Бюджет 2013 – състояние на будна кома

Приходната част е необоснована, алармира ДСБ
Обновена: 8 окт 2012 15:08 | 8 окт 2012 13:31,
90
Бюджет 2013 – състояние на будна кома
Петър Москов. Снимка: архив Булфото

Бюджет 2013 е бюджет на държава в будна кома, заявиха позицията си от ДСБ. Според тъмносините на пръв поглед всички системи работят, но на практика те не могат да реагират на случващото се.

Според Петър Москов, от ръководството на партията, същото е и положението на правителството – то вижда всичко, което се случва, но не може да реагира.

По думите на Москов един от основните проблеми е, че правителството постоянно дава за пример колко повече пари ще се дадат за дадена социална система, а на практика тези пари не отиват в полза на данъкоплатците, които ги издържат.

“Финансират се неработещи структури“, категоричен бе той и допълни, че не се прави необходимата реформа.

Тъмносините изразиха притесненията си, че бюджетът за следващата година се обляга изцяло на политиката на тройната коалиция, което по техни думи вече се превръща в “натрапчива, устойчива традиция“.

Бюджетът се обляга изцяло на политиката на предишните управляващи – данъчна рамка, структура на държавата и организационна среда, категоричен бе Димитър Бъчваров от ДСБ.

По думите му единствената идея за реформа са “няколко комични опита да се разхвърлят ведомства по провинцията“.

Според Бъчваров приходната част от бюджета е дълбоко необоснована и заложените очаквания са нереалистични. Той обясни, че в самия доклад към бюджета се посочва, че най-вероятно заетостта ще падне, а очакванията на бизнеса се влошават. Според него е необяснимо защо тогава за заложени по-големи приходи от данъци, например.

По думите му тези приходи са заложени само за да се оправдае разходната част – вдигането на пенсиите и минималната работна заплата.

Според ДСБ бюджетът е формиран на принципа: “Ако спечелим изборите, няма да ни търсят сметка, ако загубим – да му мислят следващите“.

Според Бъчваров в бюджета не са пресметнати голяма част от потенциалните рискове – влошаващото се икономическо състояние на Гърция и евентуален военен конфликт в Сирия.

Според него не са отчетени и рисковете от исковете по проекта АЕЦ “Белене“. Бъчваров обясни, че те формално са предявени към НЕК, но ще окажат въздействие и на бюджета.

Тъмносините отхвърлиха и предложението на финансовия министър Симеон Дянков за диференциране на минималната работна заплата в страната. Според ДСБ това решение е необосновано, дискриминационно и ако се стигне до прокарването му, ще има проблеми с конституцията.

От партията обясниха още, че в страните от Западна Европа, където има подобна практика, са диференцирани и данъците, и акцизите.

“Будната кома е състояние на смърт на мозъчната кора. Цялото правителство е в това състояние и дали там има един жив неврон, който вие ще наричате Симеон Дянков, няма голямо значение“, обясни Москов на въпрос защо ДСБ така е променило позицията си и вече не подкрепя политиката на преди любимия си министър – финансовия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
5
 
! Отговори
Тотев преди 11 години
Искам всички тикви , цвъцковци, мутри и прочие в затвора! А онези будали, които им повярваха какво да ги правим?
62
2
 
6
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Доктор Москов е много умен мъж. Тънката сметка на ГЕРБ се вижда от километри.
61
1
 
7
 
! Отговори
Хари Мата преди 11 години
Управлението на ГЕРБ доведе страната до фалит.Да му мислят следващите управляващи.След изборите мутрата заедно с цялата клоунада в затвора.Там им мястото.
60
1
 
5
 
! Отговори
изходът преди 11 години
Докато им работите на мутрокомукапиталистите за жълти стотинки така ще бъде! Всяко едно решение, освен този безмислен труд, е по-добро! Емигрирайте,крадете от богаташи,живейте временно със спестявания ако имате,намалете си разходите до минимум,но не им работете на тия тарикати! Лично познавам такива *** и единственото което ги кара да изпадат в паника е липсата на евтина и квалифицирана работна ръка! Истинската промяна в България ще настане когато капиталите отидат в други ръце! Това е пътят!
59
1
 
4
 
! Отговори
toni преди 11 години
OON ,MEJDONRODEN VALUTEN FOND,I DRUGI PODOBNI ORGANIZACI SA NA CIONISTITE
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Димитър Костов е членна Управителния съветна Българскатанародна банка иподуправител,ръководител на управление Банковоот 11 юни 2005 г.Преди да заеме тезидлъжности, той е билпредседател на УС наАсоциацията на търговските банки иизпълнителендиректор на търговскабанка АлианцБългария АД от август1999 г. Бил е изпълнителендиректор наЦентралнакооперативна банкаАД от май 1997 г. доавгуст 1999 г. Заемал е следните длъжности:министър нафинансите (1995 1997 г.), първизаместник-министър нафинансите (1993 1995 г.), заместник-министър нафинансите (1990 1992 г.), член накомисията по външендълг (1993 1994 г.), член на Пленарниясъвет на БНБ (1991 1997 г.), управител заБългария в Световнатабанка (1995 1996 г.).Димитър Костов е икономист, завършиле Университета занационално исветовно стопанствопрез 1981 г., София.Има следдипломни квалификации вИкономическияинститут в Болдър,Колорадо, САЩ иИнститута за публичнии международни отношения УдроУилсън къмуниверситета вПринстън, САЩ.Понастоящем ДимитърКостов е председател на Съвета надиректорите наБанксервиз АД ,председател на Съветана директорите наБанковата организация заразплащания сизползване на карти(БОРИКА) АД, наНационалния съвет заплатежни системи. Заместник-управляващ е ворганизациите отгрупата на Световнатабанка, в коитоРепублика България членува, и вЕвропейската банка завъзстановяване иразвитие.Димитър Костов ероден на 22 септември 1957 г., женен, с дведеца. Владееанглийски език.
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе ква будна кома бе...клинична смърт
56
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БЕЛЕНЕ Абе не разбираш ли ,че ГЕРБ и БСП са двете лица на една и съща монета?! Заблуден народ. Нека ви яхат.
55
2
 
20
 
! Отговори
Сигурен Ли Си преди 11 години
българин :" Защо да бягаме навън поотделно, като можем да се съберем и да изринем мутрокомунистическия *** от страната. Ако трябва ще ги избесим по светофарите и ще ги разстреляме на националния стадион. ... "Ако се появи , макар и малко зачатие на събуждане на народа и някакви опити за бунтове и вълнения - веднага се прибирам в Родината . Но до тогава , това си остава форумно словоблудство .
54
4
 
8
 
! Отговори
Айдееее преди 11 години
БСП спечели частичните местни избори в три населени места. На четвърто отива на балотаж срещу кандидат на ДПС. Това сочат данните от проведения в неделя извънреден вот.Досегашният кмет на Калофер Румен Стоянов, който се яви като независим, но подкрепен от БСП, спечели нов мандат. За него са гласували 1475 души, което е 88.27%. Втори, далеч зад победителя, остана кандидатът на НДСВ Йордан Колев с 9,28%.Кандидатът на ГЕРБ Лалка Драгоева остана трета с едва 2,45%.
53
2
 
9
 
! Отговори
Почна се .... преди 11 години
Скандали в ГЕРБ-Калофер след разгрома на кметските избориТоталната загуба на кметските избори в Калофер предизвика скандали в областната организация на ГЕРБ в Карлово, предаде БГНЕС.Кандидатът на ГЕРБ Лалка Драгова получи само 41 гласа на вчерашните избори. Румен Стоянов, който бе подкрепен от БСП получи над 88 на сто от гласовете. Депутатът от ГЕРБ Николай Петков поиска оставката на лидера на партията в Калофер София Димитрова, която преди месеци поиска касирането на вота и отстраняването от длъжност на Румен Стоянов.На вчерашните избори дори кандидатът от НДСВ получи повече от този на управляващата партия. С 9.28% кандидатът на НДСВ Йордан Колев остана втори във вота.
52
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Икономисти забелязаха, че бюджетът ще стигне до средата на следващата година- първото шестмесечие- значи Бойко няма намерение да управлява втори мандат , а след него който и да дойде на власт- тъжна му майка- всичко изпразено и профукано, заем на Дянков за изплащане, заем за Белене от Париба за изплащане, но Белене го няма да дава ток и така да се изплати заема- пълна разруха.
51
10
 
5
 
! Отговори
Ето един умник преди 11 години
Зареял поглед да получи одобрение от бащицата Костов.Прочетете внимателно текста -- на практика нищо не се казва освен глупости
50
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОГАТО ХИТЛЕР ДОЙДЕ НА ВЛАСТ, ЗАПОЧНА ДА СТРОИ МАГИСТРАЛИ- И ДОСЕГА СИ ГИ ИМА, ЗАЩОТО ПОСЛЕ ПОЧНА ВОЙНА, НАШИЯТ С КАКВА ЦЕЛ СТРОИ МАГИСТРАЛИ И ПОХАРЧИ ДЕ ЩО ПАРИ БЕШЕ ОСТАВИЛА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ- СЕГА ВСИЧКО Е ПРАЗНО И ДАЖЕ СИ МИСЛЯ,ЧЕ САМИЯТ БОЙКО НЕ ИСКА ВТОРИ МАНДАТ, ЗАЩОТО ЗНАЕ, ЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПАСИ- ВСИЧКО Е ПРОФУКАНО И ДЪРЖАВАТА Е ДОВЕДЕНА ДО ФАЛИТ.
49
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 55Аз имам една много яка тояга.Не само бюджета е в будна кома. Цялата ни държава е в кома.
48
14
 
32
 
! Отговори
БЕЛЕНЕ преди 11 години
ГЕРБ СИ ОТИВА ,ДАНО СПЕЧЕЛИ БСП ИСКАМЕ СИ ЦЕНТРАЛАТА И РАБОТНИТЕ МЕСТА ИСКАМЕ ДА ПЕЧЕЛИМ ИСКАМЕ НОРМАЛЕН ЖИВОТ ,УСЕЩАМ ЧЕ ГОЛЯМ ШАМАР ИДВА НА ИЗБОРИТЕ ГЕРБ ЩЕ БЪДАТ РАЗМАЗАНИ ОСОБЕНО В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ
47
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как трябва да се действа срещу ГЕРБ и СК е описано в поезията на Вапцаров и Смирненски - с тояги и затвор за продажните политици.
46
34
 
20
 
! Отговори
дан преди 11 години
ДСБ са доказани некадърници и изпечени измамници, нали те продадоха страната на безценица, защо си правят труд да дават акъл на правителство, което видимо се справя (знам, че форума е пълен с комунисти и ще скочите върху мен, но ми е през *, комунист власт още много години няма да види)
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Borbata ,koqto nqkoi forumci podkerpqt nqma da stane.Bulgarian e totalen egoist.I nikoga nqma da se vdigne i da stachkuva kakto pravqt v Greece ,v Spain.Za golqmo sujalenie.Inache ideqta e mnogo hubava,no prakticheski neosustestvima,za sujalenie.
44
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откога докторите започнаха да разбират от икономика? Все едно икономистите да изказват мнение по медицински въпроси...