Сините: Овчаров и Петър Димитров вън от комисията "Белене"

Бившите министри са в конфликт на интереси, твърдят десните депутати
Обновена: 12 окт 2012 21:22 | 12 окт 2012 21:22,
118
Сините: Овчаров и Петър Димитров вън от комисията "Белене"
Румен Овчаров Снимка: БСП

Бившите министри от тройната коалиция Румен Овчаров и Петър Димитров са в конфликт на интереси и не могат да бъдат членове на комисията за разследване на злоупотребите в АЕЦ „Белене“. Защото тя ще разследва техните действия. Това заявиха от парламентарната група на Синята коалиция.

Сините настояват БСП да ги оттегли от въпросната комисия и да ги замени с други депутати.

Ако Народното събрание не ги освободи от комисията, десните ще поискат от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси да установи техния конфликт на интереси и ги отстрани.

От Синята коалиция припомниха, че отдавна канят депутатите от левицата на публичен дебат за АЕЦ „Белене“.

„Започваме го, като им поставяме следния въпрос: За колко години ще се откупи инвестицията за 2000 МВ на АЕЦ „Белене“, оценена от HSBC на 10 352 964 хиляди евро при сегашните цени на тока от 2000 МВ на АЕЦ „Козлодуй“?
Ако не отговорят, ще отговорим ние. И ще поставим следващия въпрос“, зарекоха се сините депутати в позиция, изчетена от парламентарната трибуна от Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
113 Маги вие така или иначе отивахте на борсата , баща му на Милен Велчев вече беше източил БГА Б-н и авиокомпанията беше изкуствено дишане , питай Жан Виденов защо я сложи заедно с Кремиковци в един черен списък от предприятия подлежащи на приватизация на всяка цена или на ликвидация , БГА Б-н беше приватизиран буквално в последния момент и тогава представляваше един кух авиопревозвач без самолети , разплогаше единсвтено с недвижима собственост по света , по това време знаеш лоукостите идваха
96
4
 
4
 
! Отговори
маргарита пешева преди 11 години
4000 души сме потърпевши от приватизацията на балкан извършена през1999 год от правителството на иван костовнякой чул ли е ив костов да говори по този въпрос
95
0
 
3
 
! Отговори
До 110 преди 11 години
Не ми пука за никакви доктрини и витрини.Знам обаче ,че в момента тока от американските ТЕЦ-ове 1 и 3 ,е има няма ЧЕТИРИ ПЪТИ по скъпа от тази от Козлодуй.И ще става още по-скъпа и ще я плащаме аз и ти.Знам и ,че ако в микса от разните енергии се извади тази от АЕЦ -а тока ще бъде много по-скъп.Няма да ти казвам пак кой ще го плаща
94
0
 
2
 
! Отговори
До 102 преди 11 години
Добре бе ***-два реактора по 1000Мвт/ч какво означават според теб-колко ток ще произвеждат.Денонощието не е ли 24ч.Годината не е ли 365 денонощия.Ти пак хълчаш-отчети та отчети.Отчетите са за баламурниците като теб.Я цъкне сега на същото място при отчетите и виж пък колко е трагично положението на Лук ойл-просто едвам кретат.
93
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА !!! ДОЛУ ОФЧАРЩИНАТА!ДОЛУ РУСКАТА серГЕЙщина!ДОЛУ БЕСЕПАРЩИНАТА !!! ДОЛУ СОЦ.ПРОСТАЩИНАТА !!!
92
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ БЕЗ КОСТОВ- ТОЗИ ИМА ЕДНО МЯСТО И ТО Е В ЗАТВОРА.
91
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЛКО ЖАЛКИ СА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ- КОСТОВ СЕ Е ВКОПЧИЛ М АМЕРИКАНКИТЕ МАРИЦИ, ЗАЩОТО ПРИТЕЖАВА 12 % ОТ ТЯХ, ПОЛУЧЕНИ КАТО РУШВЕТ ЗА СЪГЛАСИЕТО МУ ДА БЪДЕ ОГРАБВАНА БЪЛГАРИЯ, БОЙКО СЕ Е ВКОПЧИЛ В ПЕРКИТЕ И ФОТОВОЛТАИЦИТЕ НА ЦВЕТЕЛИНКА И ***, ЗАЩОТО ОТТАМ СИ ТРУПА МИЛИАРДИТЕ ЗА В БЪДЕЩЕ, СЕГА ЩЕ ПРАВЯТ 7 БЛОК НАКОЗЛОДУЙ ПО ТЕХНОЛОГИЯТА, КОЯТО ДВА ПЪТИ ГЪРМЯ- В ЯПОНИЯ И ФУКУШИМА, АБСОЛЮТНО НЕПРОЗРАЧНО- ЗНАЕ ЛИ СЕ КОЙ Е ИНВЕСТИТОРЪТ,ЧИСТИ ЛИ СА ПАРИТЕ МУ-НЕ, ВАЖНОТО Е ДА Е АМЕРИКАНЕЦ И ДА СИ ПЛАТИ
90
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все повече в мен надеждата избуява ,че влиянието на Костов расте неимоверно.Не знам какво се случва в дебрите на българската политика,но Костов и ДСБ се възраждат отново.Нека някой си мислят ,че става дума за малка партийка ,от която нищо не зависи.Влиянието и авторитетът й растат в геометрична прогресия
89
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма място за сравнение между Костов , Гоце и руския гей. На светлинни години е Костов от тези интриганти и шмекери! Но българските *** предпочитат лъжците и измамниците и затова ще си квакат в миризливото блато,пълно с червени алигатори!
88
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
оффффффчара,гоце,серГЕЯ и всички останали мутри от БСП-СПИН/дс,бкп трябва да бъдет съдени и осъдени на доживотни присъди за кражби,предателства и геноцид над българския народ ! Долу БСП-СПИН/бкп,дс,кгб!
87
2
 
9
 
! Отговори
S O S ! преди 11 години
Червен *** само като види някъде името на ПОЛИТИКА Иван Костов ... му действа като цървен байрак на бик.
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП(ДС)бкп е партия от богати мутри,преди при времето на социализма - номенклатурна каста,а сега същите са богати като олигарси,чийто интерес е винаги в България да има голяма прослойка бедни българи,които винаги да гласуват за тях,защото знаят,че едно заможно население никога няма да се подаде на социалнитеобещания на БСП/бкп и да гласува за тях. БСП/бкп докато съществува ще прави всичко въжможно българите да остават бедни,и пред избори да им обещава и да им дава,както и преди да се казва,че партията дава.ДПС/бкп води същата политика,богати олигарси и беден електорат,така винаги ще бъдат зависими от тях. При управленията на Луканов,Беров,Виденов и със Станишев БСП(ДС)бкп доказват,че са некъдърни управляващи,нo безпорно имат умението добре да крадът.
85
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Този ИВАН КОСТОВ ТРЯБВА ВЪОБЩЕ ДА НЕ СЕ ДОПУСКА ДО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ КАТО ДЕПУТАТ,ТОЙ Е ЗА ЗАТВОРА
84
16
 
6
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Сините вън от Парламента.Сините вън от политическия живот в България. Те са "политически труп" и никой не им дава правото да ни решават повече съдбите. Що се отнася до Овчаров и Димитров ,толкова много глупости се изговориха по техен адрес ,че твърдо вярвам в законността в действията им.Те не са толкова "ниски топки" както се мъчат да ни ги представят "сините" и *** Янев.
83
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте хвалили Костов, който отдавна трябваше да търка наровете! Не, българинът наистина е мазохист!
82
6
 
10
 
! Отговори
браво на Костов! преди 11 години
Отдавна трябваше да се прекъснат връзките на участниците в "големия шлем - троянски кон"!!!
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сините също имат интереси в енергетиката, един АЕЦ не им влиза в плановете за забогатяване.
80
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук някои невежи и неосведомени пишат, че руските реактори са опасни. Истината е точно обратната- руските реактори са най- сигурни от гледна точка на безопасност. Затова са предпочитани. А за "Белене" са от най-ново поколение. Но, ако Костов продължи да си защитава интересите в ТЕЦ-овете, а Борисов - в зелената енергия и да са срещу държавна АЕЦ (но, ако е тяхна частна - може), ако след като Герб, Сините, ДПС загубиха 3 год. продължат със спъване на "Белене", руските реактори ще отидат другаде.
79
4
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
От мнението ти личи, че нямаш представа от м/унар. отношения и дела.Никакви чужди държавници не уважават Б.Борисов. Той се среща само с Ердоган и то, за да му заповяда Ердоган какви отстъпки още да направи България на Турция.Отдавна евр. политици са се отказали от него, точно защото го знаят какъв е. Амер. посланик, след като описва престъпното минало на Борисов, казва: " Да знаем с кого си имаме работа, но да го ИЗПОЛЗВАМЕ". Както десните от ЕНП използват гласовете на евродепутатите на Герб.
78
2
 
4
 
! Отговори
До 56 преди 11 години
Вместо да квичиш ,вземаш калкулатора и смяташ-365дена по 24 часа ,по 2000МВт по 140лв. 140лв е сегашната цена на американския тец дето Костов я подписа за 15 год.Сметни си 15% печалба на полученото число и после пак заповядай.Това ,че повечето фирми декларират минимални печалби или си гласят счетоводството да са на загуба не означава ,че е така.Ако искаш може да сложиш и средноевропейската цена в момента.Давай *** -смятай