Костов е обременен с много лица, не коментирам "Мирослава"!

Цветанов не искал да участва в политическото говорене
Обновена: 22 окт 2012 16:33 | 22 окт 2012 16:24,
56
Костов е обременен с много лица, не коментирам "Мирослава"!
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Не искам да участвам в политическото говорене по случая с убитата Мирослава Николова от Перник, обясни министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Повод за коментара му станаха изказванията на опозицията в петък в Народното събрание, че висшето ръководство на ГДБОП е намесено в случая. Причина за повдигане на темата с убийството на 17-годишното момиче и последвалото самоубийство на ключовия свидетел по делото Стойчо Стоев, който се самоуби в присъствието на полицаи, стана докладът на временната анкетна комисия в парламента, която се занимава със съмнения за случаи на полицейско насилие и опит за оказване на влияние и политически натиск върху правоохранителните и правораздавателни органи.

В нея участват само представители на мнозинството и един независим депутат. Опозицията сформира алтернативна комисия.

Още по темата

“Не бих искал да говоря или да коментирам и да участвам в подмяната на институцията Народно събрание и легитимността на всяка една комисия, която работи във всеки конкретен случай“, коментира Цветанов.

По негови думи представителите на всички политически партии са имали възможност да участват в комисията, но по неизвестни причини те са решили да създадат алтернативна. Цветанов остро разкритикува съпредседатля Синята коалиция Иван Костов, който е един от най-дейните представители на алтернативната комисия.

"Що се касае до Иван Костов, знаете, че той политически е доста обременен от всичко това, което се случва през последните години", каза Цветанов.

Вътрешният министър обясни, че не знае “кое лице говори“, когато Костов излезе на парламентарната трибуна.

По думите му тъмносиният депутат е засвидетелствал пред него подкрепата си за борбата на правителството с организираната престъпност и добрата оценка за правоохранителната система. От друга страна щом излезел на парламентарната трибуна, започва да изоплзва  политическия популизъм.

"Аз чух от г-н Костов, че Стойчо е бил служител на ГДБОП, нали не си представяте, че ще давам отговор на подобни безпочвени обвинения и просто всичко, което се лансира от парламентарната трибуна, то е повече политическо говорене", коментира Цветанов.

Вътрешният министър участва днес във Втория регионален форум за държавите от Югоизточна Европа по киберсигурност и киберпрестъпност, в София. Той обясни, че трябва да се вземат мерки, за да предпазим децата си от опасностите на интернет пространството.

Шефът на МВР посочи, че основните проблеми при киберпрестъпността са педофилията, кражбата на лични данни, източването на банкови карти.

Министър Цветанов каза, че като страна от ЕС България изпълнява ангажиментите си по основните стратегически документи, разработени през последните години  - "Дигиталният дневен ред на Европа", Стокхолмската програма и Стратегията за вътрешна сигурност на ЕС. Цветанов похвали работата на звеното по киберпрестъпност в ГДБОП и подчерта важността на експертната помощ от ФБР в областта на киберсигурността.

След откриването на форума Цветанов коментира и разследването на атентата на 18 юли в Бургас. Вътрешния министър обясни, че няма информация, която може да сподели.

По думите му има доста информация, която допълнително се обработва, обменя и се правят проверки с представители на правоохранителни агенции от други държави. Миналата седмица е имало експертна среща с представители от следствието, от окръжната прокуратура в Бургас и с партньори, участващи в разследването.

Убеден съм, че това разследване ще приключи успешно, каза Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
1
 
! Отговори
REX12 преди 11 години
Старите лидери на СДС и ДСБ правят опит за последен танц със избирателите, но този път няма да мине номера.ДСБ имат 2 зам.министри, 12 директори на различни държавни агенции към ГЕРБ, нека стане ясно в момента страната се управлява от коалицията ГЕРБ+ДСБ...Жената на Мартин Димитров работи във ВЪНШНО под натиск на Костов, за да не седи вкъщи, както казва Мартин Димитров по кафетата около Народното събрание. БКП си създаде Костов, държи Мартин за шията.Кабаиванов няма да се хване на хорото...
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бягааааам-много сп...........джии
43
0
 
3
 
! Отговори
бай Илия преди 11 години
Цецооо!...
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов, който е ***,може да го използват за открити уроци относно еволюцията в часовете по биология...но не и за Министър на МВРБившо ченге на ДС и физкултурник не е за този пост!
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо стражара или лъже като дърт *** или е с памет на павиан. Какво да се прави, размириса се... Колкото и да се върти задникът му все е отзад, а като паднаха гащите се оказа и *** и червен....
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Племето на шумкарите и червената армия създадоха комунистическия елит ,после този елит създаде и мутроелит!!! Днес мутроелита си има държава !!!
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ц.Ц. злобен,зъл,*** и недодялан!
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветаноффффффффффф! Махай се! Това че излагаш себе си не ме интересува! Лошото че излагаш страната!В цивилизованите страни,когато някой е поел отговорността за работа която не е свършена и уронва престижа на институцията,която представлява,вместо да се прави на интересен и да задава цинични въпроси си подава оставката.Но това е в случай че същият държи на себе си.
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам няколко въпроса към ЦЦ: 1. Нали, уж, бяхте разкрили и неутрализирали всички групоривки, които се занимават с отвличания? 2. Нали момичето беше избягало зад граница, според пернишката милиция, ГДБОП и според Вас? 3. Как така, при наличието на професиналисти, чиито заплати плащаме ние, задържан се самоубива, с предварително укрит пистолет? Не е ли с белезници? Няма ли конвоиращи го полицаи? И що за обиск е правен, щом не е открит този пистолет.... 4. Министър Цветанов, според думите на Бойко Борисов, Ваш началник, излиза, че МВР или лъже данъкоплатците, или не си върши работата. Ако повереното Ви ведомство лъже нас, неговите работодатели, е редно да си подадете оставката незабавно и да се извърши тотална чистка на всички етажи в МВР. 5. Има ли замесени полицаи в отвличането? По-точно, висши полицаи, които пряко или непряко да са съпричастни - например, чрез чадър над бандата? И в тази връзка - не е ли много удобна смъртта на единият задържан? 6. След като обявихте организираната престъпност за ликвидирана, как ще характеризирате настоящата група? Може би са неорганизирани или слабоорганизирани? 7. Не на последно място - какво става с приемането на България в Шенгенскто пространство?
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо - кецо все повече звучи като оня виц "... но господин старшина денонощието е 24 часа. Нищо ще ставате 1 час по рано"
35
2
 
14
 
! Отговори
@ преди 11 години
Цървения милиционер само като види името на Иван Костов някъде и му действа като цървен байрак на бик.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБО ПОТЪВА КАТО ТИТАНИК. КРАДЦИ МЪРШАВИ ДЕТО ЗА НОВ МОРАЛ ГОВОРЕХА. СЪЩАТА ПАСМИНА КАТО ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ СЕ ОКАЗАХА.
33
0
 
11
 
! Отговори
Срам преди 11 години
И все пак колелото на историята се върти. Незнам дали тези хора си дават сметка, че " УТРЕ" с тяхната "ВИСОКА ТОПКА" по " ТЕХНИТЕ ПРАВИЛА" ще ИМ ПОТЪРСЯТ ОТГОВОРНОСТ. Но нали обърнаха закона в услуги и интереси, твърдя само, че ще ги ПОРАЗКАРАТ САМО ИЗ МЕДИИТЕ, както и те разкарват по медиите тези, за които обещаха да са отдавна в затвора. УРА ДРУГАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Кой разбрал - разбрал, лафа е по циничен, но поне ние да не сме от тях .....................
32
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Кого криете в този случай,Министър Цветанов
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъчко явно не е научил че когато е целият омазан в *** колкото повече шава, толкова повече се размиривса.В случая - вони направо. Така е когато един семпъл индивид преяде с власт, надскочи многократно нивото си на некомпетентност, че и се самозабрави.
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецко, я кажи нещо и за френските "туристи" от оня ден? Кажи де, не се циганосвай! Да не излезе и там работата като на САРАФОВО
29
0
 
7
 
! Отговори
От Реалиста преди 11 години
До МИЛОТО А бе ти си една *** дето никъде я няма.*** с глупаците.Чул ,че имало нещо като комунизъм ли беше ,социализъм ли беше?Той не знае какво е това мама и той да се издриска по форумите дано да хване дикиш .***.Ходи си научи уроците и мисли как да изкараш хляба за утре .Тука не е за твоята гумена глава .
28
5
 
6
 
! Отговори
Дойче веле преди 11 години
Как Цветанов победи / Коментар на Дойче веле/Съдия съди министър за клевета, но министърът бива оправдан, защото се оказва, че не е казал това, което е казал. От това следва, че всички, които са чули или прочели думите му по адрес на съдията, явно са халюцинирали. Пловдивският съд е известен с това, че близо 99 на сто от присъдите му са осъдителни. Може би затова министърът на вътрешните работи, който по принцип е силно критичен към съдебната власт и дори говори за съдебен Октопод, нарича съда в Пловдив елитен и го сочи като пример за ефективно правосъдие. Вероятно тъкмо заради тази ефективност делото на Цветанов, обвинен от софийска съдийка в клевета, бе изпратено за разглеждане именно в Пловдив. И именно по това дело пловдивският съд постанови оправдателна присъда - нещо, което иначе му се случва изключително рядко. Казаното всъщност не било казано Повод за делото за клевета станаха две интервюта на министъра, в които той обвини съдийката в покровителство на организираната престъпност и мафията - заради забавени от нея мотиви по присъда срещу наркотрафикант. По принцип има два начина министърът да бъде оправдан. Първият е да докаже твърденията си. Но от забавените от съдийката мотиви не са настъпили никакви съществени последици. Тя така или иначе е осъдила строго наркотрафиканта, който по това време и без това е бил в затвора, а после Апелативният съд е потвърдил присъдата й. Оказва се освен това, че ако в цялата история някой е толерирал престъпника, това са били по-скоро прокуратурата и органи на изпълнителната власт. Тъй че твърдението за покровителстване на мафията няма как да бъде доказано. Затова до оправдателната присъда се стига по втория начин - защитата на министъра се опитва да докаже, а съдът приема, че той не е бил правилно разбран, че не е искал да каже и не е казал това, което е казал. А ако Цветанов не беше министър? Мотивите за решението на съда още не са публикувани, но и след това едва ли ще е по силите на непосветените в съдебната казуистика да ги проумеят. Не само защото ще трябва да повярват на съда, а не на очите и ушите си, и да приемат, че докато са гледали и чели въпросните интервюта, те най-вероятно са халюцинирали. Освен това, каквито и да са мотивите, ще си остане съмнението, че присъдата, а и цялото дело нямаше да са същите, ако страните по него бяха други. Първо, много е трудно да се повярва, че присъдата щеше да е оправдателна, ако ответник бе не министърът, а което и да е друго неовластено лице. Още повече че това далеч не е единственият случай, в който министърът си позволява да раздава присъди по телевизията без никакви последици. Както стана например с горнооряховските лекари, които той обвини от парламентарната трибуна в убийство. А ако съдийката си беше мълчала? Второто съмнение е свързано с личността на ищеца. Всичко щеше да е съвсем различно и въобще нямаше да се стигне до подобно дело, ако въпросната съдийка и ръководената от нея съдийска организация не бяха сред най-непримиримите критици на дефектите в съдебната система, на скандалните решения и назначения на доскорошния състав на Висшия съдебен съвет, на пропуските в разследването и прокуратурата, на МВР и на самия министър заради опитите му да се меси, назидава и диктува в съдебната власт. Ако не беше всичко това, съдийката въобще нямаше да бъде набедена за покровител на мафията и в края на краищата нямаше да бъде уволнена. Уволнение, посочено в доклада на Европейската комисия като пример за произвол и политически натиск върху съдебната система. С две думи - съдийката бе подложена на системна разправа заради критичната си позиция, а не заради забавените мотиви. Защото мнозина други са правили същото, а и далеч по-големи нарушения и безобразия, но те си мълчат и слушат и на тях не им се случва нищо. Напротив - повишават ги. На такива магистрати министърът благодари, защото, по думите му, ежедневно разговарят с мен и са носители на промяната. Поръчково правосъдие от путински тип Сега предстои делото да се гледа на втора инстанция. За председателя на второинстанционния съд в Пловдив вътрешният министър също е казал добра дума - един от може би най-стабилните съдии в България. Злите езици сочат този съдия като един от фаворитите за поста главен прокурор. Затова няма да е изненада, ако и на втора инстанция министърът бъде оправдан. Това ще е преди всичко победа на изпълнителната власт над съдебната. Абсурдното е, че оправдавайки министъра по това конкретно дело, съдът сам оправдава и признава правото му да се меси в неговата независимост по недопустим в една правова държава начин. Това е и победа на осъществяваната напоследък съдебна реформа - овладяване на съдебната система чрез послушни, верни и приближени хора, чрез натиск, страх и подчинение за останалите. Реформа, зад която вече прозират грозните и убийствени за държавността черти на поръчковото правосъдие от путински тип. Иначе личната победа на министъра е временна. Не само защото е твърде вероятно делото за клевета да стигне до Европейския съд за правата на човека, където ще бъде без прецедент - съдия съди министър. Впрочем, пловдивското правосъдие може и да е много ефективно, но е дало и най-много поводи на съда в Страсбург за осъдителни решения срещу България. Личната победа на министъра е временна и поради една друга причина - защото послушният съд по принцип е доста повратлив, върви след победителите и лесно се обръща срещу някогашните си създатели и повелители.
27
14
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Стига с тая Мирослава ! Тя ако бепше стока нищо нямаше да и се случи.Да би мирно седяло не би чудо видяло! Лошо че я нама ама да си трошим главите родителите че те тези деца не слушат и си правят каквото искат а после да търсим кой е виновен.Ние сме си виновни.
26
1
 
22
 
! Отговори
nono преди 11 години
ЦВЪЦКО ПАК СЕ ОЛЯ.А БЕ ТОЯ Е ЗА ЛУДНИЦАТА/ПАЗЯ МУ ЕДНО МЯСТО НА 4-ТИ КИЛОМЕТЪР.ТОЯ И БОКО ТИКВАТА СА ЕГАТИ И НЕГОДНИЦИТЕ ,НО ИМ ИДВА КРАЯ.