СВЕЩИ ЩЕ Я КАРАМЕ ТО САМО ТОВА ОСТАНА
293
6
 
8
 
! Отговори
да отложим Белене преди 11 години
Япония се отказва от ядрената енергетика до 2040 г., Германия също, а нашите комунисти искат в Белене да строят руска атомна централа - от най-опасните...
292
15
 
16
 
! Отговори
RED преди 11 години
ЖИВЕЕМ ЛИ ПО-ДОБРЕ ПРИ ГЕРБ ДА ПЛЮС-НЕ МИНУС
291
8
 
8
 
! Отговори
до Анонимния гербер преди 11 години
Анонимен герберю, ти освен за гейове можеш ли да се изкажеш за нещо друго. Например да споделиш кой ти плаща да стоиш по цели дни във форума и да възхваляваш некадърния ГЕРБ?
290
4
 
10
 
! Отговори
void преди 11 години
АЕЦ е добре да имаме, но Белене е лоша идея. Защо ли? Ами - всички вие сте грамотни хора, които в най-скоро време ще гласуват на референдума. Вземете преди това един калкулатор и направете бакалската сметка за колко години ще се изплатят 2000 MW инсталирана мощност при цена от 7 евро цента за киловат час на международните пазари и 2 цента на вътрешния пазар. И не си правете илюзии, че токът ще поевтинее, защото централата в Белене е прекалено скъпа за да служи за баланс на мощностите и цените.
289
6
 
5
 
! Отговори
Станишев преди 11 години
за разлика от Тиквата знае , че в държавата всеки си има права и задължения. И казва НИЕ. Тиквата щото е *** и нагъл казва АЗ направих, АЗ построих, АЗ дадох парите. Простотия до шия. Пък герберите му целуват ***, въпреки, че даже и тях не ги зачита за хора