Деляне, обясни на Станишев пак за „Белене", заръча Борисов

И да крещят, и да викат, не са искали да подпишат, смята премиерът
Обновена: 24 окт 2012 14:50 | 24 окт 2012 11:15,
275
Деляне, обясни на Станишев пак за „Белене", заръча Борисов
Снимка: архив, БТА

Министър-председателят Бойко Борисов нареди на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев да отиде в парламента и да обясни още веднъж за „Белене”.

„Деляне, след това мини през парламента“, заръча премиерът по време на заседанието на МС.

Днес НС ще се гласува въпроса за референдум за ядрената енергетика в България. Очакват се да има бурни дебати между опозиция и управляващи, след като вчера икономическата комисия измени въпроса на инициативния комитет на БСП и реално го направи идентичен с този на ГЕРБ.

„Само им кажи още веднъж, ако Станишев е искал, да е разпоредил на НЕК да подпишат за „Белене“, дава насоки премиерът Борисов на Добрев.

Още по темата
Премиерът за пореден път лансира тезата си, че Сергей Станишев всъщност не е искал да започне строежа на втората атомна централа.

„И да крещят, и да викат, това е болезненият факт за тях. От 2006 година не са го подписали“, заяви премиерът.

Министър-председателят и Сергей Станишев на няколко пъти влязоха в остър спор кой е трябвало да разпише договорите за „Белене“ и кога.

Лидерът на БСП, който е бивш премиер, обясни, че не може министър-председател да разписва договори за строеж на атомна централа, а това е задължение на директора на НЕК.

Премиерът Борисов веднага контрира, че НЕК е изцяло държавна и ако Станишев е искал, е щял да нареди на ръководството на компанията да подпише.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
2
 
3
 
! Отговори
Защо бе господи.... преди 11 години
Защо господи след като в цялата история си пазил България... от стихийни бедствия и всякакви подобни катаклизми и катастрофи Защо ни наказа с това иначе ЕДРО но в мозъка МАЛКО ЧОВЕЧЕ - премиерче ,което няма равен с простотията си ....
233
0
 
3
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Муууууу отговорил Телян!
232
1
 
2
 
! Отговори
МАФИОТ преди 11 години
КОМИСИЯТА АНТИМАФИЯ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА
231
2
 
4
 
! Отговори
ДО ТИКВАТА преди 11 години
БАЙЪРЛИ И УОРЛИК ЩЕ ГО СЛОЖАТ НА МЯСТОТО МУ.НЯМАТЕ ВРЕМЕ БАСТУНИ ТИКВЕНИ!!!!!!!!!!!!!!!!
230
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само им кажи още веднъж, ако Станишев е искал, да е разпоредил на НЕК да подпишат за Белене, дава насоки премиерът Борисов на Добрев. А ЗАЩО БОРИСОВ НА РАЗПОРЕДИ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ И НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА СПРАТ ПРОЕКТА БЕЛЕНЕ ЛЯТОТО НА 2009Г.????????????????????
229
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В подменения от ГЕРБ въпрос обаче също се съдържа намерение за изграждане на "нова ядрена електроцентрала". Нима това не противоречи на закона по същата логика?---------------- Ами не, не противоречи. Не се визира конкретна цнтрала. Не се задължава Министерския съвет да работи по конкретен проект. Къде е противоречието?
228
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ей,*** идва зима ,пак ли на режим ,а
227
0
 
6
 
! Отговори
Иванова преди 11 години
Другият довод на ГЕРБ е, че въпросът, който съдържа името на конкретен проект за ядрена централа, влиза в противоречие със закона за безопасност на ядрената енергия, чийто чл. 45 ал. 1 изрично посочва, че ядрена централа се изгражда по решение на Министерския съвет. И не би могло да е другояче. В подменения от ГЕРБ въпрос обаче също се съдържа намерение за изграждане на "нова ядрена електроцентрала". Нима това не противоречи на закона по същата логика?Но надали има смисъл да се влиза в подобни юридически обяснения, след като целта е да се намери под вола теле. А и що чинят нашите скромни доводи пред блясъка и могъществото на монтанската правна школа, олицетворявана от Искра Фидосова? Само че има една малка подробност, която май убягва на властта - идват избори и суверенът, комуто се опитаха да запушат устата с милиционерска арогантност, рано или късно ще потърси реванш.
226
7
 
6
 
! Отговори
Литва отхвърлиха АЕЦ преди 11 години
Гласоподавателите в Литва отхвърлиха на референдум плановете за строителство на нова атомна електроцентрала в страната. Трябва да се отбележи, че техните комунисти бяха против, защото това е в интерес на Русия. В България нещата са точно обратно, нашите комунисти искат централа, защото това ще е в руски интерес. Това е чудесно доказателство, че комунистите са корумпирани ***.
225
7
 
6
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ АЛАБАШИ преди 11 години
ЧЕРВЕНИТЕ АЛАБАШИ СА ЗА белене! УВИРАЛИ САМО В РУСКИ ЯДРЕН САМОВАР!!! МНОГО ТРУДНО!!!
224
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де, защо директора на НЕК не е подписал?
223
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Деляне, обясни на ББ и компания че без проект не може да се подпише договор. Има едно училище за бавноразвиващи се, учениците там разбраха, но управляващите не. въпреки че е готов, и приет като такъв, още не е авторизиран. Така че на практика все още няма проект. Деляне, не мълчи като дупе в нови ***, а светни шефа си да не се излага. Но как да го светнеш като и ти толкова разбираш. Той поне от маркучи разбира, а ти?
222
6
 
24
 
! Отговори
НН преди 11 години
Деляне колкото и да обясняваш не ставате за нищо! Знаете само да лъжете и крадете.
221
11
 
5
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До 247Ами ако ще и 1 км да е, ама всички виждат къде отиват парите които плащат под формата на данъци нали? А ако не ходи да "реже ленти" всички ще ревнете, че не знате къде ви отиват парите, че има злоупотреби и т.н. То българина верно нямал угодия ...
220
2
 
14
 
! Отговори
до 245 преди 11 години
До Аз А много мостове ремонтира ,дума да няма.Ето моста над Струма за Петрич таман ще му пеем 9 месеца откак се срути /след като фирма на шефа ГЕРБ Благоевград бе вадил инертни матирали до колоните му,освен че изсипаха по един самосвал пясък да не се минава натам никой не се интересува. Е има чат пат и някакви полицаи които не дават да се снима ама друго се не види.така че много строи ,къде що има ремонтиран ,дори и междуселски път 2-3кил. или тротоар ги открива.Много работи човека.
219
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ на скейборда и направление към гьоло ! С мощен избирателен шут от зад !
218
18
 
10
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До 244Боли ме целия дали е комунист, социалист или фашист. За мен е важно, че виждам реални резултати от дейностите, ако щете магистрали, пречиствателни станции, ремонтиране на мостове, метро, нови апаратури в болниците. Станишев дори и повече от ББ да е свършил, няма как да разберем дали е така защото всичко беше скрито покрито, някакви си язовири, Цанков камък дето пашата изяде 1.5 млн. само за да си тури подписа ...
217
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей възмутения, ти като си се подписвал, въпроса написа ли? Какъвто и въпрос да ви бяха спуснали от Позитано, това щяхте да разписвате. Също както гласувате за БСП.И що не вземеш да обясниш какво е различното между двата въпроса. Май Станишев се усети, че си вкара страхотен автогол и сега се чуди как да провали референдумът. Сигурен съм, че в крайна сметка, ще призове пенсиите и *** да не гласуват.
216
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакайте има време,всяко нещо на мястото си ще дойде ,нета от няколко промити мозъци избори не печели.Боко може да е тиква но всички я обичаме.Съсела е зъл гризач,понякои път гони опашката си и не може да я стигне защото се върти в кръг.Поп ще пее на следващите избори за сбогом на червените мутри.Амин.
215
5
 
19
 
! Отговори
238 преди 11 години
До Анонимен "Ленти реже,магистрали строй" пък едвам стигна толкова колкото Станишката ,пък да не говорим за кой колко пътища е ремонтирал.А относно зелената енергия що не провериш Борислвова та да разбереш кака и кой е подписвал договорите за зелена енергия.Пък за Масларка що не я осъди? Явно Станишката много го плаши на ББ,и требе да го карате на поп да му пеете за страх